Отиди на
Форум "Наука"

Б.Богданов

Глобален Модератор
  • Брой отговори

    3080
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    19

Б.Богданов last won the day on Април 1 2016

Б.Богданов има най-харесвано съдържание!

1 Последовател

Всичко за Б.Богданов

  • Рожден ден 20.08.1965

Лична информация

  • Пол
    Мъж
  • Пребиваване
    София
  • Интереси
    Теоретична физика;
    Философия на науката;
    Скулптура и изобразително изкуство.

Contact Methods

  • Skype
    bobby653

Последни посетители

40034 прегледа на профила

Б.Богданов's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare
  • Very Popular Rare

Recent Badges

1,6k

Репутация

  1. https://voinaimir.info/2017/03/трезво-за-руската-военна-мощ/ В последните 10 години в медийното пространство на руския интернет, буквално навсякъде се срещат информация за отчети и новости във връзка с грандиозното превъоръжаване на руската армия, изправянето от колене, постягането на ботуша и всякакъв тип послания с подобна епистоларна форма във вида на непрекъснат поток. За огромно съжаление почти никой не се е задълбочил да провери в детайли с какво точно се въоръжават през последните години тези, които отново са решили да хвърлят ръкавицата на Запада и в частност на НАТО (и неговите съюзници). .... https://voinaimir.info/2017/03/трезво-за-руската-военна-мощ/ Въоръжените сила на РФ не представляват заплаха за сериозен противник от типа на НАТО или Китай. Хроничното изоставане в технологично отношение, задълбочено още повече след въвеждането на санкциите буквално е сложило точка на грандиозните планове за превъоръжаване. На практика в момента Руската Армия е способна да заплашва единствено неголемите пригранични държави (бившите републики от състава на СССР). Но за това… следващият път.
  2. Моля да се придържате към по-коректен тон.
  3. Няма я. Написана е отчасти на кокни и е много забавна.
  4. Написана е със страхотно чуство за хумор. https://www.amazon.com/Born-Fearless-Commando-Mercenary-Hunter/dp/0857383760/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1518764312&sr=1-1&keywords=born+fearless
  5. Малоумни има право донякъде казвайки, че обектите имат ‘вътрешно простраство’. Дори повече от едно съгласно М струната теория.
  6. Пространството може да се разширява с по-висока скорост от тази светлината - то не е физичен обект и не противоречи на СТО/ОТО. Скоростта на светлината е максимално допустимата граница на за движение на физически обекти. Ако тези обекти имат маса, те не могат да се движат с по-висока скорост от 99,999999% и т.н. от тази константна скорост. Единствено фотоните могат да се движат със светлинна скорост.
  7. Ааааа, не го доказва.... Земята може да е плоска, а тази кривина е изкривяване на пространството следствие на силната гравитация .... Права линия си е! Облоземците нямат доказателства за техните твърдения..
  8. И на мен ми хареса, но последните части не ми допаднаха особено.
  9. Би трябвало македонците са по-първи и от най-първите обитатели на Земята респективно на Европа.
  10. Едва ли. Лорда има право. Тази картина е аматьорско изпълнение. Някой се е учил.
  11. "Space is vacuum, sound can't travel in vacuum" You guys are right, but you know that you can convert an energy to another energy, right? So, these sounds you are hearing are radio wave energies collected by the satellites or unmanned spacecrafts which scientists sent and are converted to sound energies which are the sounds you are hearing. С една дума - това не са звукови вълни, които се разпространяват на Земята.
  12. Скуби, но темата е създадена конкретно за Бонзо. Моля, да се ограничим да пишем само за неговото творчество и принос към музиката, а не общо за барабанистите. * * * В английското уики https://en.wikipedia.org/wiki/John_Bonham има публикувана снимка на надгробната плоча на Ботзо. В интерес на истината, малко е известен фактът, че той не е погребан, а кремиран. Гробът му се е превърнал в място на поклонение. Много хора оставят палки, бутилки водка и/или модели на коли в знак на почит. * * * През 2007 Led Zeppelin направиха концерт със сина на Джон - Джейсън Бонам, но по моето скромно мнение, той е далече от таланта на баща си.
  13. https://www.google.bg/search?tbs=simg:CAEStgIJHHovkCyUKdEaqgILEKjU2AQaBAgCCAUMCxCwjKcIGmIKYAgDEijHF-UK1APiCr0X4wrgCoUE4QrIF9wqujq7Ovwt9zXbKtki1j7ZLNc-GjCKGjXRHbtZWGvrMPjVQ3tV0NIKv714tS9KMasoQl0xCnQUPkxY6rCvcPc6qku0axQgBAwLEI6u_1ggaCgoICAESBOVcajUMCxCd7cEJGpUBChoKCHBhaW50aW5n2qWI9gMKCggvbS8wNXFkaAodCgptb2Rlcm4gYXJ02qWI9gMLCgkvbS8wMTVyNjEKFAoDYXJ02qWI9gMJCgcvbS8wamp3CiMKEHdhdGVyY29sb3IgcGFpbnTapYj2AwsKCS9tLzAxOGt0cAodCgt2aXN1YWwgYXJ0c9qliPYDCgoIL20vMHA5eHgM&q=painting&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjKqIS0h-jWAhUMOxoKHQhvA8EQsw4IMg&biw=1550&bih=935 на този линк има подобни изображения, но никое не съвпада точно с картината. В нея е използвана някаква смесена техника. като че ли, врата е рисувана с маслен пастел, а останалата част не е .. . . Много ми напомня на тази картина http://www.philipbagrow.com/fig.htm

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...