hotels online reviews

Автор: Неделин Бояджиев

Един от всеки петима потребители основава своя избор на хотел върху чужди потребителски мнения, публикувани онлайн, според проучване, проведено в САЩ. Налага се изводът, че социалните медии се сдобиват с все по-силно влияние върху избора на потребителите относно някакъв продукт или някаква услуга.

Мненията, публикувани онлайн в сайтове като Orbitz http://www.orbitz.com/ или Trip Advisor http://www.tripadvisor.com/ са основен източник на влияние за 20% от потребителите при избора им на хотел. Главният източник на влияние е личният предишен опит на потребителя, свързан с конкретния хотел (31%). Други източници на влияние при избора на хотел са: мнения на други потребители (20%), препоръки от страна на роднини и приятели (17%), интернет страницата на съответния хотел (14%). Ако 20% от потребителите се влияят от мнението на други клиенти, само 6% си правят труда да дават своите коментари в интернет, което показва, че сравнително малко интернет потребители влияе на решенията на много други.

Хотелите трябва да следят онлайн репутацията си, давана от потребителите. Имайте предвид обаче, че въпреки важността им, тези общности са само част от механизмите на придобиването на нови потребители.

Източник: http://reyt.net/