Анастасия Карнаух

1. „Винаги в същия ден“ на Дейвид Никълс – срещаме ги всяка година на 15 юли, винаги в същия ден, когато само за 24 часа се втурваме в живота на Декстър и Ем. Всяка година на тази дата Дейвид Никълс ни разказва как се е развила връзката им през изминалата година, как са се промелини самите те – личностно и професионално и къде ги заварваме днес. Една безкрайно красива история за две сърца, които се срещат на 15 юли 1988 година, за да останат заедно завинаги.

2. „Да отвориш сърцето си“ на Пати Калахан Хенри – „Правим избор и послед живеем с него. Всички го правят”, въпросът е дали наистина ТИ си направил този избор, защото Ели не избира сама да напусне своята голяма любов Хъч О’Брайън. Нейната майка е тази, която се е постарала да ги раздели и след нейната смърт Ели намира дневника й, за да научи защо се е случило това. Тайните винаги излизат наяве, а решенията винаги могат да се променят, стига да имаме куража и силата да се справим с последиците.

3. „Преди да стана Боб“ на Джемс Боуен и Гари Дженкинс – преди да стане Боб или една от най-интересните котки на Лондон, оранжевият пухчо е имал свой собствено живот. Преди да срещне Джеймс Боуен и да стане неизменният спътник на уличния музикант, Боб вероятно е имал няколко други живота. За един от тях ни разказват Гари Дженкинс и илюстраторът Джералд Кели – книжка за деца и възрастни, която ще им напомни колко е важно да имаме доброта и топлина в живота, за да разпознаем истинските приятели около нас.