Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

  • Глобален Модератор

Нищо не се е пропукало, нищо! Това, че никотинът може да е полезен при 2 - 3 заболявания, съвсем не означава, че е полезен, като цяло. Пък и не всеки болен би се съгласил да стане пушач (ако не е), за да облекчи положението си. Аз не бих, понеже не понасям и тютюневата миризма, и тютюневия дим. От друга страна, не бих тровил хората и животните около себе си, за да ми е хубаво на мен.  

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Ма къв лед... кво пропукване. :) Някои хора както си стоят и вземат че плеснат разни "намерени по нета" информации... Щото все пак е нужно да подберат за да защитят и оправдаят толкова простичката и обикновена своя зависимост.

Допълнено към това - вече се спомена че не никотина е проблема в цигарите. както и не е той, който прави психичната зависимост. Толкова много пушачи имат възможност вместо цигари да приемат никотин по друг начин - например лепенки. Ама не става - не им е достатъчно - трябва им "другото". Плоското и повърхностно разглеждане на тютюнопушенето е показателно.
Що се отнася до цигарите - няма друг по-мръсен и деструктивен начин за прием на никотин, от горенето на тютюневи листа и вдишването на дима от това. Никотина не е отровното в случая и няма смисъл да се постулират разни "информацийки". защото за да се поеме някаква доза никотин, се минава през десетки други отровни съединения... Поне при естествените и автентични кафени зърна, или пък - от семена от какаово дърво - са допълнени чудесно от толкова друг "букет" от полезности... както и сред домашното автентично вино или бира...

Проблема не е във веществата, колеги. Проблемите винаги са били само и единствено в нас - хората. В нас - хората, е проблема да не сме в състояние да мислим и разумно да управляваме взаимодействието си със света и другите около нас.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Точно никотина прави психичната зависимост, тъй като влияе на нервната система. Успокоява я, а човек привиква към спокойствието.

 

Цитирай

Никотинът е безцветен, силно отровен алкалоид с химическа формула C10H14N2. Влияе върху централната и периферната нервна система. В ниски концентрации, веществото действа като стимулант за бозайниците и е основен фактор за изграждане на зависимост към него.


 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 1 час, ISTORIK said:

От друга страна, не бих тровил хората и животните около себе си, за да ми е хубаво на мен.

Явно не ползвате ток, кола, обществен транспорт, а вкъщи сега се топлите само на слънчева светлина. Да не говорим за употреба на храна, облекло, че и на компа, от който пишете. Всичко това са неща, чието добиване, създаване и т.н. повече или по-малко трови някой - тук или на другия край ня света. Хора, флора или фауна. И опредено това тровене е значително по-яко от цигарения дим. Така че - да не си говорим глупости. Цигарите нито са най-големия проблем, нито са чак толкова вредни, колкото някои фанатично вярват. Всъщност, моята теза е, че това е едно от поредните разделяния и противопоставяния на различни групи в обществото. И ми е по-интересно кой и защо го прави. И защо някои, интелигентни иначе хора, се връзват  

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
On 23/01/2017 at 13:59, ramus said:

Огромен брой хора имат проблеми от адаптивен характер. Високите нива на стрес, при дезадаптация, стартираните несъзнателни страхови програми... искат своето. Социалното "лекарство" за справяне със всичко това са социално-приемливите масови "наркотици". Няма място на планетата, в което да не са открити приеми на такива вещества, изменящи усещането и/или отражението (накратко - "съзнанието" ). Въпроса е, че в много от тях, приема е "забранен" заради нуждата от ограничение на масовостта и проблемите в социален аспект.

Обикновено по-елементарните "отвътре" хора (съвсем, съвсем условно) търсят лесния начин да компенсират вътрешния си хаос и обърканост и породения от това страхов фон, чрез лесна "външна" възможност да го свалят. Идва и нуждата от награда, доставянето на удоволствие... до някакви собствени версии на "баланс" в психичната хомеостаза. Високата степен на несъзнателност е в основата на всичко това. От същото е нуждата да се гледа в краткосрочен и дори моментен план относно ползите, те толкова показателно да са някъде в посока на "чувстването" и изживяването. И за същия този условен тип "личност" е напълно достатъчно "нещо да му харесва". И дори не е аргумент, а се превръща във водеща опорна точка в системата от мотивации и оттам - в поведението.

