Отиди на
Форум "Наука"

"Светът през 2020", Официален доклад на ЦРУ


Recommended Posts

  • Администратор

post-6-12729007617139_thumb.png

Светът през 2020

Официален доклад на ЦРУ

ПРЕДВИДИМ ЛИ Е СЪВРЕМЕННИЯ СВЯТ?

А този от близкото бъдеще? Фактът, че откакто свят светува хората се питат за това никому не е интересен, не и днес, в сложния, но пък наситен с информация свят. Интересен обаче е фактът колко много отговори има този въпрос и колко на колко много нива е отговорът. Съществува дори дял от сериозното знание, претендиращ да се нарича науката „прогностика”. Политолози, икономисти, анализатори на политиката и стопанските тенденции от всевъзможни институции и инстанции се занимават съвсем професионално с това, а и често будния човек в разговори засяга темата. Всеки се опитва да предвиди пазара, работата си, държавата, живота си..

Кой по-добре може да предложи идеи за това и къде са най-добрите анализатори, ако не в една разузнавателна служба? При това навярно най-голямата в света.

„Светът през 2020” ще заинтересува широк кръг читатели, не само защото общото любопитство за бъдещето е в кръвта ни, но и защото всеки, от любителя на световни конспирации до сериозният анализатор ще я отвори с любопитство. Обширния предговор от Александър Адлер, водещ европейски политолог, ни въвежда в дебрите на политиката от началото на 21 век. Книгата, която представлява изложение от Националния разузнавателен съвет на САЩ, задълбочава изложението и на базата на точния анализ прогнозира възможностите за развитие регион по регион, в някои случаи страна по страна и вариант по вариант. Демографски тенденции, тенденции на религията, мюсюлманството в Европейския съюз, пътят на изкопаемите горива, възможният ядрен тероризъм, опасностите на новите технологии, ролята и тежестта на САЩ, съдбата на Русия, тенденциите на китайското богатсво, стотици други въпроси и проблеми и политическите и културни ефекти от всичко това, са в центъра на книгата.

Познават ли анонимните автори нещо? Има ли истина в написаното, имайки предвид, че разузнавачите не публикуват идеите си случайно? Цели ли текста някаква манипулация? Всеки ще намери отговорите за себе си, но едно е сигурно – съвременният свят, със сериозното му изобилие от притеснителни неща, икономика и развитие, политически и стопански кризи, тероризъм, ядрена заплаха, глобализация и новите вълни на екстремизма, световни икономически въздействия и религиозни проблеми, ще ви стане поне малко по-ясен, ако прочетете тази книга. А изясняването е първата стъпка към разбирането. Дали обаче ще узнаете истината, или просто ще започнете да мислите така, както авторите желаят? Всеки ще постигне своя отговор.

Едно е ясно – ако се интересувате от политика, икономика и бъдещето на света, „Светът през 2020” не бива да се подминава.

Освен всичко друго, тъй като книгата е от 2005 г., имате редкия шанс да проверите дали някои от прогнозите, като пътят на Украйна или Киргизия, се сбъднаха

Купи:

http://www.colibri.bg/resultsb.php?book=285

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...