Beautiful_Man_Of_Ethiopia_1

Докато европейците и американците фанатично се борят с всеки излишен килограм, представители на силния пол в племето „Боди“ в Етиопия се опитват да увеличат своето тегло и в частност размера на корема. Тези, които успеят стават истински герои и получават всички женски погледи. И не само.

Beautiful_Man_Of_Ethiopia_2

През вековете, тези стремежи за напълняване са създали фестивал, които се нарича „Състезание по надебеляване“. Участниците в него са само млади неженени мъже, чиято подготовката започва месеци предварително. „Угояването“ на Етиопците е стар племенен обичай с консумация само кръв и мляко от крави и телета.

Beautiful_Man_Of_Ethiopia_5

В деня на фестивала младите мъже рисуват телата си и украсяват главите си с  пера и огърлици от миди. Цялото племе се събира и старейшините оглеждат гордите участници, дошли заедно със своите роднини и приятели. Състезанието става с мерене на корема, а онзи, чийто корем се окаже най-голям от всички, получава почетната титла „Герой на племето“.

Beautiful_Man_Of_Ethiopia_3

Племето „Боди“ като по-голямата част от Етиопия се занимава с животновъдство. Отглеждането на крави е основната им дейност, като използват добитъка за валута. Притежаването на голям брой крави е признак на богатство и добро състояние. А както разбрахме, ако има и най-голям корем, той се счита за красавец на племето.

Beautiful_Man_Of_Ethiopia_4

В момента броят на всички членове на племето е около 7000 души. Всички те са пряко зависими от своите крави и пасищата, които имат.

Beautiful_Man_Of_Ethiopia_6

Голяма част от мъжете и жените сами си правят белезите по тялото, защото всички в племето „Боди“, подобно на повече африкански племена вярват, че белезите са признак на красота.

Beautiful_Man_Of_Ethiopia_7

Beautiful_Man_Of_Ethiopia_8

Beautiful_Man_Of_Ethiopia_9

Източник: theunseenpictures.com