Когато се опитвате да решите как да изберете дамска чанта за ежедневна употреба, не забравяйте, че намирането на перфектната чанта означава да отворите гардероба си и да решите как вие лично дефинирате „перфектна“. Чантите се предлагат във всякакви форми и размери, от различни материали и с различен интериор – перфектната чанта за вас е там, всичко, което трябва да направите, е да разберете какво търсите. Ето и нашите съвети.

Кои са елементите на перфектната чанта?

  1. Размерът има значение!

Един решаващ фактор, който трябва да имате предвид при закупуване на нова чанта, е размерът. Трябва да се запитате: „Поради каква причина купувам тази чанта?“ Размерът има значение, независимо дали предвиждате бизнес пътуване или нов етап от живота!

  1. Проверете материала

Обикновено трябва да избирате между естествена кожа и  заместител от изкуствена или еко кожа. В днешно време много хора са против носенето на естествена кожа по всякакви причини – от екологични до религиозни. Ако отделите достатъчно време за търсене, можете да намерите отлични модели имитация на кожа. Можете да избирате от различни материали за ежедневна дамска чанта, включително плат, слама, рафия, бамбук и много други.

  1. Трябва да се затваря с цип

Може да не знаете, но имате нужда от чанта, която може да се затвори напълно с цип, така че нищо да не изпадне, ако пътувате. Закопчаването е фактор, който оказва известно влияние върху онези случаи, когато трябва да можете да затворите правилно чантите си. Дамската чанта може да е място за документи или ценни вещи. Повече сигурност не е излишна!

  1. Търсете универсален модел

Може да има чанти за определени цели (като вечерна чанта), въпреки че ако носите само една чанта навсякъде всеки ден, тя трябва да бъде проектирана с оглед на гъвкавостта. Освен това трябва да е елегантна, за да върви с професионалното ви облекло, и достатъчно практична, за да подхожда на ежедневното. Помислете и за цвета й, за да е перфектно допълнение към тоалета за деня.

Кои елементи да не забравяме

  1. Удобството преди всичко

Чантата трябва да ви стои удобно, точно както дрехите. Така че, когато пробвате нов модел, обърнете внимание дали причинява дискомфорт. Твърде лесно ли пада от рамото? Удобни ли са дръжките, ако се налага да я държите?

  1. Дизайнът на чантата

Дизайнът е друг фактор. Цветовете са основното, което в допълнение с него привлича погледите. Ярко червеното или жълто са достатъчно атрактивни, за да ги носите и на по-семпла чанта. Пробвайте и с дизайнерски чанти на топ марки като karl lagerfeld чанта

  1. Джобовете са от значение

Разположението на вътрешното пространство е един от ключовите елементи в избора на практична чанта. Един или няколко джоба е много по-важен въпрос, отколкото звучи и всъщност определя решението за покупка. Чанта, тип торба със странични джобове или модел, разделен на няколко отделения – избирайте според нуждите си.

Трябва ли чантата и обувките да са в един цвят?

Когато става въпрос за съчетаване на дамската чанта и обувките, отдавна вече не е задължително те да бъдат в един цвят, дори и в един тон. Ако искате да експериментирате, заложете на нестандартни комбинации като лилаво и зелено например. Ако пък предпочитате класиката – комбинирайте кафява чанта с нюд обувки или пък чанта в черно с кожени обувки в същия цвят за официална офисна или вечерна визия.