Аз чета с Настя

1. „Проницателят се завръща” на Анди Андрюс – Да, вярно е. Слуховете са потвърдени. Джоунс се завърна, за да се срещне със старите си приятели и да им предаде нови уроци – този път за това как да бъдат добри родители. Книгите на Анди Андрюс стават известни именно след първата ни среща с Джоунс в „Проницателят” и втората среща с него определено е дългоочаквана. Защото този старец носи в себе си мъдрост и добрина и винаги намира по нещо за всеки. Независимо дали имаш емоционални, финансови или семейни проблеми, Джоунс поглежда на историята отстрани и ти дава най-ценният съвет, който може да промени целия ти живот. Стига да имаш куража да се бориш за живота си. Стига да имаш силите да промениш мисленето си. Стига да си разрешиш да бъдеш щастлив…

2. „Серенада” на Зюлфю Ливанели – Книга като песен. Романът на турския интелектуалец Зюлфю Ливанели ви гарантира едно запознанство, стига да имате търпението да чуете цялата история. История, която Мая научава съвсем случайно и която променя нея и живота й. История, в която Хитлер чупи още един живот на немския професор Максимилиан Вагнер верен до края на своята еврейска съпруга Надя. Доверете се на това издание и чуйте музиката, скрита зад буквите, за да научите реалните факти за престоя на немските професори в Истамбул, които създават нови факултети към Истамбулския университет и поставят основите на културата и науката на Турция.

3. „Как да избегнещ драконово проклятие” на Кресида Коуел – Знаете ли как се дресира дракон? И аз не знам, признавам си, защото пропуснах да прочета първите две части от книгите на Кресида Коуел, която разказва митовете и легенди на викингите. Обещавам да се поправя и друг път да ви поговоря малко драконски, а междувременно имаме възможността да се потопим в света на кръвожадните истерици, бога Тор, скромния Хълцук и неговия болен приятел Рибоног, който е ужилен от гадняра Боцко Злобни и има само няколко часа, за да открие своя антидот – картофът. И въпреки че, ни се струва безкрайно лесно, за Хълцук и Рибоног задачата е почти непосилна. Все пак Америка все още не е открита, а всички знаем, че картофите идват именно оттам. Как ще се развие историята ще научите сами, а аз се заемам с първите два това на историята, за да ви разкажа и за тях в най-скоро време!