Отиди на
Форум "Наука"

celestron114

Потребител
  • Брой отговори

    7
  • Регистрация

  • Последен вход

Всичко за celestron114

celestron114's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Репутация

  1. Успях! Най-накрая успях да фокусирам и видях Луната! Много мерси на всички, които помогнаха! Успехи в преглеждането на небето!
  2. Точно сега пробвам. Имам леща 4мм, това е най-малката. Само нея без Barlow? Най-странното е че с насочващия на момента я оцелвам и в момента в който погледна през окуляра - нищо. А със сградата отсреща успях да фокусирам...
  3. Да, мисля чене мога да я нацеля. Не очаквах да е толкова трудно. Особено с Луната. Понеже гледам от стая (На отвворен прозорец), предполагам че е по-добре да е при огасено осветление нали? Лещите, които имам са Barlow 3x и Erecting Eyepiece 20mm, гледам да ползвам само 20 мм, дали това е правилно?
  4. Здрасти, мерси за линка с инструкции. Модела ми е Celestron 114eq. (Reflector). Пробвах първо да фокусирам сградата, която е отсреща и успях. След това пробах с Луната, беше в обхвата на finder scope, но не нищо повече. Ще пробвам пак. Ако можеш някакъв конкретен съвет а ми дадеш бих бил много благодарен
  5. Мерси Дорис, за съжеление няма никакви инструкции. Само как се сглобвява, малко по малко започнах да му хващам принципа. Но за момента е много трудно да видя даже луната. Иначе да, Рефлекторен (Винаги бъркам с Рефракторен)
  6. Наскоро си купих рефракторен телескоп. Нов съм в астрономията и нямам никакъв опит. Някой може ли да ми да даде съвет поради какви причини не мога да видя нищо? Всичко е размазано, независимо от лещите които ползвам. На отворен прозорец, при ясно небе, през деня и вечерта. Пробвах с Луната но дори не се вижда светлина, всичко е тъмно и размазно (разбира се капака е махнат) Не знам как да бъде настроен. Ако някой може да ми даде съвет защо се получава това и нищо не се вижда?

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...