kolelo-energoproizvodstvo60 минути на това колело могат да захранват с електричество дома ви 24 часа

Автор: Виктория Симеонова

Бихте ли тренирали 60 минути на ден, за да захраните дома си с електричество за 24 часа?

Хората често се оплакват за високите цени на тока и вечната липса на време за тренировки. Това изобретение със сигурност ще реши и двата проблема, а най-важното е, че безплатната енергия може да спаси живота на 1,3 милиарда души, които живеят без електричество.

Манож Баргава, изобретателят на хибридното колело, представя как произвежда електричество, докато просто ежедневно тренира у дома.

Когато човек стъпи на педалите на колелото, това действие завърта колело, което задвижва генератор, чрез който се зарежда батерия. Това означава, че само от един час на педалите на колелото, обикновено домакинство може да се снабди с енергия, достатъчна за 24 часа.

Милиардерът и неговият екип са изобретили това колело, за да се възползват от механичната енергия, която човек произвежда, както и да се преборят с глобалния проблем на липсата на движение.„Всичко се нуждае от енергия. Енергията е големият балансьор” казва Баргава, добавяйки, че повече от половината население на земята няма достъп до електричество или има електричество само два или три часа на ден.

Достъпът до чиста, безплатна енергия би позволил на много от страните от третия свят не само да осветят домовете си, но и да се свържат с интернет и да се образоват. Баргава казва, че причината голяма част от тези, които са бедни, да си остават бедни, е че нямат енергия. Той се стреми да поправи тази тъжна статистика с колелото-производител на безплатна енергия.

Едно колело може да захрани с електричество малко село, ако всяко домакинство прекарва по час на ден на педалите. В развитите страни колелото също може да бъде използвано, за да намали цената на енергията и така да ги предпази от затлъстяването, което е криза на тези общества.

Колелото е чист начин за производство на енергия. Както Баргава казва, ако половината от света използва колелото-производител на безплатна енергия, половината планета ще използва екологична енергия.

Планът на Манож Баргава е да произведе 10 000 колела в Индия през следващата година. Допълвам, че той влага 90% от богатството си в благотворителност и проучвания.

Източник: www.trueactivist.com