3.041.  Софи Смит, главната героиня в романа „Принцеса на вълците” е сираче, която без да знае тайнствено свързана с Русия и белите вълци на горите около Санкт Петербург. Пътуване, която ще започне като невинна училищна екскурзия, за да прерастне в опознаваме на изгубения род – история за доброто, наивността и моментите, в които най-важно е да слушаш собственото си сърце…

2. „Живот под хипноза“ на Ричард Бах – Ричард Бах, бащата на най-известната чайка на света, пише „Живот под хипноза” през 2008 година. Това е и последната книга на прекия потомък на композитора Йохан Себастиан Бах – заглавие, което ще разсъждава над въпроса „Какво общо има внушението със съдбата?” и ще стигне до простичкият извод „Всеки момент някой загива от неличима илюзия.” Книгата, която ще ни припомни за силата на нашите мисли, вярвания, разговори, твърдения, разсъждения и онези моменти, в които казваме нещо с твърдо убеждение, че сме прави. Понякога без да се замислим, че нареждаме на съдбата да го изпълни. Независимо дали е негативно или позитивно твърдение.

3. „Малкият Никола: Смелчага“ и „Малкият Никола: Снимка на класа” по Рьоне Госини и Жан-Жак Семпе – Две нови заглавия от приключенията на малкия френски палавник, но този път адаптирани за най-малките читатели, които тъкмо прохождат в света на книгите. Историите на малкия Никола са винаги смешни, винаги топли и приятелски и тези две книжки не правят изключение. Смелчагата Никола ще броди из къщата с фенерче, за да докаже на своята съседка Мари-Едвиж, че е безстрашен. Второто заглавие ще ни разкаже за мъките на един фотограф, който ще се опита да направи снимка на класа. Но тази мисия е напълно невъзможна, когато в този клас учат Алсест, Клотер, Жофроа и останалите откачени съученици на Никола, с които тези две издания отново ще ни срещнат.