Отиди на
Форум "Наука"

Земята е плоска. Лъжат ни, че е сферична...


Recommended Posts

  • Потребител
Преди 5 часа, Frujin Assen said:

Вече е доказано!

Само "край Вардаро" знаят истината... 🦎

Link to comment
Share on other sites

  • 3 седмици по-късно...
  • Мнения 798
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

  • Потребител

Още един прогледнал 😁  -->  Прочут американски баскетболист най-сетне проумя, че Земята не е плоска

 https://www.blitz.bg/lyubopitno/prochut-amerikanski-basketbolist-nay-setne-proumya-che-zemyata-ne-e-ploska_news630843.html

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Интересно ми е дали "плоскоземците" имат някакво обяснение по въпроса защо - с каква цел - толкова много хора са се съюзили да ги лъжат, че Земята не е плоска, а кръгла. Каква изгода преследват всичките тези подли "кръглоземци"?:bn:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 13 минути, Шпага said:

Интересно ми е дали "плоскоземците" имат някакво обяснение по въпроса защо - с каква цел - толкова много хора са се съюзили да ги лъжат, че Земята не е плоска, а кръгла. Каква изгода преследват всичките тези подли "кръглоземци"?:bn:

Това за кръглата земя е чат от свтеовния заговор на тъмните реакционни сили ! Тия сили фалшифицират и историята !

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 22 минути, Шпага said:

Интересно ми е дали "плоскоземците" имат някакво обяснение по въпроса защо - с каква цел - толкова много хора са се съюзили да ги лъжат, че Земята не е плоска, а кръгла. Каква изгода преследват всичките тези подли "кръглоземци"?:bn:

Не се прави, че не знаеш! Учените също участват в заговора.

Уж "никой не знае защо".А в крайна сметка се оказва, че "учените крият истината от нас".Даже направо "учените ни лъжат".

Целта е всички да станат "сфероверци", като не знаят "истината" хората се манипулират по лесно.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
On 10.10.2018 г. at 8:14, Шпага said:

с каква цел

целта е смесица от психология, потребности и ползи... Всъщност е просто - за да се изведе целта, се извеждат ползите.

Колкото до плоската земя - най-отявления изживяващ се гуру сред "народа" е Стамат - може да бъде намерен блога му с търсачка... Предупреждавам предварително че е смешно и жалко, но това е психично явление - конспирациите имат своята психична почва и точен таргет.

И дебати с фанатизирани хора - са невъзможни и са празно губене на време... И в този форум достатъчно добре си личи същото... Тук не виреят фанатиците в "плоската земя", но пък други форми на идеологични радикали - са направо в царството си. А е весело явлението - радикал в една идеология с която той е формирал идента си, оборва други радикали - в други идеологии. Според него - винаги "ония, там" са радикалите, те са нелогични, те са вярващи, те са фанатици, достойни за ирония... Но не и той - той си е ок. А за всеки фанатик ( и НЕфанатик) е в сила същото...

Всичко това са психологически механизми и не става за теми които нямат нищо общо с тази посока. Но най-важното - самите такива подобни теми - се отбягват, защото както и навсякъде, и този форум се списва от хора, и те също са подвластни на вездесъщите идеологични и доктринални намеси и влияния в идента си... Нищо че уж става въпрос за 'наука', но става въпрос за човешки явления. А те... :) са малко далеч от възможностите да бъдат обяснени "научно" в психично отношение. 

Редактирано от ramus
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 7 часа, ramus said:
On 10.10.2018 г. at 8:14, Шпага said:

 

целта е смесица от психология, потребности и ползи...

Една част от конспирациите се раждат по естествен начин в главите на определени индивиди.Другата част се произвеждат  умишлено.За тяхното масово разпространение е виновна пропагандата.

Конспирациите  генерират стрес и нагнетяват депресия.Всички те плашат, "искат да ни вземат", "да ни командват,манипулират,лъжат ни,управляват ни,....Това са "думи-спусък", след като се поставят в някоя информация, тя отприщва емоции в една определена група от индивиди. Такива конспиративни теории винаги е имало.Но сега конспирациите буквално са превзели почти всички медии.Като за някои от тях(рупорите на пропагандата) те са приоритет.

