Разположено в близост до град Широиши, в планините на Мияги, Япония, Zao Fox Village е истински рай за любителите на лисици. Отворило врати през 1990 г., селото е убежище за над 100 животни, включително и шест различни породи лисици, които скитат свободно.

След като платят малка такса за вход, посетителите могат да обиколят зайчарника, конюшните и пространството, в което се отглеждат пострадали млади лисици, което е затворено заради тяхната собствена безопасност. Но основната атракция е голямо и отворено пространство, в което лисиците ровят, играят, хранят се или спят.  Много от лисиците приближават хората с любопитство и желание да бъдат нахранени или погалени, но посетителите трябва да помнят, че тези очарователни създания са неопитомени и могат да хапят, ако бъдат провокирани.

Лисиците са на голяма почит в Япония. Въпреки че, често се появяват във фолклора като пакостливци, японците вярват че те са митични създания, които са изпратени от божеството на плодородието, благоденствието, ориза, чая и селското стопанство.

Лисиците (Canidae/Vulpes)