Отличен постинг е това. Прочетох го с удоволствие.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 14 часа, makebulgar said:

тъй като влияе на нервната система.

"нервната система" е народен сговорен постулат. Но не става за сериозни хора, в сериозни разговори. Отгоре на всичко, може да греша, но доколкото си спомням вие се заявихте като лекар... Ако е така - често не си личи. Дали от приема на алкохол, умора или от друго, си е ваша работа, разбира се... "Понеже нещо си влияе на нещо си"... Всичко влияе на "нервната система", както и тя самата влияе на всичко в самия човек. Така, че изказът по този начин е лишен от смисъл.

Пак прилагам пример - много пушачи опитват да заместят приема на никотин с различен от "пушенето". Има на пазара толкова набор от готови лесни средства... Обаче както се вижда - нямат разпространение по много проста причина. И вече посочих че опростяването на всеки житейски въпрос, е съответен на човека за когото е нужно това опростяване. Обаче нито вселената, нито живота, нито човека са плоски, едномерни или едноцветни явления...

И да се напомни в тази връзка - че самото явление ЗАВИСИМОСТ - е сложно и в него са налични множество различни аспекти. Две от тях - физиологична и психична (зависимости) се ползват най-често, но границата между двете е много тънка, сложна и... условна в много случаи. Налична е и примерно емоционална "зависимост"... и още доста други. Това е причината проблемите с отказа от пушене да не се побират в цитати и постулати в едно изречение или шаблоните за "никотина... катрана, рака и волята...".

В тази връзка - цитирането и позоваването на нещо си, не е сериозно и издава лична "бедност" откъм средства, възможности за изказ, както и липса на житейски, когнитивен и осъзнат опит, систематизиран, синтезен... наречен ПОЗНАНИЕ. А проявата на неговото натрупване и допълнително абстрактизиране и екстрактиране - сред народа се нарича "мъдрост"...  А как се нарича подбирането на готови изказни написани или възприети и запомнени "парчета" готов материал и приучването да се борави само с това "лего"...

Редактирано от ramus
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 4 часа, ramus said:

"нервната система" е народен сговорен постулат. Но не става за сериозни хора, в сериозни разговори. Отгоре на всичко, може да греша, но доколкото си спомням вие се заявихте като лекар... Ако е така - често не си личи. Дали от приема на алкохол, умора или от друго, си е ваша работа, разбира се... "Понеже нещо си влияе на нещо си"... Всичко влияе на "нервната система", както и тя самата влияе на всичко в самия човек. Така, че изказът по този начин е лишен от смисъл.


Г,н Рамус, стига с този философски локум, с този булшит както казват американците, и стига с това дървено философстване. Науката се е изказала много конкретно какво е нервната система, как работи, за електричеството в нея, и за това как действат нервотрансмитерите като допамин и норадреналин, а също така и как въздействат върху нея различните химикали като алкохол, никотин, хероин и други. Ако не ви се чете кликнете два клика и вижте в ютюб, там има достатъчно матриал за философи и софисти. Наркотиците въздействат върху нервната система и водят до физическо пристрастяване към тях, което не зависи от психиката и от желанието. Затова и има абсистенция, затова пушачите се побъркват когато им вземат цигарите, и затова един алкохолик може да умре ако му се спре алкохола изведнъж рязко. 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 15 минути, makebulgar said:

Г,н Рамус, стига с този философски локум, с този булшит както казват американците,

:biggrin: добре е че сега "американците" се цитират. После - "науката доказа"...  :animatedwink: бе тая "Наука", как й е фамилията... Да я поздравим, - кви важни работи е "казала", ще да е много умна, как ли се облича, дали ходи до тоалетната, кога яде, спи... тя има ли нервна система и трансмитери, неврони или крака и ръце. (щях да питам и други работи... но няма как да се слага "червена точка" на постовете :) )

От друга страна - добре че все пак "науката го е казала", защото има и форуми сред които други хора започват с слогана "в библията е казано...", или пък "по радиото казаха", "по телевизията дадоха...".  А в един друг доста познат форум имаше тема за "плоската земя" и там също защитниците на "плоската истина" показваха клипчета с анимации, обяснения и линкове... Изглежда всичко може да се "докаже" вече с клипчета. между другото много подрастващи вече не им се налага да учат каквото и да е - само клипчета гледат и... са вече академици и над всякакво образование, дипломи, матури ...

