Отиди на
Форум "Наука"

Книги за Средновековната българска история?


Recommended Posts

  • Потребител

Здравейте,ако е възможно да препоръчате качествени книги, описващи Средновековната история на България ще съм ви изключително благодарен. Имам базови познания по темата (като изключим учебниците по история в училище, не съм чел странични източници). Не ми се четат излишни възхвалявания на миналото ни - търся нещо обективно и близко до историческата реалност. След бърза справка в гугъл попаднах на две заглавия, които ми привлякоха вниманието: ''История на средновековна България VII-XIV век'' от Иван Божилов, Васил Гюзелев; и ''Български хроники - том I'' на Стефан Цанев. Изброените книги дали ще са добър увод в тематиката?

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

След като потърсих по-щателно открих следното заглавие, което ме заинтригува: История на българите Том 1: От древността до края на XVI век. В авторския колектив присъства и Христо Матанов, който ми препоръчахте. Мисля да започна от нея, изглежда обещаваща. Благодаря Ви за отговорите. :)

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...