1017441_488863831219496_937492633_n

1. „Всичко започва от детството” на Стела Даскалова – „Тревожим се какво ще стане детето ни утре, а забравяме, че е някой днес”, мисълта на Стейша Тошър синтезира посланието на книгата, която искрено ме трогна. За пръв път попадам на издание, което обръща толкова голямо внимание на личността на детето, което не заслужава нашето физическо или психическо насилие, което е същество с безрезервна любов и възхищение и която не спира да ни припомня, че само от нас дали то ще се превърне в негативен и намусен възрастен или ще запази светлината и любознателността си до края.

2. „На Изток от Запада” на Мирослав Пенков – вълшебен сборник с разкази, написани от истински родолюбец. Всеки разказ съдържа в себе си частица от самия Мирослав, малка част от биографията и голяма част от безкрайната му любов към България. Осем разказа, които ще бъдат издадени в 11 държави са един подарък на страната ни, която ще бъде представена по толкова чудесен начин и която искрено ви препоръчвам.

3. „Зовът на кукувицата” на Робърт Галбрейт – рекламен трик или истина? Споровете защо Дж. К Роулинг издава първия си криминален роман под псевдоним продължават, а книгата набира все по-голяма и по-голяма попуилярност. Страница след страница, умелите пръсти на Роулинг изтъкават плътния Корморан Страйк и неговата помощничка Робин, които ще търсят убиеца на модела Лула Ландри, а финалът на романа е красив и неочакван. Втората част от поредицата предстои да излезе това лято, а Роулинг е заявила, че ще разследванията на стария детектив ще бъдат поне седем…