Смях се до сълзи на "булшита" и то написано от човек, който напълни форума на други места за да пледира "за българските думи...". Все пак е весело...

Редактирано от ramus
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Г-н Рамус, ако приравнявате науката с библията явно не сте за тук. Ако искате можем да ви цитираме нужните научни изследвания които са проучили невротрансмитерите и влиянието на наркотиците върху нервната система, както се прави в един научен труд, но мисля че няма да им обърнете голямо внимание, а ще продължите да разтягате локуми. Иронията и присмиването над мненията на другите е въпрос на ниска култура. Концентрирайте се върху темата, а не правете анализ на останалите коментиращи.

Редактирано от makebulgar
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 2 часа, makebulgar said:

Ако искате можем да ви цитираме нужните научни изследвания

да спрем с тия глупости и лични реакции. Не ме интересува какво бихте ми цитирали ако не е възможно да се мисли. зададох съвсем прост казус - щом никотина е "причинителя" на зависимостта на пушачите към цигари, защо след като са налични легални, съвсем чисти, енергоефективни и много по-ефтини други начини за прием на никотин, това не работи. Трети път го пиша.!!! изглежда в клипчетата не е казан отговора и това създава дисонанс...

Така, че няма смисъл да ми цитирате каквото и да било, защото каквото и да направите това няма нищо общо с вашия принос по същото. Щом това да се позовавате за вас е достатъчно и щом нещо някой го е измислил, вече е решил всички отговори...  така, че - ето един, който очаква да отговорите, а не да търсите справки, позовавания или цитати.

Разтягането на локуми между другото е майсторлък и е част от създаването на този турски сладкиш. Естествено, ако намерите клипче по въпроса и го изгледате, е все едно, защото едва ли някога ще "разтягате локум". Но пък ще сте с претенция и ясна увереност че "ще знаете".

Редактирано от ramus
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Г-н Рамус, щом задавате въпрос значи не знаете отговора му, и следва да уважавате тези които се опитват да отговорят, дори и отговора да не ви харесва и да не го одобрявате. 

Причините пушачите да не преминават на друг вид и форма никотинов доставчик могат да са различни, като социалния фактор е само една от всички. Факт е че цигарите на най-продавания, а в миналото и най-рекламирания наркотичен продукт от който производителите печелят големи пари. Съответно може да се предположи че те саботират всички останали форми продажба на никотин. Те плащат на учени да изкарват цигарите полезни, плащат вероятно и за това останалите никотинови продукти да не се развиват и продават. Става на въпрос за големи пари които работят, а не за теория на конспирацията. И най-важната причина вероятно е лесния достъп до цигарите, които се продават под път и над път, докато разни други никотинови продукти се купуват от аптеки само. 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 2 минути, makebulgar said:

форма никотинов доставчик могат да са различни, като социалния фактор е само една от всички.

Не само че зная отговора на въпроса, а и вече съм го написал и извел - точно в тази тема. Не че е важно че не ме четете, а че след това постулирате с претенции че сте чели. 

Сред всяка аптека са налични никотинови лепенки. Можете да направите справка за цените им и да сравните с "цигарите". Можете да направите справка за продажбите на лепенките - да сравните спрямо процентите пушачи. Така, че версията за "съботажи и конспирации' отлита някъде сред безбрежията на нищото... където всъщност й е мястото.

Горните стъкмистики - "може да е, може би е..." е 9 кладенеца вода и опити за стъкмистики, между другото - доста произволни и твърде опростени - особено в частта за 'конспирациите'. Не случайно има толкова популярно народно значение "конспиративното", защото е чудесна дъвка за "лесни отговори". И допълнително този направен от вас опит показва, че ако не са клипчета и готовите отговори от света на наученото, то вие сам представяте твърде малко опит в самостоятелното мислене.

Разбирам че лесното винаги е за предпочитане, а и е напълно естествено, и човешко. Но има моменти при които за някои хора това не е достатъчно и твърде повърхностно. ако не ги разбирате - тия хора, защо това да е техен проблем?

