Определено дамските чанти са основен аксесоар за всяка жена. Не само това, но са нужни поне няколко, които да се комбинират с различни тоалети. Искате ли да знаете дали сте в крак с модата при покупка на нова чанта? Ще ви разкажем малко повече за актуалните размери, цветове и материи за чанти, които ще се носят през 2023, за да направи избора ви по-лесен.

Какви размери за чанти ще бъдат най-модерни през 2023?

За начало през новата 2023 година ще има два основни размера за актуални чанти. Единият са доста големите такива. Тук е интересно, че те ще могат да бъдат както по-твърди, така и по-меки и без фиксирана форма. Съответно ще можете да избирате доста нетрадиционни модели, като същевременно и максимално удобни. В една голяма чанта с фиксираща се по вещите в нея форма можете да носите всичко, което поискате.

Другият актуален размер за дамски чанти през тази година, ще бъде най-малкият такъв. При него ще можете да заложите както на класически модели, така и на по-нетрадиционни форми. Въпреки че много дами считат този вид чанта за не толкова функционален, всъщност ще откриете опции, които побират най-нужните неща съвсем спокойно. Същевременно няма да имате изключително голям товар, което пък ще ви улесни.

На какви цветове да заложим, когато избираме дамска чанта през 2023?

Като цяло доста актуална тенденция при модерните цветове за годината както за дрехи, така и за чанти и обувки, са ярките такива. Това на пръв поглед може да изглежда като сложен казус за връзване с доста неща, но пък превръща чантата в акцента на тоалета ви по много добър начин. Ще откриете изобилие от разновидности на цветове в CCC, като е чудесно, че можете да пазарувате не само онлайн, но и във физически магазини.

За начало е вариант да заложите на наситено червено и розово и определено няма да сгрешите. Още повече цветът на годината е в тази гама. Също така е добра опция да изберете ярко жълто или оранжево. Ако все пак предпочитате да имате и някоя чанта в малко по-блед нюанс, вземете модел в светло синьо. Разбира се не е задължително чантата да бъде едноцветна, но при всички случаи е добре поне единият цвят на нея да бъде ярък.

Кои ще са актуалните материали и по-нетрадиционни десени при чантите за 2023?

При материалите за чантите тази година също наблюдаваме интересна тенденция. По-конкретно тук, както вече споменахме и при информацията за размери на чанти, ще бъде модерно да са с нефиксирана форма. Съответно ще са актуални както моделите от по-мека кожа, така и тези от плат. Идеята е да могат да променят своята форма според това какво и колко сте сложили в тях.

Също интересно е, че ще можете да изберете и доста модели с нефиксирана дръжка. Тоест не таква от твърда кожа, а по-скоро от мек плат, която пък се адаптира добре към рамото ви. Определено основно за дамските чанти през тази година ще бъде адаптивността им и алтернативните форми. Освен това доста важна тенденция пък при десените ще е, че опциите с пух и козина също ше са актуални, а също и тези с мотиви на крокодилска кожа.