Отиди на
Форум "Наука"

За този клуб:

Във форума е забранено да се коментират теми, тясно свързани с политически въпроси от всякакъв политически характер. Но тъй като тук се забелязва голям интерес за обсъждане на политиката по света и у нас, то създавам този клуб. Клубът е затворен. Въпреки това, всеки потребител на форума може да кандидатства за членство в него, но не всеки ще го получи, а тези, които го получат, ще трябва да внимават какво и как ще пишат.
  1. Какво ново в тази група
  2. Цацаров обръща внимание на друга следа "Бившият главен прокурор попита дали Нотариуса е бил нещатен сътрудник на службите." ТУК Ако Божанов е сътрудник на службите и е бил елиминиран от самите тях, става ясно, защо няма никакво движение по разследването. Следим, а то ще си покаже.
  3. От Lex.bg TYK Ако прегледате коментарите при статията за някакво прокурорско парти от преди години, към което е препратката, ще видите какви долнопробни и не от юристи са коментарите, съвсем в стила на организираното оплюване на магистратите. А ето и самата ПОЗИЦИЯ от техния сайт https://prokurori.bg/ П О З И Ц И Я За голямо съжаление деструктивните обществени процеси, за които Асоциацията на прокурорите в България нееднократно алармираше, се разгърнаха в пълния си обхват. Свидетели сме на масирани внушения, които създават изцяло погрешен сатанизиран образ на прокурорите в очите на обществото с единствена цел прокуратурата да бъде охулена, обезличена и подчинена. Това доведе до възможност без съществена обществена реакция да бъдат извършени прибързани изменения в Конституцията, с които вече и юридически се посегна на независимостта на Прокуратурата на Република България, който процес продължава и с проекта за нов Закон за съдебната власт. За всеки, който има аналитична мисъл, вече е ясно, че замаскирана като реформа, всъщност се провежда „приватизация“ на Прокуратурата и целта е тя да не служи вече на държавата и българските граждани, а на силните на деня. 13 Март 2024
  4. Четиридесет дена след убийството на 31.01.24 никаква вест за разследването. Междувременно в кратък срок разправа и насаждане страх над съдии и прокурори.
  5. Това важи за всички от върхът на "елита" в България. Всички знаят много. И са омазани в престъпления и кръв. Но само Луканов и Нотариуса са убити... (И убийството на Кенеди е от този тертип...) Следователно са убити за нещо друго,а не затова че "знаят"...
  6. Действително, има основание темата за убийството на Мартин Божанов да е в клуб Политика. Цялата пропагандна машина бълва, какъв злодей е той. Криминалният момент- кой го е убил се замества от политическия- той е бил убит защото е ... и т.н. Така бълваше и машината при убийството на Андрей Луканов, а установените убийци бързо отпътуваха за братска нам страна без да кажат поръчителя. Не сравнявам личностите, а пропагандата. А аналогията по отношение на личности е само в това, че и двамата са знаели много и съответно са опасни ако се разприказват. Заради това големи очаквания да нямаме. Този който е поръчал убийството на Божанов е строго пазена VIP тайна. А колко е лош Божанов ще научим от сто гледни точки и ракурси.
  7. То давността за това престъпление е 20 години.Трупът 20 години ли да стои непрогребан?
  8. Логиката е следната: Ако при разследването се установи някой като извършител, той има право да оспори съдебната експертиза. Може да се установят допълнителни факти, които трябва да се проверят, може да се пледира недобросъвестност на съдебната експертиза и пр., а при престой на тялото в земята има въздействия, а ако семейството поиска изгаряне, всичко отива през кумина.
  9. Не намирам логика в думите ти.Защо им е тялото на разследващите?Причината за смъртта е видно от самолет.
  10. Близките на Мартин Божанов няма да получат скоро тялото му за погребение. Твърде важно за разследването е.
  11. Имам намерение в тази тема да проследя резултатите от разследването по убийството на Мартин Божанов. Засега съм силно впечатлен, че медиите в хор наблягат на неговите престъпни действия преди смъртта му. За него, както приживе, така и посмъртно не са важали етическите норми, включително и това "За мъртвите или добро, или нищо". Тази съмнителна тупурдия, която не е била вдигана приживе не е само в моите очи. Много хора си задават въпроси. Дори някои смятат, че толкова безнаказано може да се разполага чужд агент. В тази насока, смятат, че не е допусната до класифицирана информация съпругата му. https://www.segabg.com/category-observer/6-neudobni-vuprosa-za-sluchaya-na-martin-bozhanov-notariusa Ще видим какво ще покаже разследването. Защото зад това "Кой уби Божанов?" стои въпроса "Кой разполагаше с живота и смъртта му?" Фактите до сега са следните: Медиите ни насочват към това, колко е бил лош и колко връзки е имал за да влияе на съдии и прокурори. Разследването, съвсем по закон, не публикува нищо.
