Отиди на
Форум "Наука"

makebulgar

Потребител
  • Брой отговори

    8600
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    77

makebulgar last won the day on Март 19

makebulgar има най-харесвано съдържание!

Всичко за makebulgar

Лична информация

  • Пол
    Мъж
  • Пребиваване
    България

Последни посетители

22466 прегледа на профила

makebulgar's Achievements

Veteran

Veteran (13/14)

  • Reacting Well Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Very Popular Rare
  • First Post Rare
  • Posting Machine Rare

Recent Badges

5,3k

Репутация

  1. Тоест, смятате или по-скоро вярвате, че е напълно невъзможно украинци или украински мюсолмани да финансират идилците за терористични атаки или да им обещаят по 40 девици в рая? По никакъв начин, със сигурност 100% сигурно, че не е възможно? Но пък имате 100% сигурни данни и факти, че Путин си е траял, за да има причина за мобилизация!?
  2. И после казвай, че е невъзможна връзка между ИДИЛ и мюсолманите от Украйна, които дефакто ръководят украинската армия. Рустем Умеров може да е станал член или ръководител на някоя от кетките на ИДИЛ.
  3. Доста елементарно видео, само за немислещи трезво хора. Много ги вълнува хората във видеото как така тия таджики уж били дошли от Украйна и как след това искали да бягат към Украйна, при положение, че има война, границата е военна зона, навсякъде има военни.... Не схващат, че терористите могат да бъдат наети и убедени от Украйна и украинците, без да е нужно лично Зеленски в Киев да им връчи мандат за терористичния акт, и без да е нужно да идват от Украйна. Не схващат и това, че от Москва най-добрия път за бягство е именно през границта с Беларус, която е най-близката и най-слабо охраняваната руска граница. Чиста загуба на време човек да си губи времето с такива въпроси.
  4. Да харесваме някой е чиста проба първична еволюционна адаптация, която води до еволюция на вида, чрез намиране на по-добри гени за комбинация и чрез осигуряване на обкръжение, което би довело до по-добро оцеляване. Тоест всъщност изборът не е съзнателен, а е инстинктивен.
  5. Пледирам за научност само в някои сфери, а в други съм си лаик. И в едните и в другите сфери обаче понякога си позволявам да предполагам (спекулирам, speculation) по-смело, тъй като само така може да се постигне по-бърз и ефективен научен прогрес. По-горе като казвам, че е очевидно, че зад атентатите стои Украйна, изказвам смело мнение базирано на съвременната военно-политическа обстановка, която наблюдавам дистанционно чрез меиите и интернет. "Очевидно" означава именно наблюдение, а не цитиране на научни трудове и доказани факти. Тоест отхвърлям единствено фактът, че фактите все още не са ни достъпни напълно и за тях имаме данни само по косвен път чрез медиите. Така Украйна спокойно може да си стои зад атентатите, въпреки, че атетатите са извършени фактчески от ИДИЛ. И това не е някаква конспиративна теория, а е възможност свързана с основната теория, която реално съществува. Ако някои тук във форума има някакви сигурни данни и факти за атентатите, на този ранен етап от разследването, или е от ЦРУ или е от организаторите на атентатите . Конспиративните теории са нещо съвсем различно и обикновено отхвърлят основната теория. Примерно при атаките над небостъргачите в Ню Йорк основната теория е за ислямски джихадисти, а конспиративните теории са, че всъщност САЩ са си наели джихадистите и не са действали адекватно, така, че да имат оправдание да воюват в Близкия изток. В нашя случай конспиративната теория е подобна на тези за небостъргачите, тоест че Путин всъщност е направил атентата, така че да си направи мобилизацията, да консолидира руснаците и да обяви война на някой.
  6. Ето малко нови данни за БВП на глава от населението от 2023 г. България отново е последна в ЕС, но така да се каже скъсява дистанцията, като това се случва на фона на продължаващ икономически ръст в ЕС като цяло. България почти е догонила Гърция и Турция, и изпреварва Русия. Изоставаме от Румъния с около 2 години и от Полша с около 3-4 години, тоест БВП на човек от населението при нас е такъв, какъвто при тях съответно е бил преди 2 и преди 3-4 години. От Източния блок Естония, Литва, Словения и Чехия вече са задминали Япония.
