"Дума по дума" на Силви Вартан

1. „Гласът на цигулката“ на Андреа Камилери – четвъртият роман за комисаря Монталбано, издаден в България е поредната книжна доза от издателство „Книгопис”, които обещават да споделят с нас цялата поредица, позната у нас от криминалния сериал, излъчен в още 64 страни. В тази история Монталбано ще търси убиеца и мотива за извършеното убийство на млада и безкрайно красива жена, която обзавежда малката си вила в Монтелуза. Но разбира се, Монталбано няма да изневери на тихия си и решителен начин да разкрие убийството, а Андреа Камилери ще продължи да разказва историята в кратки сцени, пълни с действие и сексапил на самият Монталбано.

2. „Дума по дума“ на Силви Вартан – Представете си дневник, речник и едно голямо и безкрайно лично интервю. Можете ли? Е, тогава знаете как изглежда вторият роман на Силви Вартан „Дума по дума”, излязъл преди броени дни на българския пазар. Всяка дума в този различен роман води до асоциация или спомени, които Силви споделя без задръжки, а страница след страница, ти научаваш все повече за тази впечатляваща жена. И най-хубавото е, че българските читатели ще имат възможността да чуят нейно лично представяне на книгата – на 23 април от 18.00ч. във Френския институт в София, когато Силви Варта ще представи тази нежна и искрена книга на българската си публика.

3. „Домашни правила” на Джоди Пико – Джоди Пико е зашеметяваща! Авторът на 21 романа, тя използва писането като начин на комуникация и като начин, по който най-лесно може да споделиш един социален проблем и в „Домашни правила” Джоди Пико ни разказва за синдрома на Аспергер. Заболяване, което става известно през 1994 година и попада в спектъра на аутизма, притежавайки характерни черти на болния, които почти не го отличават от околните. Той е умен, умее да се изразява добре и копнее да стане част от света, но просто не знае как. Точно този проблем Джоди Пико предава в история, разказана по роли, в която болният Джейкъб ще бъде обвинен в убийство на своя учителка и въпреки че всички доказателства сочат, че е пряко замесен, майка му, брат му, адвокатът му и още куп хора, чиито гласове ще чуем между страниците ще докажат неговата различност, но и невинност.