Отиди на
Форум "Наука"

Flatline

Потребител
  • Брой отговори

    114
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Flatline

  • Рожден ден 15.01.1991

Лична информация

  • Пол
    Мъж

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Flatline's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

43

Репутация

  1. В такъв случай може да се поставят двете ръце отстрани на главата, с върховете на пръстите да се обхване долната челюст и да се издърпа напред и нагоре, като се внимава да не се движи вратът. Осигуряването на проходими дихателни пътища си остава с приоритет.
  2. Аз мислех, че в България само завършил медицина има право да стане хомеопат...
  3. Без месни може, изцяло без животински - не. Разболели се има, те се намират в болниците, най-често заради дефицит на Б12. Зависи от индивидуалния ресурс на организма. На някои им няма нищо 15-20 години, а други на втората или петата година вече имат симптоми. Разбира се, по веганските сайтове и форуми всички пращят от здраве и са се излекували от тежки хорнични болести, но това са просто приказки.
  4. Хаха, това със спермата не успях да го открия, но скролнах само до публикации от 27-ми февруари. Имаше обаче една, която си взела паста за зъби с витамин Б12. Резорбцията през устната лигавица била 100%. Друга изрази съмнение, че това е вярно и сподели, че похапвала чат-пат немити сурови картофи, за да си поддържа нивото на Б12 продуциращи бактерии в стомашно-чревния тракт.
  5. Да си вегетарианец не е нездравословно, защото приемаш животински продукти. От веган надолу вече не е добре. Има една група във фейсбук "Българско вегетарианско общество", само че вегетарианците са кът там. Масово са хардкор вегани и суровоядци, промити с псевдонаука до небесата. На тях митовете на упадъчната наука за витамин Б12 и незаменимите аминокиселини не им минават. Съвестките учени тия неща отдавна са ги опровергали. Тъжното е, че правят и малките си 4-5 годишни деца вегани, а даже някои и домашните си любимци или поне се опитват. Цялото това нещо е обвито в самозаблудата за "минаване на едно друго по-восиоко ниво".
  6. Да, но малко хора не биха имали против да се появят потни на работа.
  7. На първо време това изобщо не е витамин.
  8. Има ли изобщо доказателства, че САЩ са създали ИДИЛ? От това, което съм прочел до момента, си е една арабска теория на конспирацията.
  9. Няма теория на конспирацията, която той да не е прегърнал с отворени обятия. Говорим за неща от сорта на как Илюминатите работят в комбина с извънземни, за да установят нов световен ред.
  10. С "новините" на InfoWars, чийто създател е от най-тъпите парчета, бродили някога по тази Земя, Алекс Джоунс, трудно ще бъдеш обективен. You see, 666 is a doubling of 33. And 33 is pi. —Alex Jones
  11. Повече въглехидрати трябват. Кетоновите тела са кофти гориво за мозъка, неслучайно тази диета се е прилагала при хора с епилепсия. 30-40% от хората значително са разредили пристъпите, при 10-ина % са изчезнали. Това разбира се преди да излязат много по-ефикасните медикаменти. 50-30-20 въглехидрати, белтъци, мазнини е балансираната диета, като въглехидратите да идват най-много от плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и т.н без вафли, коли и прочие. Бедна на фибри е тази високо мазнинна диета, а те са важни за нормалното фунциониране на червата. На деца на такава диета може да им се забави растежа поради намаляването на нивото на IGF-1 (инсулиноподобен растежен фактор -1), плюс хиперкалциурия с последващата от това повишена вероятност от образуване на камъни в бъбреците. Сърдечно-съдовият риск също се повишава. Не знам за кое точно масово мнение става дума, но то кореспондира с науката по принцип. Например е предлено ясно, че млякото и другите животински продукти са полезни и иведнъж се намират някакви шарлатани, които почват да пишат книги на тема как те били абсолютна отрова и трябвало да се изхвърлят от менюто, всичко било една масова заблуда и не знам си какво си. Като им опонираш, следва дежурното "Човек трудно се променя, предпочита масовото мнение". Или пък някой написал "Голямата измама с холестерола" и веднага някои хора се литкат и започват да се барат прогледнали и просветени. Щом е обратно на официалната информация, значи е вярно. Еми, не е така.
  12. Не, диабетът е болест. Втори тип, най-честата причина за който е затлъстяването, се повлиява благоприятно от движение и съответно отслабване. Тези мерки стоят в основата на лечението, като пак зависи колко е степента на панкреасна недостатъчност, защото има и хора с такъв диабет, които са на инсулин. При първи тип имунната система е избила клетките на панкреаса, произвеждащи инсулин, както е при баща ми и не е хубаво да изпадаш в хипергликемии. Кой го казва? На баща ми лично никой, защото той е "дофтор". Самият факт, че използваш тази дума, говори много.
  13. Бързите въглехидрати вдигат кръвната захар бързо и рязко. Здравият човек се справя с това без проблем и въобще не се намира в състояние на диабет. Диабетът е хронична болест и е нещо съвсем друго. Сложните въглехидрати от друга страна се разграждат бавно и в кръвта постъпва равномерно количество захар. Те са по-добрият вариант. Баща ми може да яде хляб, картофи и ориз, но не е препоръчително да яде торти.
  14. http://en.wikipedia.org/wiki/E._coli_long-term_evolution_experiment Наскоро научих за експеримента на професор Ленски. Получил е Ешерихия коли, способна да преработва цитрат.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...