книги

1. „Тайната на имението“ на Агата Кристи – Този път в играта на Агата Кристи не участват госпожица Марпъл, нито педантичният французин – Поаро. Антъни Кейд трябва просто да предаде пакет с мемоари в Лондон, но това на пръв поглед лесно действие ще се окаже сложно, опасно и пълно с мистерия преживяване, което ще завърши със сватба. А убийствата ще се разследват едновременно от представител на Скотланд Ярд, френски детектив и от самия Антъни Кейд. Кой от тях ще е най-добър, можем да предположим още в началото на романа, но определено няма да очаквате точно този финал…

2. „Влакът за Емаус“ на Теодора Димова – последният роман на Теодора Димова ще ви зададе куп въпроси и ще предложи много теми за размисъл. Заедно с Мина се качваме на влака, в който ще срещнем много хора и ще си припомняме случки от живота му. Ще разсъждаваме за самотата, родителството, изоставянето, любовта и прошката. Без точки, без излишни препинателни знаци и без паузи. Теодора просто ни разкрива една след друга картини и епизоди, които преливат един в друг, а ние сами решаваме с какъв ритъм да се случи това. И усещането е красиво – наистина е.

3. „Приказка за вълшебната флейта“ на Волгант Амадеус Моцарт и Емануел Шиканедер, адаптация на Юлия Спиридонова – Филип и Ники са двама отегчени младежи, чиито родители се развеждат, а дядо им, режисьор в операта за пореден път смята да ги завлече на досадна репетиция. И те дори не предполагат, че тази репетиция ще им открие цял свят с Папагено, Памино и Тамина, които ще пеят, смеят се и обичат в рими. Така притича книгата-пътешествие, реализирана с помощта на Юлия Спиридонова и симфоничния оркестър на Българско национално радио. И освен прекрасната типография и симпатичната история, изданието ви предлага диск с една вълшебна аудио-книга и арии от „Вълшебната флейта” на български.