Аз чета с Настя

1. „Руската балерина” на Дафни Калотай – Скъпи момичета и момчета, с тази книга вие ще се пренесете за кратко на сцената на „Болшой театър” и зад неговите кулиси – спомени, от които научаваме живота на Нина Ревская, бившата примабалерина, която решава да продаде своите бижута с благотворителна цел. И с това започва нашето пътешествие в нейния живот – пътешествие през спомени, улиците на Москва и коридорите на операта, пътешествие с много любов, тъга и бягство. Пътешествие, в което ни кани Дафни и за което гарантирам, че си заслужава!

2. „Мъжете предпочитат закръглените“ на д-р Пиер Дюкан – не, не и не. Това не е втора, трета или някоя друга част от прословутата диета на д-р Дюкан. Този път от дъното на бюрото си, Дюкан вади книга, в която се опитва да ни припомни простичките истини – мъжете обичат женствените дами, а дамите обичат мъжкарите и хубаво е да не забравяме, че трябва да бъдем здрави, силни и да не прекаляваме с храните, за да постигнем добър външен вид. Но за това ще разберете от другите книги на д-р Дюкан, докато в тази ще си говорим за чувства, емоции и онези неща, които природата е предопределила вместо нас и от които няма как да избягаме.

3. „Врабче в черупка“ на Златна Костова – имаме нужда от изкуство! Всеки ден в живота ни просто т р я б в а да присъства късче лирика, музика и изобразително изкуство. Тогава душата ни диша, тогава ние наистина виждаме света около себе си, а не просто препускаме през него, без да разберем какво и кой ни заобикаля. Малкият сборник с големи хайку на Златна Костова са подарък, който сами можем да си направим. Книжка, с която всеки ден ще бъде усмихнат, независимо от слънцето, дъжда, вятъра, проблемите или точно заради тях. И тяхната красота.