youtube

Автор: Цвета Калейнска

1. Как всъщност стартира Youtube

Слабо известен факт е, че Youtube е стартирал като сайт за видео он-лайн запознанства, наречен „Tune In Hook Up“. В настоящата си форма той съществува от 2005 година. Първото качено в Youtube видео, наречено Me at the zoo, е снимано от Явор Лапитски в зоологическата градина на Сан Диего и показва Джауед Карим, един от основателите на сайта, пред клетката на слоновете. От своето качване на 23 април 2005 до сега видеото има над 13 млн. гледания. А първият коментар в сайта гласи: „Интересно…” („Interesting…“).

Fact1-MeAtTheZoo_0

2. Най-споделяните и несподеляните линкове в социалните мрежи

На база лингвистичен анализ на 12 000 статии от новинарски сайтове и блогове, аналитикът Дан Зарела, констатирал, че публикациите със сексуално съдържание са близо 90% по-споделяни от всички останали. В класацията на най-споделяните линкове се нареждат още статиите с позитивно съдържание, обучителните такива и визуалните послания (снимки и видео). Сред най-несподеляните статии са тези с негативно съдържание, статистическа информация и постове, свързани с отдих.

3. Истинското лице на играчите на игри в социалните мрежи

Близо 50% от всички хора, които имат профил в социалните мрежи, играят он-лайн игри в самите мрежи. Последното проведено изследване през 2013 година, показва, че 79% от хората, които играят игри в социалните мрежи имат завършена минимум бакалавърска степен, а 44% от тях получават повече от $50,000 на година. Повече от половината от тях са над 40 години, а близо 30% са женени с деца.

4. Лайк срещу отстъпка

Близо 70% от хората, които имат профил в социалните мрежи, са склонни да харесат Фейсбук страница без значение нейното съдържание, за да получат талон за намаление, предлагащ 25% отстъпка от продукт.

 5. “Учащ” е най-популярната професия сред потребителите на Google+

20% от всички потребители на Google+ определят себе си като „Учащ”. Следващата по полярност работна позиция е „Софтуерен инженер”, избрана от 3% от потребителите. И през 2013 година мрежата Google+ си остава доминирана от потребителите от мъжки пол – 63% от всички регистрирани, а Обединеното кралство – единствената европейска страна в топ 5 на най-активните потребители в този социален сайт.

По материали от:
http://usatoday30.usatoday.com/money/media/2006-10-11-youtube-karim_x.htm
http://www.go-gulf.com
http://www.searchenginejournal.com
http://www.supermonitoring.com/blog/2012/02/14/google-facts-and-figures-…
http://www.jeffbullas.com/2013/09/20/12-awesome-social-media-facts-and-s…

Източник: nauka.bg