Ако не ви се чете цялата рецепта, ето кратката версия: вземете тесто, нарежете ябълки и ги увийте в тестото. Печете докато стане готово. Край.

Ето от какво се нуждаете:  1 пакет бутер тесто, размразено в хладилника, 8 малки кисели ябълки, 1 лимон, 8 суп. лъжици захар, 2 суп. лъжици канела, 1 яйце за намазване, загрята фурна.

В по-дълъг вариант рецептат звучи така

Сложете съд със вода и я оставете да заври, а междувременно нарежете ябълките на тънки филийки. Залейте ги с горещата вода, като прибавите и  лимоновия сок. Поставете капака на купата и оставете ябълките да се задушат за минута. Искаме те да бъдат меки, но да не станат на каша, така че веднага щом омекнат, ги махнете от водата и ги сложете върху хартия, за да се охладят и изцедят.

Вземете лист бутер тесто и го поставете върху добре набрашнена повърхност. Намажете го с яйце и поръсете със захар и канела. Сега отрежете ивица от тестото по дължина и наредете отгоре резените ябълки, така че те леко да се припокриват помежду си, и започнете да навивате тестото.

Би трябвало да можете да направите 9-11 навивания от всяка ивица.

Сложете готовите ябълкови розички във форма за мъфини или в тава, покрита с хартия за печене.

Преди да ги сложите във фурната, поръсете с още захар, покрийте ги с хартия за печене и ги оставете в хладилника за 15 мин.

Сега поставете съд с вода в долната част на фурната – това ще предпази дъното на розичките от изгаряне.

Печете до готовност и консумирайте с удоволствие!