Аз чета с Настя

1. „Малкият крал Декември“ на Аксел Хаке – Има книги, които не се четат с очите, а с душата и „Малкият крал Декември” е точно такава. Философската приказка, която среща един малък крал от друга вселена със съвсем нормален по размери мъж ще провокират въпроси, задължаващи отговор. Колко голяма е истинската любов и къде започва безсмъртието на душата? Как изглеждат драконите, с които се борим всеки ден и какъв е смисълът да поумняваме, когато с натрупването на знания, изместваме мечтите от сърцето си? Това са само част от питанките, над които ще се замислите след като вземете в ръцете си това уникално красиво издание с илюстрации на Михаел Сова.

2. „Да убиеш бащата“ на Амели Нотомб – Амели Нотомб е „Амели-която-не-спира-да-пише”. Самата писателка споделя, че „ако не пише, става опасна” и определено заявява на целия свят, че има истории за разказване. В „Да убиеш бащата” тя ни разхожда из сложния път на семейните и междуличностни взаимоотношения между Джо и Норман, които ще заемат ролите на баща и син напълно неочаквано, но затова пък завинаги. Това може да се случи единствено в разказите на Амели, която по нейния неповторим начин ще ни разкаже една битка между мъже с продължение. Продължение, което ще си намислите след края на книгата…

3. „Изведнъж на вратата се почука“ на Етгар Керет – Ако търсите приятел-разказвач Етгар Керет е перфектната компания за вас. Независимо дали ще успеете да го хванете по време на поредното му гостуване в България или заместите това лично преживяване с някой от неговите сборници, издадени у нас. „Изведнъж на вратата се почука” е разкошна кошница с 38 истории, които ще ви разсмеят, замислят и задължително впечатлят със своя заряд. Керет има дарбата да превърне всеки обрат на съдбата в един кратък роман, който само в няколко страници ще ни разгърне характера и личността на главния герой, развеждайки ни из неговите размисли, преживявания и страхове. Керет ни мести във времето, пространството и ни превръща в предмети, за да ни постави „на тяхното” място, но този път НАИСТИНА. Той е буквален задължително присъстващ на всяка плажна хавлия това лято.

Вижте филма „Крадци на истории“ с участието на Етгар Керет и Васил Георгиев