Лавина на Блага Димитрова

„При корабокрушение дневникът остава – за да разкаже на живите как се умира и може би да им загатне как да живеят.“ Така започва шедьовърът на Блага Димитрова – „Лавина“, един от най-лиричните български романи, който ще бъде повод за последната януарска сбирка на литературния клуб на книжарница Greenwich.

Книга, в която някои ще получат право на втори живот, а други ще оставят душите си на билото, за да се превърнат в ангели. Смелостта е нужно качество. Безогледността е това, което я превръща в риск.

„Едно отбиване от пътеката е вече характер.“ Именно за това, въпреки всички лоши предсказания, група от 16 алпинисти тръгва в лошо време, за да слезе в далеч непълен състав. „Трябва“ да се покрият определен брой и вид изкачвания в планината, за да получи шанса да покори мечтаният връх Памир и те тръгнат, за да оставят последна диря в неотъпкания сняг.

Роман за воля, его и изпълнение на планове. Роман за любов и самота. Роман за живот и смърт и за това как се оцелява, когато загубиш душата си на върха, заедно с 11 свои близки другари.

Дата: 25 януари (неделя)
Час: 16.00ч.
Място: Greenwich Book Center (Бул. „Витоша“ 37, София)
Модератор: Анастасия Карнаух

Присъединете се към събитието тук.