 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 3 часа, ramus said:

Не само че зная отговора на въпроса, а и вече съм го написал и извел - точно в тази тема. Не че е важно че не ме четете, а че след това постулирате с претенции че сте чели. 

Сред всяка аптека са налични никотинови лепенки. Можете да направите справка за цените им и да сравните с "цигарите". Можете да направите справка за продажбите на лепенките - да сравните спрямо процентите пушачи. Така, че версията за "съботажи и конспирации' отлита някъде сред безбрежията на нищото... където всъщност й е мястото.

Горните стъкмистики - "може да е, може би е..." е 9 кладенеца вода и опити за стъкмистики, между другото - доста произволни и твърде опростени - особено в частта за 'конспирациите'. Не случайно има толкова популярно народно значение "конспиративното", защото е чудесна дъвка за "лесни отговори". И допълнително този направен от вас опит показва, че ако не са клипчета и готовите отговори от света на наученото, то вие сам представяте твърде малко опит в самостоятелното мислене.

Разбирам че лесното винаги е за предпочитане, а и е напълно естествено, и човешко. Но има моменти при които за някои хора това не е достатъчно и твърде повърхностно. ако не ги разбирате - тия хора, защо това да е техен проблем?

 


Фактът е, че лепенките с никотин не могат да се открият във магазините, а само в аптеките, докато цигарите ти избождат очите на всяка каса във всеки магазин, и във всяка будка за весници. Сигурното е, че ако няма предлагане хората много бързо ще забравят цигарите, и че са почнали да пушат след като някой е започнал да произвежда тутун и цигари. Тоест продажбата на цигари е бизнес и не може това да не се отчита, а да се твърди че причината е само в човека който му била слаба психиката или че социалната среда била причина. 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 2 часа, makebulgar said:

Сигурното е, че ако няма предлагане хората много бързо ще забравят цигарите, и че са почнали да пушат след като някой е започнал да произвежда тутун и цигари. Тоест продажбата на цигари е бизнес и не може това да не се отчита, а да се твърди че причината е само в човека който му била слаба психиката или че социалната среда била причина. 

Това е проблема, колега.

Ще напиша и нещо друго. Всъщност във вашето мнение има един много характерен елемент - това нужната ви убеденост, че "фактор, който е вън от човека" е виновен. Пишете "сигурно е", но всъщност дефинитивно означава "сигурен съм". И имате нуждата да сте сигурен, при положение че мога лесно да докажа че грешите. Но няма да го направя, защото за вас всичко това има важно значение и го показвате с поведението си да защитавате дори толкова прозрачна и елементарна теза - като тази. на други места имате чудесни включвания, но именно теми, които са свързани с нещо ваше, нещо специално и лично, ви мотивират да реагирате и поддържате всичко това и ви свалят нивото на когницията съвсем ясно, почти контрастно. Променя ви се изказа, думите и мислите и насоките им стават съвсем различни... Тъй като словото е писмено и следите от него остават може лесно да се сравни с ваши коментари в които имате съвсем различен "стил", компетентност, и повече "широта". 

Това е част от аналитичната работа с писмено слово и точно сред форумите е чудесна територия за неговото изследване. Тук има само няколко човека, които задържат когнитивната си линия с малки отклонения. При повечето други - тя е с доста широки граници, А при някои - направо контрастни и доста широка амплитуда. Няма начин - това всеки си го пише сам, засичането му е само въпрос на познания и опит... и разни други условия...

Вие сте пример за много характерна социална нагласа - тя е, че "винаги всяка причина, е някъде вън от човека". че винаги някой е докарал положението той да има "проблем". Това между другото предположително е ваше верую и по принцип то върши чудесна работа за хора които имат проблеми да чувстват вина. Освен това вече ви провокирах за да споделите личното си отношение към "индивидуализма" - вие написахте че за вас "множественото е естественост'.

