Отиди на
Форум "Наука"

Българска наука том 1


Recommended Posts

  • Администратор
picture_1757.jpg?itok=pAEjOM0V

През 2005 г., когато братята Петър и Росен Теодосиеви са още на 15 години, започват проекта „Българска наука“. Вече над 10 години списанието „Българска наука“ не спира да се разраства, като в момента е най-четеното онлайн списание в България с над 100 000 читатели месечно.

Това е първи том от печатното издание на поредицата „10 години БГ Наука“.

По случай своята десета годишнина единственото безплатно онлайн издание у нас за естествени и хуманитарни науки „Българска наука“ подарява на своите читатели 80 от най-вълнуващите и коментирани статии на български научни специалисти през последното десетилетие.

Юбилейният 80-ти брой на списанието включва 60 български автори, а впечатляващите 1111 страници представят увлекателни анализи в разделите „Наука“, „Технологии“,„Физика“, „Космически науки“, „Земя“, „Биология“, „Медицина“, „Икономика“, „История“, „Хуманитаристика“ и „Военно дело“.

В допълнение още хиляди вълнуващи отговори очакват своите читатели на интернет страницата на списанието www.nauka.bg, обновена специално по случай годишнината му.

Цена: 14,00 лв

Поръчай от БГ Наука: http://nauka.bg/

Link to comment
Share on other sites

  • 2 седмици по-късно...
  • Администратор

Едно интересно ревю на сборника: goodreads.com/review/show/1649686193

 

Цитирай

Винаги ще си спомням как един ден през 2005 или 2006 година влязох във форума на Звездно общество и прочетох тема за двама братя, които планират да създадат списание за научни новини в България. Инициативата беше много интересна - уебсайт окей, но чак списание? И въпреки големия скептицизъм списанието потръгна. Изминаха повече от 10 години. Днес "Българска наука" е едно от най-четените научно-популярни списания в България. Истинско щастие е, че познавам Петър и Росен Теодосиеви, създателите на списанието. 

Както самите те признават, много неща се промениха през годините. В началото на съществуването на "Българска наука" качеството на написаните анализи и преводни статии беше доста по-ниско. Но днес редакторският екип подхожда изключително професионално. Миналата година по повод 10-годишнината беше публикуван юбилеен 80-ти брой със статии от над 60 автора. А тази година Петър и Росен ни изненадаха с книга, издадена съвместно с издателство "Изток-Запад". Книгата представлява сборник-компилация на някои от статиите, публикувани на уебсайта на списание "Българска наука". 

Ще се опитам да съм обективен в това ревю, въпреки че (изненадващо и за самия мен) се оказа, че Петър и Росен са ме добавили като участник в сборника с новина от сайта на КОСМОС БГ (който аз администрирам) за това защо откритието на вода на Марс е важно (през призмата на думите на Сет Шостак от СЕТИ). Трудно е да си обективен, като си част от това начинание. Тук няма как да не споделя, че между списание "Българска наука" и КОСМОС БГ съществува дългогодишно сътрудничество. Взаимно се популяризираме и вярвам, че носи позитиви както за двата сайта, така и за науката като цяло в България. На страниците на КОСМОС БГ публикувам множество анализи, преводни статии, новини, снимки, които понякога намират място и на страниците на "Българска наука", според преценката на редакторите Петър и Росен.

Целият текст: goodreads.com/review/show/1649686193

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...