Greenwich Book Club

28 декември – три дни след Коледа и три преди посрещането на Новата година, която винаги сме малко застрашени да посрещнем на маса и с периодично превключване на БНТ и неизменната „пламенна“ реч на президента.

Някъде там между „тихата“ и „(извънредно) шумната“ нощ ще се срещнем, за да поговорим за народопсихологията през редовете на Марко Семов и Михаил Вешим. Защото зад хумора на Вешим, разказващ за нашенция на Американска земя, може да открием много интересни черти, за които така пламенно и едновременно смирено е писал Марко Семов. Кой сме и за какво се борим? Какви са идеалите ни и какъв е образът на родината ни? Имаме ли нужда от пари или от хубава ракия и къде кокошките снасят най-добре яйца?

Защото „добре, че е шегата, за да си кажем истината“ и в безвремието на отиващата си година е точният момент, за да се срещнем със сатирата на Михаил Вешим.

Заедно. Дни преди новата 2015-та година, в която по традиция ще си обещаем да бъдем добри. С хумор, себепознание и домашна баница с късмети за добро настроение.

Дата: 28 декември (неделя)
Час: 16.00ч.
Място: Greenwich Book Center (Бул. „Витоша“ 37, София)
Модератор и готвач на (книжна) баницата: Анастасия Карнаух

Присъединете се към събитието тук.