Значи информацията за малко конспирации не върши работа.За целите на пропагандата е необходимо те да достигнат определено ниво.За да изменят реалноста и да блокират критичното мислене за тях трябва да се говори масово(както е сега).Въобще информацията трябва да е негативна и плътна отвсякъде.

Например колкото по често се пише и говори по телевизията, че в града на свобода ходи сериен убиец,толкова по голямо напрежение и масова психоза се създава във населението.Ако за убийствата не се съобщава, всички са спокойни.

То така може да се създаде паника, че  джапанките са опасни за нашето здраве.Стига СМИ една седмица да говорят само за това с подходящи негативни думи. Например: "Има вече 7 човека починали, лекарите се борят за живота на още 31 , а 152 са хоспитализирани с  признаци на  смъртоносното заболяване (за което няма лекарства).Инкубационния период е много дълъг, симптомите на заболяването може да се проявят до три години след употребата на джапанките."

Значи след такава агресивна  бизнес агитация, ако направя едни малки хомеопатични хапченца с форма на джапанка ,милионер ще стана.

Редактирано от vvarbanov
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 36 минути, vvarbanov said:

Конспирациите  генерират стрес и нагнетяват депресия.

Всъщност - конспирациите са И форма на социални приказки, които канализират вече създадено социално напрежение, макар че изглежда че се поражда ново. Но това е също форма на "разреждане" защото страхът вече е "канализиран" в определен вектор. Социално договорени версии за "истината" разреждат страхуването защото се подават прости обяснения за прости интерпретации за събитията и процесите в самия живот на субекта или групите от тях. По този начин социалната приказка сваля фона на неопределеността в битието на страхуващите се хора.

При социални трусове и резки промени в условията и начина на живот, твърде много хора имат адаптивни проблеми. Това поражда страх и се появява нужда от облекчение от него. на преден план изплуват подтиснати страхове, които се проявяват като "паранои". Това се подклажда непрекъснато и се използва по сравнително прост начин, групи и субекти, които гонят определени социални и лични цели.

Параноичните хора водят важна лична и групова битка - това е да представят параноите си като логични и рационални процеси. По този начин маниите се извеждат извън човека, като се проектират като 'истина'. механизмът на параноята е прост - тя е израз на страхове и стартирани от тях защитни механизми. По принцип параноята е привиждане на опасности там, където те по принцип не съществуват. Но е важно страхуващият се субект да привижда страховете си в обекти - по този начин някъде дълбоко в несъзнаваното си той играе сложна игра на привиждане, на принципа - "като го предвиждам, значи така мога да се опазя". Също и - "най-голямата опасност е да не знаеш откъде, откого и как те дебне опасността и враговете... ". затова се измисля и се конструират версии които да съдържат първо прости обяснения от личен характер, после - от групов характер...

За целите на социалната тревожност се конструират системи от прости обяснения, основани на "свой - враг",  "кой, кое кои, какво - са виновни за това че се чувстваме застрашени и несигурни. Защото когато се нарекат "виновниците" се придобива усещането че след като вече "знаем", автоматично пада прага на тревожността и страхуването. Понякога - обратното - покачва се, особено ако "обяснението" за "виновния за нещастията ми/ни" има и по-сериозен образ, дори и с демоничен и властов характер... Дори в християнската митология е наличен такъв "властен общ враг, който ту е като всесилен, ту се представя като "победим" чрез условията да направиш това и това, да не правиш друго...

Тънък е момента - коя е границата. Страховият фон се разрежда но не трябва да е прекалено, защото страхуването е най-мощният използван регулатор за социалните процеси ( в колективен и личен план) - защото той е универсален за всички хора, навсякъде по глобуса, всеки миг. Така, че едни системи използват да свалят страхове, а друга част от системите - да ги поддържат...

Така, че конспирологията е обикновена система от сглобени парчета подбрана информация и повърхностни интуитивни схващания - за да става за съответни на това потребители. Битката е човешкото същество да се "усеща добре". Ако не се усеща добре - да му се обясни защо, как, и кой е виновен. Няма място никакъв рациум и критичност в това - рациума се имитира, чрез самото конструиране. А критичността - няма как, тя пък се насочва към всички други "версии" на обяснения на света и битката между идеологиите става - кой ще предложи подходящи версии на обяснения, за повече хора... Колкото повече - толкова повече сваля напрежението, защото когато един вярва в същото като друг - това се приема инстинктивно като "свой" и той представа да е враг и да представлява заплаха и опасност. Става разбираем, предвидим, може да се сътрудничи с него, може дори и да му се довериш... Това допълнително се засилва, когато такива са не двама, а 10, 1000, или милион... И все повече напират да са единоверци и единомислещи, защото това е въпрос както на лично усещане за сигурност и оттам - ползата...

