Литературен клуб

Прекрачете злободневното ежедневие, което винаги бърза и никога не е доволно. Забравете за копчето, което трябва да бъде зашито и прането, която плаче да се простре. Налейте си кафе или чай и си подарете една шепа сълзи. Историята на Франческа и Робърт („Мостовете на Медисън“ на Робърт Джеймс Уолър) е прекрасен повод да се отпуснете и да си припомните, че любовта съществува, макар че за нея никога няма точен момент, място или нагласа. Така, както я нямаше в правилното ежедневие на италианката Франческа, живяла в миналия си живот в Неапол, а сега забулена като иранска принцеса без процеп за очите и покрита с плътно наметало от безкрайни задачи и задължения в новия си фермерски дом с праволинейния и практичен съпруг Ричард. В града и щата, където всичко е „хубаво” и нищо не е специално. Там, където мъжете ядат месо и пържени картофи за закуска, обяд и вечеря и там, където един ден ще дойде фотографът Робърт –
„…Който приличаше на вятъра. И се движеше като вятъра. Сигурно беше дошъл с него.”

Не се разказва любовта, тя се изживява. Затова тази книга ще бъде и е специално лична за всекиго и ще вмъкнем тези емоции в нашето малко празненство тази неделя.

На 9 февруари литературният клуб Greenwich Book Club ще навърши своята първа година, така тази сбирка няма да бъде обичайна. Тя  е нашият рожден ден и за мен ще бъде истинска радост да ви видя на малкия ни празник! Всяка книга е важна, но още по-ценно е, че вече една година всяка неделя ние се срещаме и говорим за тези малки бисери, които усмихват ежедневието ни. Понякога ни разплакват, подкрепят и дават воля да продължим, а ние наскачаме себе си не просто да преживеем книгата, но да споделим мислите си за нея на останалите. И това е прекрасно!

Ще бъдат там за вас:
Дата: 8 февруари (неделя)
Час: 16.00ч.
Място: Greenwich Book Center (Бул. „Витоша“ 37, София)
Модератор: Анастасия Карнаух