Отиди на
Форум "Наука"

Белгийци ловят книги, вместо покемони


ISTORIK

Recommended Posts

  • Глобален Модератор

Вдъхновена от успеха на мобилното приложение Pokemon Go, директорка на основно училище в Белгия е разработила онлайн игра, в която потребителите търсят книги вместо покемони. За няколко седмици идеята й е привлякла десетки хиляди последователи, разказва "Ройтерс".

Ако Pokemon Go използва GPS-а и камерата на смартфона, за да проследява къде в града има виртуални покемони, версията на Авлин Грегоар се казва "Chasseurs de livres" ("Ловци на книги") и се играе чрез група във "Фейсбук" със същото име - https://www.facebook.com/groups/554284188095002/ .

Играчите пускат снимки и подсказки къде са скрили четивата а останалите се опитват да ги намерят. След като някой приключи с четенето, книгата се "освобождава" и отново може да бъде търсена.

"Един ден докато си подреждах библиотеката, осъзнах, че нямам достатъчно място за всичките си томове. Тъй като бях играла на Pokemon Go с децата си, ми хрумна да "пусна на свобода" книгите", обяснява Грегоар.

Макар че е създадена само преди няколко седмици, в групата на директоркта във "Фейсбук" вече са се регистрирали над 40 000 души.

Скритите томчета варират от детска литература до ужасите на Стивън Кинг. Книгите са разпръснати из цялата страна и обикновено са опаковани в прозрачни полиетиленови торбички, за да се предпазят от дъжда.

Семейство Детурне от южния град Бодур разказва, че играта се е преврърнала в рутинна част от сутрешните им разходки. Досега те са открили една книга и са оставили още 4.

"Дъщеря ми казва, че е като да търсиш великденски яйца, само че с книги", споделя Джесика Детурне.

След последната си разходка са получили съобщение във "Фейсбук", че някой е "уловил" две от книгите им.

Сега Грегоар планира да превърне играта в мобилно приложение.
 

http://www.dnevnik.bg/

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

Би било хубаво да може, след като "хванеш" дадена книга, да стигнеш до следващата, едва след като прочетеш "хванатата". Би могло да се направи така, че да можеш да хванеш втората книга, отговаряйки на въпроси относно първата, третата - за втората и така... 

Тогава може би идиотщини като "PokemonGo" го ще намалеят.

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...