Въобще - нещата са сложни - особено ако се вникват в дълбочина... Но всички те се коренят в човешката психична вселена - лична и групова.

Редактирано от ramus
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Голям буламач... Паранои, страхове, мании - страшни трилъри се изписват в тази тема. Една конспиративна теория се опитва да обясни феномена, но няма нищо общо с науката психология.

Ето няколко линка, които чудесно обясняват причините за този феномен, без драми и излишни, ненужни размислителства:

Защо хората вярват в конспирации

Защо някои хора вярват в конспирации

Това вече са научни обяснения, а не безсмислени напъни да се преборят едни conformation biases с други.

 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 37 минути, ramus said:

Дори в християнската митология е наличен такъв "властен общ враг, който ту е като всесилен, ту се представя като "победим" чрез условията да направиш това и това, да не правиш друго...

Самото страхуване може да е изолирано, да има една краткосрочна цел.Например циганите по телефона стресират хората,те губят критично мислене и хвърлят парите от балкона.

Може и да е част от идеология.Схемата на религията е идеална, не зная кой я е измислил, но тя е ошлайфана през вековете и сега е перфектна.Тя е съобразена с човешките потребности и е нагаждана дълго време докато добие този си вид.

Тая схема се ползва и при другите идеологии, щото на пазара засега няма нещо по добро от нея.

Преди 7 минути, caress… said:

Голям буламач... Паранои, страхове, мании - страшни трилъри се изписват в тази тема. Една конспиративна теория се опитва да обясни феномена, но няма нищо общо с науката психология.

Ето няколко линка, които чудесно обясняват причините за този феномен, без драми и излишни, ненужни размислителства:

Защо хората вярват в конспирации

Защо някои хора вярват в конспирации

Това вече са научни обяснения, а не безсмислени напъни да се преборят едни conformation biases с други.

 

Това е вярно, то се вписва в общата картина, която съм описал.

Ако положиш и ти малко безсмислен напън ще го разбере.

 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 9 минути, caress… said:

Това вече са научни обяснения

  :)  Колежке, толкова сте предсказуема и елементарна, че чак са скука напъните ви към провокации. Обикаляте по темите където пиша, за да играете личните си сценки. Тънките прилагателни и етикети за ирония и омаловажаване са толкова умилителни, че от време на време чак ви съжалявам - като гледам упоритостта на личните ви битки. Жалка картинка. Жалко за образа на неуязвимата професионалистка, който градите. Може би наистина е труден живота ви, за да се стига до това. А може това да ви е по принцип живота...

Всъщност ми е все едно... Вятърните мелници са отпред - воювайте си, щом това ви запълва....

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 10 минути, vvarbanov said:

Може и да е част от идеология.Схемата на религията е идеална, не зная кой я е измислил, но тя е ошлайфана през вековете и сега е перфектна.Тя е съобразена с човешките потребности и е нагаждана дълго време докато добие този си вид.

разбира се - съгласен съм. Самите потребности, обаче, имат постоянен, но и преходен характер и се изменят с условията. Така че се донаглася се от нуждаещите се - пак за същите цели.

Може да са много неща, по много линии... Това го прави сложно-съставно. И както и е точният пример в темата - когато не им е възможно, хората търсят прости обяснения - с линкове и готови думи. Под предлог - че било научно. Ако не го прочетат никъде - значи не е научно. Това е съвсем подходящ пример, в конкретиката на думите ни. 

Редактирано от ramus
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

както вече посочих по-нагоре - и в БГ се прочуваме с месният гуру на плоската земя. След някои личностни битки и мерене, въпросният Стамат - излезе с едни "гърди" напред и с блога си лее "истинското познание" за живота и света.

Предупреждавам че на моменти е и смешно... Но и жалко - поне за мен. На същия линк, в блога могат да се видят при интерес другите му "задявки" с "науката, Наса, гущерите, извънземните... и Твореца, разбира се.

