18 факта Приятели

Напишете „Приятели“ в Google и ще получите стотици страници, посветени на хитовия сериал много преди всяка друга асоциация с търсената дума. 12 години след финала на последната, 236 серия, ние продължаваме да използваме репликите на Джоу, Чандлър или Фиби, да описваме прическата си „Тип Рейчъл“, да чистим „като Моника“ или да сме досадно умни като Рос. Истинските фенове така и не видяха края на сериала – за тях той продължи да живее и да бъде интересен отново и отново без да им омръзва.

Решихме да се върнем там, където приятелството е истинско и събрахме 20 малко известни факти за любимия ни сериал:

Първите идеи за името на сериала са Insomnia Cafe, Friends Like Us, Six of One преди продуцентите да стигнат до любимото ни Friends.

Според първоначалния сценарий, основният роман в сериала трябва да бъде между Моника и Джоуи, а не Рейчъл и Рос. Фиби и Чандлър са подбрани за поддържащи образи, а продуцентите решават, че Дженифър Анистън е по-подходяща за ролята на Моника.

Приятели - снимки (12)Снимка: NBC/NBC via Getty Images

Един епизод отнема около 5 часа запис и струва около 10 милиона долара. Компанията NBC печели 70 милиона долара от излъчването на последния епизод. Всеки 30-секунден рекламен спот струвал 2 милиона долара.

Голямото бяло куче на Джоуи и Чандлър всъщност е собственост на Дженифър Анистън. Неин приятел й подарява статуята, когато започват снимките на шоуто – на късмет.

Приятели - снимки (1)Снимка: NBC/NBC via Getty Images

В първи сезон всеки от актьорите печели по $22,000 на епизод. През 1997 те заедно настояват заплатата им да бъде повишена на $100,000 за епизод, а в последния сезон всеки получава по $1,000,000 на серия.

Ролята на Д-р Дрейк Реморей, която Джоуи играе в сериала Days Of Our Lives в реалността е изиграна от бащата на Дженифър Анистън – Джон Анистън. За ролята на бащата на Джошуа, възлюбеният на Рейчъл, пък е поканен родният баща на Марю Пери.

Приятели - снимки (21)Снимка: NBC/NBC via Getty Images

Кортни Кокс всъщност е по-възрастна от Дейвид Шуимър, въпреки че играе по-малката му сестра. От своя страна, по сценарий, Рос е 29-годишен 3 години подред.

Историята, в която Фиби износва бебетата на своя брат е дописана специално, когато Лиса Кудроу забременява в истинския живот.

Приятели - снимки (18)Снимка: NBC/NBC via Getty Images

Дейвид Шуимър е първият, избран за ролята си, а Дженифър Анистън – последна. Hank Azaria, който играе учения Дейвид, два пъти се явява на кастинг за ролята на Джоуи.

Брюс Уилис се появява в четири серии на Приятели, след като губи бас с Маню Пери за филма им The Whole Nine Yards. Сумата, която получава за участието си в сериала, Брюс Уилис дарява за благотворителност.

Приятели - снимки (24)Снимка: NBC/NBC via Getty Images

Марсел всъщност е изигран от две различни маймуни – Мънки и Кати.

Диванът в Central Perk е взет от мазето на Warner Bros. studio.

Подобно на Моника и Чандлър, Корней Кокс и Дейвид Аркет имат проблем с децата. Епизодът, в който Рейчъл ражда Ема е заснет веднага след спонтанния аборт на Кортни Кокс.

Приятели - снимки (4)Снимка: NBC/NBC via Getty Images

Дейвид Шуимър режисира 10 епизода от приятели.

Гантър си няма име до средата на втория сезон. Той няма и реплика до 33 епизод, когато казва „Да“. James Michael Tyler е избран да играе Гантър, защото е единственият статист, който знае как да работи с кафе машина.

Ellen DeGeneres отказва да играе Фиби.

Friends
Снимка: NBC/NBC via Getty Images

В последния епизод става ясно, че в един или друг момент, всеки от тях е живял в апартамента на Моника. Същото важи и за този на Джоуи.

Хладилникът в апартамента на Моника наистина работи. В него са държали напитките за екипа и актьорите.

Friends
Снимка: NBC/NBC via Getty Images

Последната сцена е заснета на площадка номер 24 във Warner Bros студио. Всъщност, това е работното място на екипа от втори сезон до края, а след финала на шоуто площадката получава името „Площадката на Приятели“.

Това е реалната възраст на всеки един от актьорите в деня на премиерата на сериала:

Приятели

И бонус…

30 момента от “Приятели”, които обожаваме