Mothers-day-mini-session-2013-Denver-Colorado-Child-Photogrpaher-The-Vintage-Cupcake-Photography-7

Всички майки – от двете страни на полукълбото – са най-добрият пример за съчувствие и предана любов. Майчинските чувства не се поддават на времето и пространството и ще разберете защо е така едва, след като сами станете родители. 10 са тайните, които майка ви няма да ви разкаже, но това съвсем не означава, че не трябва да ги знаете.

  1. Тя често е плакала заради вас.

Тя е плакала, когато научила, че е бременна. Плакала е по време на раждането. Плакала е, когато ви е прегърнала за пръв път. Плакала е от щастие. Плакала, защото се е страхувала за вас. Тя чувства и споделя всяка ваша болка. Дори, когато вие не го знаете.

  1. Всъщност тя е искала последното парче торта.

Но когато видяла как вие се облизвате срещу него и го гледате със своите светли и огромни очи, тя просто не би могла да го изяде. Тя е знаела, че ще бъде много по-щастлива, докато ви гледа как го изяждате.

  1. Тя е изпитвала болка.

Когато я скубехте за косата и я драскахте като бебе. Когато ви е кърмила, а вие я похапвахте излишно. А след раждането ви, може да са й останали не само белези, но и постоянни болки, за които никога няма да научите.

  1. Тя се притеснява за вас. Винаги.

От самото ви зачеване, майка ви би направила всичко, за да ви защити. От младо момиче, тя се превърнала в жена, която се научила да казва „Не“, когато непознатите са искали да ви подържат на ръце. Сърцето й пропуснало два удара, когато направихте първите си крачки. Тя не е спала, докато не се завърнахте от първия си купон и е ставала първа сутрин, за да ви изпрати на училище. Тя е била винаги наоколо, за да е сигурна, че всичко е наред.

  1. Тя знае, че не е идеална.

Всяка майка е най-добрия критик за себе си. Тя знае своите недостатъци и се мрази заради тях. Но най-трудно е, когато става дума за вас. Тя е искала да бъде идеална майка и всичко е направила точно, както трябва, но тя също е човек и може да допуска грешки. Може би тя все още търси оправдание за тях, за да си прости. С цялото си сърце майка ви иска да се върне в миналото и да промени някои неща, но това не е възможно. Затова бъдете добри с майка си и знайте, че тя е направила най-доброто, което е могла.

  1. Тя ви наблюдава, докато спите.

Имало е нощи, в които е 3 сутринта, тя се е молила най-после да заспите. Пяла ви е песни, когато очите й просто се затваряли от умора. А когато най-после сте заспивали, тя е лежала до вас и разглеждала лицето ви, лице на заспало ангелче и изпитвала безгранична любов, по-голяма от всяка болка и умора.

  1. Тя ви е носила повече от 9 месеца.

Вие имахте нужда, а тя не е имала избор. Тя се е учила да ви носи, докато чисти, когато обядва на пресекулки или когато се опитва да заспи. Ръцете й са се изморявали, кръстът – я е болял, но тя ви е държала на ръце, за да бъдете по-близо до нея. Тя ви е прегръщала, обичала ви е, целувала ви е, играла е с вас. Вие сте се чувствали в безопасност в ръцете й, защото тя ви е взимала постоянно.

  1. Сърцето й се къса от мъка всеки път, когато вие плачете.

Няма по-голям ужас за всяка майка от плач на нейното дете и гледката на сълзите, стичащи се по лицето му. Тя е правила всичко, за да спре сълзите ви и когато се проваляла, плачът ви я е разкъсвал на хиляди малки парченца.

  1. За нея вие винаги сте на първо място.

Тя е могла да остане без храна, душ или сън, защото вашите потребности са стояли винаги над нейните. Тя е прекарвала цял ден с вас, а към края му, просто не са й оставали сили за нея самата. Но на следващия ден, тя се е събуждала и отново обръщала на вас повече внимание, отколкото на себе си.

  1. Тя би го направила отново.

Да бъдеш мама – това е най-трудната работа, която съществува на този свят. И въпреки всички болки и страдания, въпреки безсънните нощи, през които е преминала майка ви, тя с удоволствие би го направила отново. Защото си е струвало. Затова следващия път, когато я видите, просто й кажете „благодаря“. Покажете й, че я обичате. Повярвайте, тя има нужда да го чуе.

Снимка: Thevintagecupcakephotography