Отиди на
Форум "Наука"

SpaceX ще изпрати двама туристи до Луната през 2018г.


Recommended Posts

  • Потребители

860_392ad48b56e93e627be3d36b097204cf.jpg

SpaceX вече усилено работи по първия си комерсиален полет с космически туристи. Двама души са платили, за да направят обиколка около Луната с капсулата Dragon 2 на SpaceX, съобщава SlashGear. Космическото пътешествие е планирано за 2018 г. Това ще е и един от първите полети на Dragon 2 с хора. За сега капсулата се използва за пренос на товари до Международната космическа станция. Комерсиалният туристически полет все още не е сигурен. Двамата желаещи вече са платили първоначален депозит, с който да започне подготовката на полета. Предстоят физически и медицински тестове и ако резултатите от тях са добри, едва тогава ще се премине към реализиране на полета.

 

spacex-dragon-970x420.jpg

 

През това време SpaceX подготвя останалите детайли около плана. Вече е избрана площадката, която е близо до Кейп Канаверъл. Това е същата плодкат,а която НАСА използваше за мисиите Apollo. Космическите туристи обаче няма да кацнат на Луната. Те само ще направят обиколка около нея и ще се върнат обратно на Земята.

 

SpaceX не дава подовече подробности за мисията. Компанията не разкрива самоличността на космическите туристи нито колко струва разходката до Луната. Вероятно това ще стане ясно на по-късен етап, ако мисията все пак премине към фаза на реализация. Преди това да се случи обаче компанията трябва успешно да завърши тестовете на ракетата Falcon Heavy и на капсулата Dragon Version 2, която ще може да вози хора. Тези тестове трябва да се направят през тази година. Според SpaceX туристическата мисия ще ѝ позволи да събере важни данни, които да използва за основната си цел – пътуване на хора до Марс, кето Илон Мъск иска да се случи още през 2022 г.

http://www.digital.bg/spacex-shte-izprati-dvama-turisti-do-lunata-prez-2018g-article569201.html

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

а ето и заявката на руснаците /прекрасно е, че отново има конкуренция в лунната надпревара/:

Туристическите полети до Луната ще започнат до пет години

 

Руската ракетно-космическа корпорация "Енергия" възнамерява да предложи на всички уникална услуга - туристически полет около Луната, съобщи РИА Новости.

В интервю директорът на "Енергия" Владимир Солнцев заяви, че Русия излиза за първи път на международния космически туристически пазар с предложение на обиколка на Луната с космическия кораб "Союз". По план първите лунни круизи трябва да започнат най-рано през 2021-2022. Условията на полета вече се обсъждат с потенциалните кандидати.

За реализация на туристическия полет около Луната трябва да се извършат два последователни старта - с първото изстрелване в орбита се извежда корабът "Союз", а с второто - ускорителният блок "ДМ" с допълнително херметично отделение. Те ще се скачат в орбита и блокът "ДМ" ще даде импулс за обиколката на космическия кораб около Луната. 

Сега "Енергия" работи за допълнителната защита и модернизация на корабите "Союз". Апаратът ще има по-добра топлинна защита, дaлечна радиовръзка, контрол на спускането в атмосферата с втора космическа скорост и съответните промени в редица други системи. 

http://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Turisticheskite-poleti-do-Lunata-shte-zapochnat-do-pet-godini_72006.html

Link to comment
Share on other sites

  • Администратор

И това ще доведе до много други интересни неща както в технологиите така и в бизнеса. 

Очаквам с нетърпение развитието на всичко, което се случва в космическите изследвания :)

Link to comment
Share on other sites

  • 7 месеца по късно...
  • Потребител

В момента на сайта им и във фейса предават пряко изстрелването Иридиум 3

Редактирано от JImBeam
Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...