Предложенията за "финансиране, дарения", промоциите на тениски с подходящият линк - за феновете му, са си в рамките на иначе "сатанинският модел", който той сам хули.

https://stamat2015.blogspot.com/

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
On 10.10.2018 г. at 8:14, Шпага said:

 - с каква цел -

Целта е по- лесно да могат да броят откачалките

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
On ‎10‎.‎10‎.‎2018‎ г. at 1:14, Шпага said:

Интересно ми е дали "плоскоземците" имат някакво обяснение по въпроса защо - с каква цел - толкова много хора са се съюзили да ги лъжат, че Земята не е плоска, а кръгла. Каква изгода преследват всичките тези подли "кръглоземци"?:bn:

Съмнявам се, че много хора без психични проблеми, вярват в плоската Земя. Останалите са или майтапчии, или се надяват да привлекат внимание и да изкъртят някоя петолевка. 

Защо тогава се вдига толкова шум? Ами заради нас - "нормалните". Като опашката пред палатката на брадатата лейди в цирка. Куриоз е, лесно се сочи с пръст, кара ни да се чустваме умни, щото нали...онези еуглени плоскоземците...

Ето и тук - няма плоскоземци, никой не познава такъв, но си имаме тема, щото е забавно и несъзнателно ни повдига самочуствието :)

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело
On 19.10.2018 г. at 19:07, ramus said:

както вече посочих по-нагоре - и в БГ се прочуваме с месният гуру на плоската земя. След някои личностни битки и мерене, въпросният Стамат - излезе с едни "гърди" напред и с блога си лее "истинското познание" за живота и света.

Предупреждавам че на моменти е и смешно... Но и жалко - поне за мен. На същия линк, в блога могат да се видят при интерес другите му "задявки" с "науката, Наса, гущерите, извънземните... и Твореца, разбира се.

Предложенията за "финансиране, дарения", промоциите на тениски с подходящият линк - за феновете му, са си в рамките на иначе "сатанинският модел", който той сам хули.

https://stamat2015.blogspot.com/

 

 

СТАМАТ Е ПИЧ, ДОБРЕ ЧЕ Е ТОЙ ДА НИ ОТВОРИ ОЧИТЕ С НЕГОВИТЕ ЗЕТЕТИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ!!!

Началото на 6 тата раса започва през 2021.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 седмици по-късно...
  • 2 месеца по късно...
  • Потребител

Убиха надеждите на плоскоземците!😫😎

https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Lunata-e-naopaki-ako-ia-gledate-ot-Avstraliia-Stranno-no-obiasnimo_120120.html

"Луната е наопаки, ако я гледате от Австралия. Странно, но обяснимо

1547392138_2_559x*.jpg

Ако отидете в Австралия, тя няма да ви впечатли само с уникалната си фауна и обратните си сезони. Когато погледнете нагоре към пълната Луна, ще осъзнаете, че тя е наопаки.

Не само че е странно, но това любопитно следствие на факта, че нашата планета е кръгла, има изненадващи последици за изследователите, които се опитват да проучат нощното небе.

„От наша гледна точка Луната и нощното небе всъщност са завъртяни на 180 градуса в сравнение с това, което виждат нашите колеги от Северното полукълбо“, обяснява за ScienceAlert Джейк Кларк (Jake Clark), астроном от Университета на Южен Куинсланд в Австралия.

"На юг виждаме лунното тъмно "Море на бурите" (Oceanus Procellarum) в югоизточния ъгъл, в сравнение със северозападния ъгъл за северния наблюдател".

Но защо изглежда така?

Защото физически сме с главата надолу в сравнение с някой от противоположното полукълбо.

Тази графика показва какво имаме предвид:

1547392532_5_559x*.jpg

Това се отнася и за лунния полумесец - в зависимост от това къде се намирате на нашата планета - полумесецът ще е съответно завъртян.

А близост до екватора лунният сърп ще изглежда като усмихнато лице, обяснява Кларк.

Но не само Луната променя ориентацията си - всички звезди, които можете да видите, ще бъдат или различни, или обърнати с главата надолу.

