Понякога трябва да си припомняме колко невероятна е майката природа. Днес ви подбрахме колекция с 26 снимки, които спират дъха и доказват нейната красота и уникалност.

Exocoetidae или летящата риба

Благодарение на техните дълги подобни на криле перки, летящите риби могат да прелитат на значително разстояние над повърхността на водата. Тази рядко срещана способност им помага в борбата с хищниците.

Бял гърбат кит

Мигало е албиносът кит, който стана известен в социалните мрежи с изключително редкия си външен вид. Единственият по рода си кит се среща в източния бряг на Австралия.

Кристалът бисмут

Бисмутът е химичен елемент със символа Bi и атомен номер 83 и е петвалентен метал, който химически наподобява арсена и антимона. Той може да се появи естествено и  неговите сулфиди и оксиди са важни търговски руди. Този крехък метал е има бял сребрист цвят, когато е току-що възпроизведен, но често е срещан с розов оттенък, дължащ се на окислението на повърхността.

Гигантски тасманийски рак (Pseudocarcinus gigas)

Това е един от най-големите раци на света с тегло малко над 13 килограма и бяла черупка с дължина 38 см.

Опалът короит

Този опал се среща в югозападната част на Куинсанд, Австралия

Кенгуруто Джоуи в торбичката

Женското кенгуру може да определи пола на своето бебе още в утробата. Те дори могат да отложат раждането, когато условията на околната среда намаляват шансовете за оцеляване.

Най-готините зъби

Това са зъбите на тюленът крабоед.

Ангелът на смъртта

Така изглежда отпечатъкът на бухал, открил своя обяд.

Метеорит

От мощен сблъсък до небесна красота, която се дължи на кехлибареното присъствие на оливин в метеорита.

Ягуар атакува крокодил

Ягуарът се потапя в калните води преди да скочи и да се нахвърли срещу влечуго дълго 2 метра и половина като го захапва за врата и го разнася, както куче кокала си. Това е един икзлючителен пример за еволюцията у животинските видове и за това как ягуарите са се научили да се справят с крокодилите само с една захапка.

Летящия дракон

Това е гущер с продълговати ребра и с ципа разположена отстрани на тялото. Когато „разпери“ тази ципа, тип криле, тя му позволява да се спуска между дърветата. Този гущер обикновено обитава дърветата с изключение на женските, които слизат на земята за да снесат яйца. Дължината на тялото му е 9 см, като опашката е малко по-дълга, а окраската в тъмносиви или тъмнокафявиивици им помагат да се слеят с дърветата.

Невероятните черупки

Тези невероятни черупки принадлежат на кубински охлюв Priotrohatella.

Човешките кръвни съдове

Това може да се види в Музея по наука и технологии в Шанхай.

Лилава царевица

Тази разновидност на царевицата може да се срещне в района на Андите в Южна Америка. Често се среща в Боливия, Еквадор и Перу. От дълги времена ядките на лилавата царева са използвани от жителите на Андите, за да оцветяват напитки и храни, практика която започва да става популярна и в индустриализирания свят. Освен това се смята, че лилавата царевица има много положителни ефекти върху здравето.

Риба пеперуда

Тази летяща риба пеперуда се среща в Средиземно море на изток от о. Крит, Гърция.

Подземни вълни

Фотографът Марк Типъл е уловил зашеметяващи снимки на вълни, които се разбиват под водата до островите Кук в южната част на Тихия океан.

Животът в смъртта

Това е растението мехунка или китайско-японския фенер. То цъфти през зимата, а когато изсъхне през пролетта, може да се види яркия червен плодов цвят. Външната обвивка е тънка златна бримка, която държи венчелистчетата на цвета.

Цветето труп

Високо е 2.27 м и се счита за най-голямото цвете на света.

Торнадото в Колорадо

Повечето торнада развиват скорост по-малко от 177 км/ч и се разпростират на 76 м и пътуват няколко метра преди да се разсеят.

Светещата гора Шикоку в Япония

Тази гора свети през нощта благодарение на няколко луминисцентни гъби. Гъбите и падналите листа разпръскват вълшебна светлина всяка година, но за определен период от време.

Katydid Nymph

Това насекомо е от рода на Tettigoniidae  и често са наричани големи американски скакалци или буш-крикет. Съществуват повече от 6 400 вида от това насекомо, а сред тях се срещат и скакалците с дългите рога, които се преобразяват и наподобяват цветовете на листата.

Драконовият скелет

Това малко странно растение се казва Snapdragon или Dragon flower. Когато цветето умре, шушулката със семената започва да изглежда като череп.

Дъжд наблюдаван от самолет

Дъждът може да пада със скорост около 35 км/час. За да ви стане по-ясно, ще ви кажем, че снежинката пада с 3-6 км/час, което означава че  ѝ отнема около един час, за да стигне до земята.

Необикновени цветове

Червени банани, лилави моркови и лилава царевица. Да, колкото и странно да си изглежда, наистина съществуват.

Зашеметяваща снимка

Астронавтът Карен Ниберг е заснел от борда на Международната космическа станция Плеядите Седемте сестри.

Полярното сияние

Полярното сияние набюдавано в Уелоунайф.