rambaldy

Майло Рамбалди е ренесансов учен, художник, алхимик, инженер и гадател, главен конструктор на папа Александър VI.

Рамбалди и учил при монасите „Vecpertine“ и е работил като художник до 12 годишна възраст. След като навършва 18 той заминава за Рим и е представен на Кардинал Александър. Когато кардиналът е ръкоположен за папа, Рамбалди бива назначен за архитект, съветник и оракул при папата. Там разгръща неограничените си способности като математик, картограф, калиграф, конструктор и др.

През 1289 година Рамбалди е изобретил езиков код използвайки „1“ и „0“. Направил е скица на устройство подобно на съвременен радиоприемник. Ръкописите му представляват смесица между италиански и древно гръцко писмо със загадъчни символи. Рамбалди създава първият воден знак. Използва го за своите документи. Известен е като „Окото но Рамболди“. Водните знаци са изработени ръчно с рядко срещан фибро полимер.

Въпреки усилията на Александър откритията на Рамбалди не добиват известност.
Рамбалди вярва, че чрез науката ще опознаем Господ. След смъртта на Папа Александър VI името на Рамбалди е заличено отвсякъде. Работилницата му в Рим е разрушена. Умира неизвестен и в самота през 1496 година.


The image ”https://chitatel.net/pic/peo/rambaldi/dev01.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.
  https://chitatel.net/pic/peo/rambaldi/dev04.jpg  http://bgnauka.eu/pic/peo/rambaldi/dev05.jpg https://chitatel.net/pic/peo/rambaldi/dev11.jpg http://bgnauka.eu/pic/peo/rambaldi/dev12.jpg https://chitatel.net/pic/peo/rambaldi/dev22.jpg