  12. Ако сравняваш с Швейцария, Германия и САЩ вероятно ще ти е по-труден живота, но ако сравняваш с други държави ще ти е по-лесен.
  13. Да, ние имаме огромни възможности и все чуваме как нямаме никакви. Но живота сред хората в България ми идва по-труден от колкото живота с хора в други държави.
  14. Най-големия ни проблем е, че гледаме само себе си и смятаме че сме много уникални относно тези неща, които са описани. Реално ако погледнем както народите около нас, така и повечето европейци, при всички ще ги открием същите особености. Ще са в по-различни комбинации, но основните са същите. Навсякъде има различни мнения, различни партии, различни политики, различни позиции, и колкото по-богати или бедни са хората толкова по-различно е мнениено им както за самите тях, така и за държавата като цяло. 3-4 милиарда хора по света вероятно ни завиждат за това къде и как живеем и каква е държавата ни, но много българи не го осъзнават това.
  15. За мен е интересно как видимо тези българи, които са описани във видеото споделят с гордост самото виде. Липсата на критично мислене е най-големият проблем според мен, съчетан с ефект на Дънинг – Крюгер и сме това, което сме. Може би и липсата на любов както към нас самите така и към хората около нас е голям фактор да не се уважаваме, да не си помагаме и винаги да сме разделени като общество.
  16. Не е лошо като игра на думи. Липсва ни самочувствие, много сме самокритични, в есето липсва и друго -любов към горкия обект на подигравките -т.е. българите. Зтратиев имаше нещо подобно, преди много години, българският модел. Но там се усещаше и симпатия към описвания обект. Е, времето не ни е излекувало. 30 г. Между стратиев и ланджев.
  17. Актьорското изпълнение на Захара Бахаров по есето "Българско селфи" на Иван Ланджев стана хит в социалните мрежи в петък. Записът е направен като част от премиерата на книгата “За неизбежната случайност“ на Ланджев, чиято премиера е насрочена за 6 ноември. Редактор на книгата е Георги Господинов, а видеото стана много популярно, след като бе разпространено от групата "Чети още". Есето “Българско селфи“ жъне голям успех в социалните мрежи, осмивайки всички популярни абсурдни схващания, разпространявани в българското езиково пространство във Фейсбук. https://www.mediapool.bg/balgarsko-selfi-na-ivan-landzhev-pokori-sotsialnite-mrezhi-news353000.html?
  18. Прието е, че първите сто дни на всяко правителство служат за ориентир накъде върви всяко ново управление. Журналистите от "Капитал" проследиха какво се е променило през последните три месеца, откакто управлява ротационният кабинет на ПП - ДБ и ГЕРБ, и на какъв етап са приоритетите, които мнозинството зад него обяви (четете подробно в темата тук). Най-видимата промяна е в позицията на България на външнополитическия терен и по-специално връщането на страната при партньорите й от ЕС и НАТО по отношение на войната на Русия срещу Украйна. Тя се дължи на твърдата позиция на министъра на отбраната Тодор Тагарев за военна подкрепа на Киев и за премахване на руското влияние в сектора на сигурността. Обявените приоритети остават в различна степен на стартовата позиция и без яснота дали, кога и как ще се случат. Това, с което новото управление основно се занимаваше в изминалите три месеца, бяха назначенията на различните нива. От тях се вижда сериозното присъствие на ГЕРБ не само във втория ешелон на властта, но и в някои от най-ресурсните сектори на държавното управление - въпреки твърденията на лидера й Борисов, че участват само с министъра на външните работи Мария Габриел. Новото от първите 100 дни е и приобщаването на ДПС към управляващото мнозинство и съпровождащата го кампания за изчистване на образа на санкционирания по "Магнитски" за корупция депутат Делян Пеевски. В този епизод на подкаста "Гласът на Капитал" говорим по тези теми с политическия редактор в "Капитал" Румяна Червенкова.
  19.  



За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...