"Зависи от това къде се намирате на Земята, но като цяло съзвездията, които виждаме в южното полукълбо, са завъртяни отново на 180 градуса в сравнение със Северното полукълбо", отбелязва Кларк.

"В Австралия кракът и коланът на Орион са известни като "Касеролата" , тъй като прилича на голяма стара тенджера!"

Южният кръст (наричан още Crux) например се вижда почти през цялата година в Южното полукълбо, но от Северното полукълбо не се вижда  изобщо.

И така, какво означава всичко това за астрономите?

Ако звездите, които искате да изучавате, не може да се видят от вашата страна на земното кълбо, това може да е проблем. Но вече има толкова много телескопи по цял свят, а дори и няколко в космоса.

 

"Ние, астрономите, разполагаме с телескопи от световна класа, разпръснати по целия свят - от планината Мауна Кеа на Хавайските острови до планината Кент в Куинсланд, опитвайки се да разгадаем най-големите мистерии на Вселената, независимо от това от кое полукълбо сме", обяснява Кларк."

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

според плоскоземците, Австралия не съществува като континент. Това са наети от Холивуд актьори!

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 5 часа, Малоум 2 said:

Убиха надеждите на плоскоземците!😫😎

 

Не че съм плоскоземец, ама примерът не е удачен. И при плоска земя луната пак ще изглежда различно от достатъчно отдалечени точки. Всъщност, да, прав си че няма да изглежда обратно

 

Редактирано от JImBeam
Link to comment
Share on other sites

  • 1 месец по късно...
  • Модератор Космически науки

Учени установиха, че Youtube е виновен за разцвета на вярването, че Земята е плоска

19 февруари 2019 г. 14:15 ч. Учени установиха, че причината за увеличаване на вярващите в псевдонаучната теория за плоска Земя е  алгоритъмът на Youtube. Водещият автор на изследването е проф. Ашли Ландръм, а резултатите бяха представени на годишната конференция на Американската асоциация за напредъка на науката във Вашингтон ДС. 

Изследователите са посетили два симпозиума на плоскоземци - през 2017 в Северна Каролина и през 2018 в Колорадо. Те са интервюирали общо 30 плоскоземеца. Общо 29 от тях са споделили, че са повярвали в плоската земя след като са гледали клипчета в Youtube. Единственият, който споделил, че не използва Youtube, все пак казал, че се е захласнал по лъжетеорията след като неговата дъщеря и зет са гледали конспиративни клипчета. 

Учените също така установили, че повечето от тях са се интересували от други конспирации и преди - за атентатите на 11-ти септември, дали НАСА са пратили хора на Луната. Алгоритъмът на Youtube автоматично предложил и клипове за плоска земя. 

Алгоритмите на социалните мрежи отдавна подлежат на критика. Най-общо казано, социалните мрежи печелят чрез таргетирана реклама. Хората търсят видеоклипове съобразно техните интереси, а интересът на Youtube е да предложи автоматично други клипове със сходно съдържание, за да може потребителят да остане повече време в сайта и да цъка на рекламите - съответно компанията да печели. Така ако даден потребител се интересува от дадено конспиративно клипче, на него ще бъде предложено следващото конспиративно клипче, след това следващото... и така потребителят стои в един информационен балон. При това балон с лъжлива информация. 

Гийом Шасло, специалист по изкуствен интелект и бивш работник в Гугъл, разказва за шокиращ случай. Брайън, негов приятел, изпада в депресия след като баща му загива в катастрофа с мотор. В опит да се измъкне от депресията той започва да гледа клипове в Youtube - конспирации, плоска земя, извънземни. Брайън спира да ходи на работа, да се вижда с приятели и вече не иска да има деца. Жена му го подкрепя, а той гледа по цял ден Youtube. За неговите родители, приятели и семейство историята е съкрушаваща, но от гледна точка на изкуствения интелект на Youtube той е като джакпот и огромен източник на печалба.

От Google признават, че проблем съществува. На 29-ти януари тази година компанията съобщи, че започва работа по намаляването на популяризацията на тези видеоклипове в Youtube, специфично предназначени да дезинформират и да разпространяват псевдонаука. Поименно са назовани теории за чудотворни лекарства, плоската земя и конспиративната теория за 11-ти септември. Клиповете няма да се трият, но промотирането им ще бъде силно ограничено. 