Разбира се, понеже досега съм работил самоаналитично, съм още по тази "инерция' . С право недоволствате от това, че рамус "обсъжда" авторите вместо тезите. И латинското име на това, е само въпрос на време за да го използвате като обяснение за "личните намерения на рамус" и разните сценарии на злепоставяне, интереси или лични отношения... които са си матрични защитни реакции. Мен не ме интересува въобще вашето злепоставяне, нито да разбивам тезите ви. Отгоре на всичкото - тук всеки автор се инициализира с тезата си. Според правилата на форума би трябвало тезите и аргументите да имат значение, но какво да правят правилата на форума, когато тезите са "слети" с техните автори. И от личните им територии, се водят типичните "лични битки" само дето "оръжията" са нещо като интелектуални шпаги, мечове... А на някои направо им се иска да са "пистолети"... :)

Всъщност зад всяка теза стоят особеностите и потребностите на самия й автор. Всъщност тезите които всеки тук изразява и след това 'защитава' са показателни за това кой какъв е и... Кой - кой е. Не за това кой е като личност и име по лична карта или социален статус, а кой е като ЧОВЕК.

мен човека ме интересува. Интересува ме какво става в човешкото "отвътре" и е неизбежен анализа на това, което влиза в интереса ми. И нищо че всъщност че интереса ми въобще не е на лично ниво, за вас това ще е единствения вариант за лесна интерпретация... а и заучена, отработена. И... погрешна.

Излагам положението през моите очи, с идеята да се представя кой съм аз. Излагам напълно откровено и без игра, и съвсем открито... Не че има значение... освен за мен...

Редактирано от ramus
Link to comment
Share on other sites

  • 4 месеца по късно...
  • Глобален Модератор

Днес - 31 май - е ден за борба с тютюнопушенето и без тютюнев дим.

18 000 българи умират всяка  година от болести, свързани с тютюнопушенето.

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • 2 седмици по-късно...
  • Потребител
On 31.05.2017 г. at 2:30, ISTORIK said:

Днес - 31 май - е ден за борба с тютюнопушенето и без тютюнев дим.

18 000 българи умират всяка  година от болести, свързани с тютюнопушенето.

Уф, става досадна вече тая борба ...

Всъщност, има ли ден за борба с наркотиците? Ако не - що не хвърлите малко време и усилия там и да ни оставите на спокойствие нас, пушачите? Това е истинската опасност, а не цигарите.

За да не съм голословен - няколко публикации от последните дни:

https://www.newscientist.com/article/2134181-police-warned-of-drug-so-powerful-it-can-kill-in-one-breath/

Увеличение с 20 % в САЩ на смъртните случаи от свръхдоза за 2016 спрямо предходната година

Carolyn Curtis is a physician in Huntington, West Virginia – the state which had the US’s highest overdose death rate in 2015. She estimates that 11 per cent of babies born in the hospital where she works have neonatal abstinence syndrome, and says carfentanil – a fentanyl-related opioid that is 10,000 times more potent than morphine – is becoming a growing problem in the area.

https://www.nytimes.com/interactive/2017/06/05/upshot/opioid-epidemic-drug-overdose-deaths-are-rising-faster-than-ever.html?_r=4

Смъртността от свръхдоза се покачва по-бързо от всякога

Over two million Americans are estimated to be dependent on opioids, and an additional 95 million used prescription painkillers in the past year — more than used tobacco.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 11 минути, boyko said:

Всъщност, има ли ден за борба с наркотиците? Ако не - що не хвърлите малко време и усилия там и да ни оставите на спокойствие нас, пушачите? Това е истинската опасност, а не цигарите.

Има и е съвсем скоро.

26 юни - международен ден за борба със злоупотребата с наркотици.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 11 минути, boyko said:

Уф, става досадна вече тая борба ...

Всъщност, има ли ден за борба с наркотиците? Ако не - що не хвърлите малко време и усилия там и да ни оставите на спокойствие нас, пушачите? Това е истинската опасност, а не цигарите.

Цигарите също са наркотично средство, така че все от някъде трябва да се започне. Тютюнът като наркотик, подобно на алкохола, просто има късмета да има достатъчно дълга история за разлика от останалите наркотици, та затова съществува и е изградена индустрия с огромни печалби. Именно заради лобито на тази индустрия тютюнът няма да бъде забранен скоро, както би било редно. Впрочем, именно тютюнът е много по-вреден от марихуаната например, но интересно, че защитниците на тютюнопушенето не отварят дума за това. А и рестрикциите по отношение на марихуаната са много по-тежки. Та затова по-полека с плача по "забраненото" пушене, да не говорим и, че пушачите често не се и съобразяват с личното пространство на околните, които са принудени да им дишат пушеците и също да си увреждат здравето по този начин.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 3 часа, boyko said:

Всъщност, има ли ден за борба с наркотиците? Ако не - що не хвърлите малко време и усилия там и да ни оставите на спокойствие нас, пушачите?

