w960

Не се съмнявайте – винаги имате нужда от обувки. Обувките са важна част от женския образ и могат да променят настроението ни за секунди, да внесат увереност и самочувствие и да направят принцеса от всяка от нас. Предлагаме ви пет съвета при подбор на новите ви обувки от Евелина.

  1. Избирайте обувки с половин размер по-големи от вашия

Често жените с размер 38 или 39 са склонни да си купят такива с един размер по-малки, за да изглеждат и краката им „по-малки“. Трудно е да си представим мъж, който се вълнува от размера на своите обувки или пък би проверил кой е номерът написан във вътрешността на вашите. Никога не си купувайте обувки с половин размер по-малки, за да „смалите“ краката си. Дори да ги разтегнете, тяхната форма ще се повреди и от далеч ще си личи, че те са ви малки. Обувките трябва да ви бъдат точни, а най-добре е, ако са с половин размер по-големи. Това ще позволи на крака ви да се чувства удобно дори в по-топли или натоварени дни, когато неизменно към края му, кракът леко отича. В началото на деня, може да си залепите стелка, която фиксира стъпалото и обувката няма да изглежда голяма, а към края на деня, ако тя отеснее, може лесно и бързо да извадите стелката и отново да се чувствате добре.

  1. Избирайте обувки с ток

Избирайте обувки с ток. И съвсем не е задължително този ток да бъде 12 сантиметра. Съществуват разнообразни модели – десет и половина сантиметра, осем или шест и половина. Разбира се, балеринките са винаги вариант, но и високите обувки са изключително важни. Ако се двоумите дали моделът да бъде с остър връх или заоблен – заложете на островърхия. Този спомен от класиката, остава признак за елегантност и днес и съвсем чудесно допълва всеки комплект дрехи.

  1. Не се страхувайте от велурени обувки

Разбирането, че велурените обувки са трудни за поддръжка не е съвсем вярно. Кожените обувки могат да ви създадат много повече тревоги. Най-издръжливи са лачените и велурените обувки, но ако лачените винаги създават празничен контекст и са предпочитаеми за вечерния тоалет, велурените обувки са абсолютно универсални. С правилните четки и вакса може да ги почистите за минути, а освен това те са единствените, които понасят престой в химическото.

  1. Купете си поне един комплект черни или бежови обувки

Смята се, че бежовите обувки удължават крака, но е важно цветът им да хармонира с вашата кожа. Не ги носете с чорапогащник, освен ако той не е абсолютно прозрачен и не по-дебел от 8-10 дена. От своя страна, черните обувки са изключително важна част от гардероба, подходящи, както за офиса в комплект с бежов чорапогащник, така и за вечерно излизане – с черен и неплътен.

  1. Не се лишавайте от цветни обувки

Най-лесни за цветово хармониране с дрехите са обувките в цвят бордо, ярко зелен и червен. Може да облечете червена рокля със зелени обувки или бордо с дънки. Този акцент може да се допълни с черна чанта или черна рамка на очила, за да завърши вашия стилен вид. Но при всички положения си разрешете във вашия гардероб да има цветни обувки с ток.

По материали от: Allure