Промяната първо ще бъде внедрена за потребителите на Youtube в САЩ, а по-нататък - и в други държави. 

2017-16-june-DSCOVR-Image.png

Снимка на Земята, направена от автоматичната междупланетна станция на НАСА DSCOVR на 16-ти юни 2017 г. Вярващите в конспиративната теория, че Земята е плоска, смятат, че подобни снимки са фалшиви и са компютърно генерирани. Photo credit : NASA/DSCOVR-EPIC

http://www.cosmos.1.bg/portal/2014-10-24-21-14-43/2606-2019-youtube-flat-earth

Link to comment
Share on other sites

Преди 21 минути, SAlexandrov said:

Учени установиха, че Youtube е виновен за разцвета на вярването, че Земята е плоска

19 февруари 2019 г. 14:15 ч. Учени установиха, че причината за увеличаване на вярващите в псевдонаучната теория за плоска Земя е  алгоритъмът на Youtube. Водещият автор на изследването е проф. Ашли Ландръм, а резултатите бяха представени на годишната конференция на Американската асоциация за напредъка на науката във Вашингтон ДС. 

Изследователите са посетили два симпозиума на плоскоземци - през 2017 в Северна Каролина и през 2018 в Колорадо. Те са интервюирали общо 30 плоскоземеца. Общо 29 от тях са споделили, че са повярвали в плоската земя след като са гледали клипчета в Youtube. Единственият, който споделил, че не използва Youtube, все пак казал, че се е захласнал по лъжетеорията след като неговата дъщеря и зет са гледали конспиративни клипчета. 

Учените също така установили, че повечето от тях са се интересували от други конспирации и преди - за атентатите на 11-ти септември, дали НАСА са пратили хора на Луната. Алгоритъмът на Youtube автоматично предложил и клипове за плоска земя. 

Алгоритмите на социалните мрежи отдавна подлежат на критика. Най-общо казано, социалните мрежи печелят чрез таргетирана реклама. Хората търсят видеоклипове съобразно техните интереси, а интересът на Youtube е да предложи автоматично други клипове със сходно съдържание, за да може потребителят да остане повече време в сайта и да цъка на рекламите - съответно компанията да печели. Така ако даден потребител се интересува от дадено конспиративно клипче, на него ще бъде предложено следващото конспиративно клипче, след това следващото... и така потребителят стои в един информационен балон. При това балон с лъжлива информация. 

Гийом Шасло, специалист по изкуствен интелект и бивш работник в Гугъл, разказва за шокиращ случай. Брайън, негов приятел, изпада в депресия след като баща му загива в катастрофа с мотор. В опит да се измъкне от депресията той започва да гледа клипове в Youtube - конспирации, плоска земя, извънземни. Брайън спира да ходи на работа, да се вижда с приятели и вече не иска да има деца. Жена му го подкрепя, а той гледа по цял ден Youtube. За неговите родители, приятели и семейство историята е съкрушаваща, но от гледна точка на изкуствения интелект на Youtube той е като джакпот и огромен източник на печалба.

От Google признават, че проблем съществува. На 29-ти януари тази година компанията съобщи, че започва работа по намаляването на популяризацията на тези видеоклипове в Youtube, специфично предназначени да дезинформират и да разпространяват псевдонаука. Поименно са назовани теории за чудотворни лекарства, плоската земя и конспиративната теория за 11-ти септември. Клиповете няма да се трият, но промотирането им ще бъде силно ограничено. 

Промяната първо ще бъде внедрена за потребителите на Youtube в САЩ, а по-нататък - и в други държави. 

2017-16-june-DSCOVR-Image.png

Снимка на Земята, направена от автоматичната междупланетна станция на НАСА DSCOVR на 16-ти юни 2017 г. Вярващите в конспиративната теория, че Земята е плоска, смятат, че подобни снимки са фалшиви и са компютърно генерирани. Photo credit : NASA/DSCOVR-EPIC

http://www.cosmos.1.bg/portal/2014-10-24-21-14-43/2606-2019-youtube-flat-earth

Активно мероприятие на колегите на г.Атанасов примерно. Всред всичката пикоч , хоп 11 ти септември , конспиративна теория било, такава си е ,но не теория,а практика  на нелегални групи от една военоправителствена агенция

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...