Отиди на
Форум "Наука"

Falcon 9 Heavy


Recommended Posts

  • Модератор Космически науки

СпейсЕкс очаква тежкотоварната ракета Фолкън 9 Хеви да дебютира през декември

2 ноември 2017 г. 17:15 ч. Според информация, публикувана на сайта NASASpaceflight.com, СпейсЕкс очаква да извърши статично запалване на двигателите на "Фолкън 9 Хеви" на 15-ти декември. Ако всичко мине по план, изстрелването на ракетата може да е факт в периода между 20-ти и 29-ти декември.

Планът е амбициозен и има голяма вероятност стартът да бъде отложен за началото на 2018 година. При всички положения обаче първият полет вече наистина наближава (най-после!). На 9-ти ноември ще отбележим половин век от полета на "Аполо 4" и първото изстрелване на тежкотоварната ракета "Сатурн 5". Сега, 50 години по-късно, в САЩ отново има свръхтежка ракета, която ще е в състояние да изпраща полезен товар и хора отвъд околоземна орбита.

По-рано през годината Илон Мъск подчерта, че първият полет ще е изключително рискован. Досега СпейсЕкс няма опит с изстрелването на такъв тип ракети. Шансът за провал е голям, но Мъск се надява, че при дебютния старт ракетата поне ще се отправи достатъчно далече от стартовата площадка, за да не я увреди в случай на катастрофална авария.

falcon-9-heavy-artist.jpg

Илюстрация на "Фолкън 9 Хеви". Това може да е първата ракета след 50-годишно прекъсване, която ще закара хора до Луната. Image credit : SpaceX

 

http://www.cosmos.1.bg/portal/2014-10-24-21-14-43/1955-2017-falcon-9-debut-december

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...