dog-maternity-photoshoot-puppies-lilica-ana-paula-grillo-14

1. Настрани

Толкова много кучета обичат да спят на една страна. Това, според специалистите, е мирна позиция, която показва спокойствие. Ако вашето куче има тенденция да спи на една страна, това означава, че то се чувства изключително удобно в своето обкръжение, сигурно в себе си и не изисква особени грижи. И макар че вашето куче може да нащрек и тревожно, когато се събуди, то се чувства чудесно у дома си и във вашата компания, и има огромно чувство на доверие към вас. Кучета, които спят в тази позиция са щастливи и изключително лоялни.

2. Сгушено, като лисица

Това положение е може би едно от най-често срещаните. Лапите са удобно сгушени под тялото, а опашката е подвита встрани до тялото чак до лицето. Свивайки се, кучето ви запазва естествената топлината на тялото си и защитава крайниците, лицето, гърлото, както и всички жизненоважни органи, според BowWow Times. Кучетата, които спят в тази позиция са нежни, безгрижни и очарователни.

3. Поза „Супермен“

Много кучета спят по корем, но „супер“ кучетата вероятно са най-очарователни от всички останали. С всичките си четири крайника протегнати и глава на нивото на земята, те изглеждат като плаващи във въздуха. Тази позиция позволява бързото движение на кучето, веднага след като се събуди или е повикано. Кученцата, които спят в тази позиция са със супер висока енергия и много лесно биват мотивирани.

4. Поза „Луди крака“

Въпреки че, тази позиция изглежда малко странно, няма от какво да се притеснявате – това просто означава, че кучето е много уверено и сигурно със себе си и средата наоколо. В това има смисъл, особено след като спането по гръб е най-уязвимата позиция за едно куче. Вие най-вероятно никога няма да видите вълци да спят по гръб в дивата природа, тъй като това изпраща послание за уязвимост. Кучета, които заемат тази поза обикновено са много безгрижни и имат независима жилка.

5. По корем

Кучета, които спят в тази позиция не могат да се отпуснат съвсем, тъй като мускулите са все още твърде напрегнати, за да им се даде възможност да преминат в етапа на REM съня. Не се притеснявайте – това не означава, че кученцето не е спокойно и в реалния живот. В действителност, то може дори да е най-енергичното в тайфата, готово за действие и забава през цялото време! Любимците, които спят по стомахче, са склонни да бъдат много нежни, но малко по-плахи и срамежливи.

6. Поза „Припадък“

Много кучета, които спят на закрито, избират тази позиция. Кучето лежи върху гърба си, за да се охлади, толкова бързо и ефективно, колкото е възможно. През повече от времето кучетата, които са изразходили много енергия през деня или им е горещо, спят по гръб. В допълнение, щастливото, сигурно и спокойно куче вдига краката си във въздуха по време на сън. Кучетата, които спят в тази позиция, са много уверени в себе си, много приспособими към различни и нови ситуации.