Отиди на
Форум "Наука"

Очички

Потребител
  • Брой отговори

    37
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за Очички

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Очички's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

8

Репутация

  1. Не е тази от последния пост (клип). Аз говоря за друго. Цитат "Когато намериш официално обявено ОРЪЖИЕ използващо такъв принцип".. Интересно какъв е критерия за "Официално обявено", явно трябва да е качено на някой сайт на Стратфор или поне да е американски источника за да бъде признат за официална информация и официално обявено оръжие. Когато си правих профила и си избирах име, нарочно си сложих Очички. Опита е показал, че във всеки форум или сайт с дискусии има един кръг знаещи, които твърдо не пускат кокъла и те определят кое е правилно, кое е истина. Та затова си слижих невинното очички, за снисхождение и да гледам как ще бъда изяден или полазен... Но както писах преди, нямам време да убеждавам някой в нещо, то си остава за негова сметка. Ако някой го интересува засегнатата тема и тя може да му бъде полезна, той ще си копае по-натам сам, умните хора не отхвърлят а използват.. пък може и оръжие някой да продава или купува, знае ли човек.
  2. Аз съм спокоен..важното е дискусиите да стават възпитано и толерантно. Никъде не е казано, че всеки трябва да се съгласява с мнението на всеки. Опита ми е показал, че няма смисъл да се спори, вече нямам време за такива неща. А и вероятно, като модератор, сигурно знаете добре, че "совата не е това което е"...в мрежата никога нещата не са такива, каквито изглеждат..
  3. Неее, нека стихотворния спам остане. Аз обичам хора като вас. Винаги се оказвам прав и след време, когато ми потрябвате, аз се появявам и подсещам за вашата "издънка" с молба за услуга. И понеже нормалния човек има чувство за гузност в такива случаи, ми прави услугата. Нека стои вашия забележителен спам!
  4. Какъв идеен проект, има преминали лабораторни изпитания и държавна комисия за изделие, за употреба в редовната армия. Не намерих второто, но намерих друг филм, който засяга частично темата със скоростите, виж през няколко поста филма който съм приложил. Там скоростите са 4,7, 10 км/сек.
  5. Аз разбирам много от генетика, затова следя трудовете правени за изследване на генома на различни етноси по земята. След завършване на проекта "Човешки геном" към 2000 година, където напълно беше картографиран генния набор на човек, настъпиха много смущения сред историците. Преобърнаха се цели приети за константа теории. Четейки дори заглавието на темата, веднага възниква въпроса, колко процента българите са африканци? Трябва да се има пред вид, че преди около 100 хил. години, едва не загива цялото човечество. То се възстановява от около 5000 майки с възможност за раждане, които са се намирали в земите на изворите на р.Нил. В този смисъл, може да се каже, че всички сме братовчеди, всички сме тръгнали от Южна Африка (след планетарния катаклизъм).
  6. Ето моята теза.. В миналото, има няколко епохи от по десетки и стотици милиони години, когато водни, земноводни, гущери и динозаври са владяли Земята. Те също са били подвластни за правилото за изменчивост и еволюция... но убедителни следи за разум при тях не са открити. Защо? И ето, преди 100 хил. до 30 хил. години преди Хр. изведнъж някакъв вид започва да се развива с огромни темпове, започва да доминира над всички останали, накрая се появяваме ние в днес. Това е много странно! Дори от ТОТО-то вероятността е по-голяма да се спечели, отколкото нашия вид така случайно изведнъж да е еволюирал .. спонтанно. Ето че идва темата за външна намеса. Аз съм неин привърженик. Цялата ни действителност, добре би се обяснила, ако направим допускането: Идва Анук, неговите хора му казват "работи си сам, ние се скапахме на тази дива планета". Той хваща любопитните маймуняци обикалящи около базата му и лекинко им "подбутва" гените, за да станат тия непотребни примати в удобна работна сила. За какво им е била тази работна сила, може да се спори или дискутира дълго, но остава това, че в същност стремежите и "вредните навици" на човек са моделирани от Създателя. Както се казва, човек е създаден по подобие на Господ. Какво е Господ, също е сложна тема, но връщайки се върху човеците, теорията за направения "дар" към тях е актуална. Но разговора не е за човеците. Разговора е, ако тях ги нямаше въобще, как ли щеше да се развие живота на планетата? (отделно, също пропускаме теорията, че водни, птици, насекоми и всякакви други гадини са донесени отвън, за да захранят с видове проекта Тера)
