Отиди на
Форум "Наука"

Днес астронавтът Ранди Брезник ще снима Земята в продължение на една пълна обиколка


Recommended Posts

  • Модератор Космически науки

Днес астронавтът на НАСА Ранди Брезник ще снима Земята в продължение на една пълна обиколка около нея

bresnik-to-photograph-earth.png

Ето къде ще прелети "Международната космическа станция" по време на фотографската сесия на Ранди Брезник. Photo credit : NASA

23 октомври 2017 г. 08:05 ч.

Светослав Александров. Днес Ранди Брезник, астронавт на НАСА, който понастоящем живее в космоса на борда на "Международната космическа станция" и е командир на 53-тата дългосрочна експедиция, ще направи нещо необичайно: ще снима Земята от космоса в продължение на една пълна орбита. Той кани и хората от цялото земно кълбо да направят снимки от собствената си перспектива и да ги споделят в социалните медии.

Снимките ще бъдат заснемани от панорамния модул на станцията "Купола". Инициативата е част от т.нар. "Година за обучение на станцията", която цели в рамките на училищната година 2017-2018 да бъдат вдъхновени ученици и учители.

"Не можеш да не гледаш към Земята и да не бъдеш променен", категоричен е Брезник. "Осъзнаваш, че всеки опит, който си имал и всеки човек, който си познавал, са долу на тази синя мраморна планета".

Независимо къде се намирате на Земята, вие също сте поканени да споделите момента, най-вече в периода между 15:25 и 16:55 ч. българско време. Всички учители, ученици и обикновени ентусиасти могат да качат снимка от околностите си на Земята в социалните мрежи, като използват хештага #1World1Orbit.

За повече информация: НАСА

 

http://www.cosmos.1.bg/portal/2014-10-24-20-54-26/1944-2017-bresnik-to-photograph-earth

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 3 часа, Last roman said:

това е нагла провокация срещу плоскоземците :animatedwink: 

Абсолютно! Плюс незачитане на чуждото мнение, дискриминация на инакомислещите, ограничаване на правото на лично мнение, свободата на словото и пИчата, демокрацията, свободната сексуална ориентация ... плурализма ... слабоумието ...... к'ъв е тоя Ранди Брезник .... и там к'вот им ражда главицата куха

Д'ееба и олигофрените!

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...