31 май - Световен ден без тютюнопушене
всеки трети четвъртък на ноември - Международен ден против тютюнопушенето

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
On 23.01.2017 г. at 14:59, ramus said:

Много си точна в думите си в тази тема. Но по това изречение:

Огромен брой хора имат проблеми от адаптивен характер. Високите нива на стрес, при дезадаптация, стартираните несъзнателни страхови програми... искат своето. Социалното "лекарство" за справяне със всичко това са социално-приемливите масови "наркотици". Няма място на планетата, в което да не са открити приеми на такива вещества, изменящи усещането и/или отражението (накратко - "съзнанието" ). Въпроса е, че в много от тях, приема е "забранен" заради нуждата от ограничение на масовостта и проблемите в социален аспект.

Обикновено по-елементарните "отвътре" хора (съвсем, съвсем условно) търсят лесния начин да компенсират вътрешния си хаос и обърканост и породения от това страхов фон, чрез лесна "външна" възможност да го свалят. Идва и нуждата от награда, доставянето на удоволствие... до някакви собствени версии на "баланс" в психичната хомеостаза. Високата степен на несъзнателност е в основата на всичко това. От същото е нуждата да се гледа в краткосрочен и дори моментен план относно ползите, те толкова показателно да са някъде в посока на "чувстването" и изживяването. И за същия този условен тип "личност" е напълно достатъчно "нещо да му харесва". И дори не е аргумент, а се превръща във водеща опорна точка в системата от мотивации и оттам - в поведението.

Някой път пишеш глупости и гъзарии за неща които не разбираш, само за да се намираш в приказки..

Сега ще ти обясня "нещата от живота": Никотинът не е социално "лекарство" за справяне със стреса, а химическо..Никотинът повишава концентрацията на допамина ("хормонът на зависмостта"), нордареналина и серотонина в мозъчните центрове, отговорни за релаксацията (блокирайки ензима, който ги разгражда)

Поради тази особеност е най-трудния за отказване наркотик (без кавички) : хората обикновено решават за откажат цигарите в моменти на стрес - болест, безпаричие и други, и опитите им са най-често неуспешни. Ааааа и  много хора спрели тютюнопушенето за година, две, три, без видима причина започват отново да пушат (аз ги спрях за първи път, след като четох книгата "Безмълвната гилотина", посветена на вредите от наркотиците)

ПС

Какво социално има в пушенето на две кутии цигари, или пет (дядо ми лека му пръст е стигал до 100 къса)? Това физически значи че хората пушат и през нощта, и че палят една от друга цигарите си! Това не е висша математика, стегнете се малко.

Редактирано от nik1
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор

социалната обосновка може да се изведе от факта, че при пушенето общуваш със себеподобни. Отскачате с колегите на фас пауза за 5 минути извън офиса /на изток се размазват с наргилета/, обменяте си смешки и клюки и т. н. Или че пушач шеф толерира повече пушач подчинен, отколкото непушач, защото му е 'чужд'. Същото е и с алкохолизма.

Редактирано от Last roman
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 2 часа, nik1 said:

хората обикновено решават за откажат цигарите в моменти на стрес - болест, безпаричие и други, и опитите им са най-често неуспешни.

Лично аз нямах проблеми с отказването. Просто коригирах една грешка в полза на здравето си. Ако трябва да го изведа математически, при мен се получи идентична ситуация със следната загадка 101-102=1, където 102 е зависимостта. Загадката се решава само с преместването на една цифра.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

 

Преди 5 минути, insighting said:

Ако трябва да го изведа математически, при мен се получи идентична ситуация със следната загадка 101-102=1, където 102 е зависимостта. Загадката се решава само с преместването на една цифра.

Така е.

И аз съм отказвал цигарите, три пъти, но в момента пуша..

Може да се каже, че съм по податлив на стреса - това го забелязвам за себе си.. Въпрос на личностни качества е

Някои  хора са "по-твърди" или пък "по-спокойни" натури, и отказването им се получава "както трябва". Иначе, зависимостта я придобиваме всички дългогодишни пушачи..

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...