Адел

Какво знаете за Адел Лори Блу Адкинс? Не сте чували за нея? Напротив! Подобно на целия свят и вие през последната година сте научили за неповторимия талант, скрит зад това име, просто по навик я наричате само Адел. 2012 е годината, в която Rolling On The Deep е мелодията на всеки втори телефон, а самата изпълнителка си тръгва от наградите Грами, едвам държейки шестте статуетки, които й връчват. Щастието е безмерно, но коя е Адел знаят малцина. Или само най-върлите й фенове, които трепетно следят всяка нейна изява – интервю или дори безобидна разходка до магазина, която ще бъде проследена от бдителните папараци.

Сега историята на момиче от Северен Лондон е по-достъпна. Марк Шапиро събира купища интервюта на изпълнителката и нейните мениджъри, преподаватели и близки, за да ни разкаже приказката за лондонската пепеляшка с чутовен глас. Глас, който е разпознаваем по първите ноти на песента и заглавия, които ще бъдат изпети от други музиканти, чиито кариери имат нужда от малко нов живот. Не е случайно, че месец след излизането на Adele 21 (2012), вторият албум на изпълнителката, предложенията за дуети валят като декемврийски сняг. Бионсе мечтае за съвместна песен с Адел, Мадона я засипва с писма, а Бритни търси повод да се срещне с русата британка. От къде знам всичко това? От първоизточника, а именно „Адел – биография“ на Марк Шапиро, от която научих и интересни подробности за живота и професионалното развитие на Адел. Винаги съм си представяла това момиче, растящо като затворник у дома, прекарвайки времето си в задълбочени уроци по пиано и зубрене на френски спрежения. Не знам как, но стилът й създаде усещането, че тази жена е много по-зряла и по-възрастна от мен. Сигурно не можете да си представите моето безкрайно учудване, когато разбрах, че на 5 май Адел навършва (едва) 25 години и голяма част от тях е прекарала в барове с чаша с бира в едната си ръка и неизменната цигара в другата. Научих и подробности за „тайнствената любов“, която вдъхновява Адел да „изпее“ мъката пред целия свят и за онова щастие, в което певицата живее от година, както и много други интересни и интругуващи житейски детайли, толкова маловажни, ако се случат в живота на обикновения човек и толкова специални, ако са част от биографията на някой известен.

От седем месеца Адел е майка на малкия Анджело Джеймс, който се роди в края на ноември миналата година, а музикалната кариера на изпълнителка временно е изместена от „служебните й ангажименти“ като майка. Всичко това се случва точно навреме, за да се запознаем с подробностите около биографията й и да бъдем информационно подковани за следващия й албум, който със сигурност няма да излезе до края на тази година….