  7. Не харесваме да правим каквото и да е с хора, които не харесваме, и предпочатаме да правим почти всичко с хора, които харесваме. Затова и рекламите по телевизора са все с млади или хубави хора, които бихме харесали.
  8. Те и руснаците не разбират много много от логика, така че и те могат да се заблуждават. В крайна сметка кой е платил за атентата може и да не се разбере. Но украинците си остават очевиден кандидат.
  9. По такава линия на факти като твоята можеш да изкараш, че всъщност руснаците подстрекават чрез инфилтрирани шпиони САЩ и нато да са срещу тях, така че да си оправдават воените разходи и мобилизацията. Вижда се тук кой дава безумните примери за фастъчено масло и прелетни птици. Доста елементарни примери включващи в себе си ирония, логически заблуди и манипулации. Ако за теб войната в Украйна и отмъщението, което украинците искат и за което говорят постоянно, е толкова далечно от атентатите в Москва, значи наистина нещо ти липсва в логическата схема.
  10. Е аз просто изтъквам и другите теории, които са възможни, за да е пълна картината. Иначе ще си говорим само за това, че лошите руснаци са терористите подпомагащи ИДИЛ да им разтрелва хората на концерти, че КГБ крои заговори против руския народ, за да го мобилизира и т.н. За някои от вас тези други възможности са прокламиране на руска пропаганда и някакви "опорки", а реално всъщност са други варианти на ситуацията, за които ако си затваряме очите ще изгубим пълен поглед на картината. Ако нямаш пълен поглед на цялата картина с всички гледни точки и с вички варианти едва ли ще можеш да правиш някакви адекватни заключения и наука. Ако прецениш, че само твоята или общоприетата гледна точка е вярна ставаш консерва, която не вижда нюансите и другите варианти. Консервите авангардна наука не правят. Между другото форума е за наука, и преди време имаше ограничение за политика да не се говори, тъй като политиката и науката са две различни неща. В тези клубове за войните, в които се защитават едни или други политически възгледи, за каква наука можем да говорим? Нищо общо с точните науки няма, а всеки си предлага неговите субективни или колективни виждания и емоции.
  11. Айде, за да ви е по-интересен филма за лошите руснаци направо ги пишете, че другите двама от шестимата терористи са Путин и Медведев, и версията ще стане по-смислена и логична.
  12. Тоест според теб американците са знаели, че руснаците ще си напрявят сами покушение срещу цивилни, за да могат да си направят мобилизация или нещо от рода....?! Или пък руснаците ако не са се тероризирали сами, не са се вслушали в ЦРУ, което е лошо?! Трябва ли от сега насетне руснаците да приемат всяко нещо излязло от ЦРУ като достоверно?! Тези данни, за терористичния акт, които американците или ЦРУ са дали, говорят по-скоро за това, че те са връзката между украинците и Идил. А може и украинците да не са замесени, а да си е директно всичко платено на Идил от САЩ. Нищо не им пречи на ЦРУ да правят такива терористични актове, поне доколкото можем да съдим по филмите им. Доста наивно е да вярвате, че ИДИЛ сами са решили да правят терористичен акт в Москва и че е просто съвпадение, че се е случил по време на войната в Украйна. Наивно е също толкова колкото да се смята, че Хамас са атакували Израел без външна намеса и без финансиране от Русия.
  13. Логични цели може и да няма, а да има отмъщение. Око за око, зъб за зъб, както е написано. На някои украинец, който има пари, са убили семейството и е платил на Идил за отмъщение. Никой в Украйна няма да го съди. Ако направиш сега една анкета в Украйна с въпроса "Оправдано ли е избиване на цивилно руско население в руските градове, тъй като руснаците избиват украинско население в Украйна?", отговорите е ясно какви ще са? Ако знаеш, че с останалите ти 500 000 долара няма да успееш да спечелиш войната, може да решиш да ги дадеш за терористи и дронове, които да взривяват рафинерии и обществени сгради на противника. Така може да предизвикаш революция там, като онази от 1917 г., и царя да бъде свален.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...