Отиди на
Форум "Наука"

gonzi

Потребител
  • Брой отговори

    1
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за gonzi

gonzi's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Основната причина за присъствие на сероводород в Черно море е слабия вертикален обмен. По своята химическа пророда сероводорода лесно се окислява от кислорода и ако имаше нормален обмен на пластовете цялото му количество колкото и да е голямо, бързо би се окислило. А по - въпроса каква е причината за слабия обмен, според някой това явление се дължи не толкова на стръмните брегове, а на пласта по-сладка вода в повърхностният морски слой, която е по-лека от по-долу стоящата и възпрепятства нормалното вертикално движение. Освен това непрекъснатия вток на органични вещества чрез вливащите се в морето големи реки потдържа това състояние. Иначе вертикален обмен има само че е крайно бавен процес. май беше в рамките на 200 ! години.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...