  7. Брей, така разказвате, че сякаш сте участвали в битката... Каква е целта на темата? Симулация ли някъква, възстановка?
  8. Що се отнася до видимото, делфините и други морски бозайници вероятно изпадат от класацията, но ако еволюцията е в посока духовното, възможно е те да не са спряли своето развитие. Ако някои от тях имат мисловна или друга, нам непозната способност за връзка, критериите за оценка трябва да бъдат преразгледани. Една от деформациите при приматите е развитието им в среда на конкуренция, прераснала в битка за собственост. Това деформира устоите на, или поне вариантите за, специфициране на норми за оценка, на поведение и интелект. В момента, човечеството водено от несравнима алчност за "имане", трансформира планетата, което може да се окаже опасно за самото него. Ако допуснем, че ценностната система на косатките и делфините не включва "имане" тогава, много от понятията, с които сме свикнали да боравим ще ни вържат ръцете, защото те стават неизползваеми в един друг ценностен свят. Ако само за миг, допуснем че косатките знаят какво представлява планетата Земя, и по неизвестна за нас причина я смятат за тяхна планета, и липсва желанието за "имане", тогава вида на тези животни придобива различна светлина и може да бъде поставен в контингента, за който говорим. ==== P.S. Длъжен съм да информирам събеседниците си, че не съм привърженик на Дарвинизма и Еволюционизма. Това за някои би имало значение в бъдеще.
  9. "Всеки" е много голямо множество. Дори да допуснем, че е имало равен старт, през времето едни видове са изпреварили други и са се доближили повече до финалната линия на разума. Тук достигаме до по-ограничено множество на видове с наличност или наченки на разум..
  10. Да, предложението е логично и в този смисъл, без да търсим крайности може да разгледаме клоновете на бозайници, които са доказали наличие на сложна комуникация, организираност за осъзнати, общи действия и трансформиране на околната среда в посока преправяне за собствена угода на вида. Изключвам въобще приматите. Предлагам делфини, косатки и др. морски бозайници със сложни социални отношения. Вероятно пропускам нещо, затова ще следя вашите предложения. (Интересна ми е темата и за skyfish,... оказва се, че има същества никога не кацащи на земята и вечно живеещи във въздуха над нас)
  11. Би ли сметнал, ако танк е на 5км от стрелеца, за колко време ще реагира система за изхвърляне на съчми за да направи облак, ако снаряда се движи с 10км/сек? Аз ви казвам че боравите със стари понятия. Тук разликите са в десетки пъти!
  12. Процеса на срещуположен взрив има време за изпълнение. Докато взрива тръгне, тапата ще бъде разрушила целта. Разликата не е в проценти а в пъти!
  13. Потърсих клипа от държавната приемателна комисия, с демо на изпитанията, но понеже всичко това се случи преди 1-2 години, линка съм си го затрил. Нещото, което съдържа кадри от целия филм при обявяване на технологията намерих в друг филм. Там достатъчно ясно се разказва кое какво е. Говори се за скорости на тапата 4 до 10 Км/сек. линк:
  14. Вижте сега, няма как да обучавам някого. Може да не се съгласите с поста ми, може да го отхвърлите и да кажете че е глупост, ваша работа. Ценното в темата е че тя се индексира от Гугъл и се архивира. След време всеки ще може да я намира и да му бъде полезна или не. Аз съощих за факт. Това кое как точно става се нарича технология и съзнавате, че едва ли бих узнал всичко по нея или някой би изнесъл публично.
  15. Забележката е уместна, французите са при Виетнам. Опорни точки... това пък аз няма да коментирам..

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...