Отиди на
Форум "Наука"

IvanKolev1917

Потребител
  • Брой отговори

    4
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за IvanKolev1917

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

IvanKolev1917's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Репутация

  1. След като потърсих по-щателно открих следното заглавие, което ме заинтригува: История на българите Том 1: От древността до края на XVI век. В авторския колектив присъства и Христо Матанов, който ми препоръчахте. Мисля да започна от нея, изглежда обещаваща. Благодаря Ви за отговорите.
  2. Здравейте,ако е възможно да препоръчате качествени книги, описващи Средновековната история на България ще съм ви изключително благодарен. Имам базови познания по темата (като изключим учебниците по история в училище, не съм чел странични източници). Не ми се четат излишни възхвалявания на миналото ни - търся нещо обективно и близко до историческата реалност. След бърза справка в гугъл попаднах на две заглавия, които ми привлякоха вниманието: ''История на средновековна България VII-XIV век'' от Иван Божилов, Васил Гюзелев; и ''Български хроники - том I'' на Стефан Цанев. Изброените книги дали ще са добър увод в тематиката?
  3. Здравейте! Опитвам се да намеря книги за българската история в периода 1878г.-1944г., но ми е доста трудно да отсея качественото от плявата. Търся нещо по задълбочено и подробно от обикновен учебник, с анализи на вътрешната и външна политика на България. Ако може да ми препоръчате автори или заглавия ще ви бъда безкрайно благодарен. Извинявам се ако има подобни теми във форума, но съм съвсем нов и не успях да ги открия.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...