Свежите пролетни салати са страхотни за всеки един сезон, ще ви дадат много енергия и ще усещате лекота. След тежките ястия, които са по-характерни за зимата, всеки има нужда от прочистване и свежест в менюто си. Затова в днешната статия ще ви дадем съвети как да направите страхотни свежи салати, които да включите и в празничните трапези.

Нестандартна свежа салата с пилешко месо

Една от салатите, която е изключително популярна в Малта, е тази с пилешко месо. Тя няма нищо общо с познатата в България “Цезар”, но пък е още по-вкусна и нестандартна.

Един от страхотните начини да усвоявате по-добре желязо е да комбинирате месо със спанак. Именно в тази рецепта това са основните съставки. Добре е да вземете хубав спанак от Kaufland, който да комбинирате с рукола. Нарежете или по-добре накъсайте в бяла чиния и подредете така че да няма празно място в нея. Когато сте готови, добавете пилешко филе на скара точно над свежата, зелена салата. Направете хубав дресинг от балсамов оцет, зехтин, сол, черен пипер и малко лимон.

Сложете обилно и се насладете на страхотна и здравословна кухня, която ще е много подходяща и за празничната ви трапеза.

Комбинирайте полезно с интересно

Тези комбинации са страхотни за моментите когато не знаете какво точно ви се консумира, но искате да е нещо, което може да ви изненада.

Насочете се към страхотен сос с редуцирани плодове от нар, който да прибавите към добре изпечено свинско месо или зелена салата с репички. Тук може да се спрете на различните части от месото, като е добре да пробвате върху джолан или пък пържоли с кокал. Не забравяйте, че е важно да имате свежа салата, която много добре ще пасне на по-мазното месо. Нея овкусете с лимонов дресинг.

Ако не искате да консумирате месо може да изберете да си направите багети, които дори може да купите готови от веригата магазини. Разделете я на две и сложете всичко, което обичате. Не забравяйте да добавите чесън и кашкавал, които при изпичане ще станат божествени.

Насладете се на салата асорти

Салатата асорти е една от най-вкусните, защото обикновено се прави с всичко, което вече имате вкъщи. Вземете една хубава зелена салата или айсберг. Накъсайте или нарежете според вашите предпочитания и сложете в голяма, стъклена купа.

Към нея може да прибавите абсолютно всичко, но на първо място се спрете на чери домати, които разделете на две за по-удобно консумиране. Не забравяйте маслините, царевицата и краставичките. За да завършите всичко е добре да имате сос. Тук може да заложите на млечен, лек сос, който да направите от кисело мляко и малко лека майонеза. Не забравяйте, че е важно всяка храна да бъде консумирана с приятна компания.

Този сезон е изпълнен с толкова много зеленчуци, които може да сложите във всяко ястие. Освен че ще си набавите всички необходими витамини, ще може да се насладите на голямо разнообразие и вкусна храна. Ако използвате идеите в тази статия за празнична вечеря може да прибавите специални питиета или интересен десерт като суфлето. Каква ще бъде вашата празнична маса и какви са любимите ви продукти през този сезон?