Лято без мъже

Омагьосани. Това е определението, което важи еднакво и за мъжете, срещнали „своята“ жена и за читателите, попаднали на романите на Сири Хуствет. Именно затова на 8 март ще се срещнем с норвежката писателка, надраснала определението „съпруга на Пол Остър“ и заела своето достойно място в света на литературата.

„Лято без мъже“ е необичаен женски роман. Освен чаши чай и бърборене, което ще ни донесат страниците му, той ще покаже една пренебрегната страна на женското начало – философската. А някак неусетно с нея ще дойдат и останалите образи, които жената носи в себе си – сбор от сила и нежност, от тъга и безпричинна радост, от падения и възкръсвания, от майчински, творчески и личностни качества, които всяка от нас притежава и развива едновременно.

8 март е женски ден и книгата, която ще обсъждаме на тази сбирка определено е „женска“. Знам, че Вселената наречена „Жена“ е по-страшна от черните дупки, но въпреки това с голяма любов искам да поканя всички смели мъже да престъпят прага на тази вселена. Сигурна съм, че ще се почувстват много по-у дома, отколкото могат да предполагат.

Дата: 8 март (неделя)
Час: 16.00ч.
Място: Greenwich Book Center (Бул. „Витоша“ 37, София)
Модератор: Анастасия Карнаух