Отиди на
Форум "Наука"

БатеВаньо

Потребител
  • Брой отговори

    2345
  • Регистрация

  • Последен вход

  • Days Won

    26

БатеВаньо last won the day on Януари 8

БатеВаньо има най-харесвано съдържание!

Всичко за БатеВаньо

Лична информация

  • Пол
    Няма да кажа

Последни посетители

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

БатеВаньо's Achievements

Mentor

Mentor (12/14)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • Very Popular Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

2,7k

Репутация

  1. Кои ние? Енодий е писал за огурите прабългари, не за славяните българи ако следваме националната линия. Аз не знам, но някой ако знае да сподели дали студентите в историческите факултети задават неудобни въпроси, упражняват ли критично мислене или се носят по течението изпит да дойде-друг да мине. ,:)
  2. Смешничко, нали!? Сегашните българи имат право да припознаят историята на техните господари, управлявали ги до края на 9 век - тюрките "прабългари", но само заради унаследеното име. Туй то! При това положение аз не разбирам защо не се изучава със същия плам както историята за прабългарите, така и историят на османските султани, от малко по близко време? Прабългари, османци, византийци, все в някакъв отрязък от времето, те са били господари на българите....Османците имат по-големи постижения дори. Ето Сюлейман се е разхождал редовно до Виена, докато Крум едвам е стигнал до Тиса например. :))))
  3. Отново прегледах видеото и мога да кажа,че е стриктно направено по официалната българска тюркска теория за произхода. Имаме тюрки прабългари (във видеото са прекалили с картинките на някакви япончести но се преглъща), 10к на брой, барабар с домочадието и добитъка. Тоест елита за следващите 200 години. Логично елита изчезва и остават славяните, които авторите на видеото натъртват, че нямат общо с прабългарите, освен че приемат техния политоним. Няколко пъти преповтарят тази теза за да не се обърка някой да приравнява прабългарите тюрки със славяните българи. И аз мисля че така е коректно. След като и официалната българска теория е такава, не виждам нищо нередно. Просто гилдията си е мислела че и вълка ще бъде сит и агнето цяло и не е помислила как ще свърже в едно изчезнали прабългари тюрки с новоизлюпени славяни българи :))))) Нещо като авари и лъже авари!
  4. Информативно видео от което се разбира, че за аспаруховите булгарс бройката е без значение.....
  5. Вероятно големите армии са включвали всеки който може да носи оръжие. Например в тази бройка е имало част, която е оперирала с вили, тояги, сърпове и т.н. Армията на Ивайло едва ли е била професионална, а в същото време се е разправила успешно с монголи, византийци и български боляри.
  6. Напълно вероятно е, но пък със сигурност нямаше да изгубим беломорието, Струмица и покрайнините. Беломорието в наши ръце би било безценно.
  7. + мутра от добра дума не разбира. Приема я за слабост. В агромная само шамарите са на почит. Те друг език не владеят. Бъдат ли напляскани ще се успокоят нещата, та дори и ръка ще целуват от уважение, или нещо друго по-закръглено.
  8. Че съм я чел, чел съм я. Отдавна, но да. Сега взех да си я припомня по диагонал и още на 28 страница имаме завоалирано споменаване за приемственост от ипотещи-къндещи и ядрото на ранното ПБЦ - Добруджа. Завоалирано в смисъл на вероятно не, защото не пасва на стереотипа за българи от VII век. Затова е просто споменато като случайност. Нали при Аспарух славяните са пратени на ..... далече да правят охрана и отбрана на проходите? Как така имаме селища в Добруджа? или тези славяни не са май точно като онези другите изгонените по периферията. Брех Тея слочаености...на където и да погледнеш, се слочаености излизат.
  9. E сега, ....сигурно ще визираш оскъдната Сивашовка на територията на ПБЦ.... и ще забием последния пирон на славянското море и единия файтон "прабългари" на балканите. Всъщност, за пореден път да акцентирам за кои точно прабългари/българи става въпрос? За тези които не си знаят че са прабългари/българи или нещо от сорта от преди 5 век или за тези които вече знаят че са наречени или самонаречени след 5 век? Ако говорим за тези отпреди 5 век, то няма какво точно да се говори. тях просто ги няма - разбира се не биологически. Гени оттук, генни оттам, все някога ще се успее да се проследи тези хора от кои други са се отделили или с кои други са се консолидирали. При положение че българи/прабългари няма преди 5 век как ще се прецени чии гени са тези които ни карат да свързваме името българи с последващия новоизлюпил се народ? Не е ли по-логично да се огледаме в Ипотещи-Къндещи например?
  10. Не само за украинците ще е лошо! България и глобално ЕС са заели категорична страна във този конфликт.
  11. Прабългарска археологическа култура, различна от пришитите за славянски е въпрос за милион хамерикански долара....:)
  12. Наистина звучи глуповато но пък навремето може и така да са говорели. Потресаващ е превода "Охчи, не ходи в града!" - би било нормално ако е бележка залепена на хладилника, но за камменна стела - не става.
  13. Да ама фактите нещо не те подкрепят комай Защо да не е славянобалканобългарска народноста? Или още по-краткото славянобалканобългаровлахогръкоготска например??? Как така сериозните учени не могат да отрекат славянобългарската народност. И сега според Паисивия термин славянобългарска народност какво тояно се подразбира - дървено желязо или дървено дърво?
  14. Не съм казал славяни и не го твърдя. Например ако конкретно славяните ги оприличим на теле, то аз говоря за дядото на телето. Не може да кажем старо теле. Не е правилно. Относно сербойте, то да са само те....ехее.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...