Често оставащ незабелязан, добрият дизайн е навсякъде около нас. Тази статия е посветена на няколко малки подобрения в дизайна на продукти за всекидневна употреба.

Чаша с процеп за капки

Капките  кафе са малки, но бързо прерастват в забележими петна, ако стигнат до долния край на чашата. Корейският дизайнер Ким Кен Е решава, че трябва да направи нещо по въпроса и създава чашата с място за капки – семпла линия, която спира стичането да продължи до долу.

Минималистична стойка за колела

Повечето градски стойки за колела са инсталирани по начин, който не пести място – независимо дали са в употреба или не. Това просто и интелигентно дизайнерско решение заема много по-малко пространство, когато стойките не се ползват.

Регенерираща се свещ

Как свещите да станат използваеми отново вместо да ги хвърляме след първото им изгаряне? Лесно – просто закупете удивителния свещник на Бенджамин Шайн.

Защитен от крадци плик за обяд

Тази опаковка за многократна употреба за Вашите сандвичи ще запази обяда Ви от не-дотам почтените Ви колеги или съученици. Просто ще бъдат измамени, че хлябът е покрит с мухъл – достатъчна причина да остане непокътнат.

Бебешка носилка-легло

Ако някога сте пътували с бебе, би трябвало да знаете колко практична би се оказала тази бебешка носилка, която може да се трансформира в легло.

Чанта-мигач

Тези умни чанти са специално оборудвани за велосипедистите с LED-осветление на гърба. За съжаление, идеята не успя да бъде финансирана като kickstarter-проект. Твърде жалко – би било истинска крачка напред в подобряването безопасността на колоездачите.

Калъф за телефон, който може всичко

Този калъф не просто пази телефона Ви – това е швейцарското ножче сред предпазителите за смарт-устройства и без съмнение е най-полезната създавана досега защита за апаратите ни. Отваря бири, измерва неща, завинтва всичко – всичко това с Task One multi-tool phone case.

Килимче-будилник

Целта на алармите не е просто да събуждат. Би трябвало да ни осигуряват и ставането от леглото. Това е именно функцията на килимчето-будилник – трябва да станете, за да спрете алармата.

Леснопочистваща се четка за коса

Малък детайл, които можете да добавите към Вашата четка за коса, за да стане леснопочистваща се. След като сте приключили с ресането, просто махате частта и космите вече не са вплетени в четката.

SpoonPlus: когато клечките за хранене срещнат лъжицата

Като бях малък, най-готиното нещо, което можеше да се случи в кухнята (веднага след яденето на фондю), бяха пръчиците за хранене. Все пак, питах се обаче, как хората биха яли супа, когато ползват клечиците. Дуетът дизайнери Амондин Шор и Айса Лоджерот са намерили добро решение на проблема.

Икономичен диспенсър за сапун

Това изобретение е вдъхновено от стъргалото за сирене, като произвежда дребни стърготини, които се разтварят много по-лесно и едновременно с това гарантират, че ще ползвате точно толкова, отколкото имате нужда.

Габаритни светлини за велосипед

Мъничка добавка за Вашето колело, която ще създаде встрани Вас спомагателна светлина. Страхотна идея, която ще увеличи часовете каране значително.