Отиди на
Форум "Наука"

Църквата на Летящото Макаронено Чудовище


Recommended Posts

  • Потребители

В началото на 2005-та година обществено активният гражданин Боби Хендерсън пише Открито писмо до образователните шефове на Канзас, конкретен повод за което е решението на съответния щатски департамент да се въведе обучение по Интелигентен дизайн. В него той представя в сгъстен вид редица принципни положения на една нова религия и настоява тя също да бъде изучавана в училищата. Явно човекът е много убедителен автор, понеже от пръв прочит ми грабна сърцето, а прониквайки по-задълбочено в нейните положения, се убедих, че това е поредната единствено правилна религия и наистина заслужава да бъде изучавана в общообразователните училища, наред с всички други единствено правилни религии. Според нея, всичко на този свят (започвайки от планините, горите и джуджетата) е съдадено от всемогъщ субект, приличаш на спагети с две кюфтенца в тях. Доказателствата за съществуването Му са многобройни и необорими (някои са посочени в сайта, който съм цитирал по-долу) и можем в бъдеще да ги обсъдим по-конкретно. Пиратите заемат особено място в новата религия - Мойсей всъщност е бил пират и на него дължим осемте заповеди "Туй по-добре не го прави" (наричани от неговите пирати "подправки"), за които друг път, надявам се, ще стане дума (осем са, а не десет, защото две ги е изгубил на слизане от планината, където Той му ги е дал). И изобщо, това за жестокостта на пиратите е мит - доказано е, че та се грижели за опазването на околната среда и са раздавали на децата бонбони. Всъщност, може би с това, че по българските земи нямаме никакви традиции в пиратството, можем да обясним слабата популярност у нас на тази най-бързо развиваща се световна религия. И затова сега ни предстои огромна работа, така да се каже, да не изоставаме от цивилизования свят и да потвърдим евроатлантическата ориентация на България. Предстои, например, да решаваме много важни лингвистични въпроси - (да речем, дотолкова доколкото у нас изобщо се е говорело за него, Той се е наричал Летящото Спагетено Чудовище, докато според мен по-правилно е "Макаронено", вместо "Спагетено", готов съм да се обоснова защо), но те са много - например - Как да преведем на български популярното благословление - "И нека да те докосват неговите макаронени израстъци!", или, по-добре е вместо "израстъци" - "псевдоподи", вместо "да те докосват" - "да бъдеш докосван" и т.н.? Всички варианти на превод ли ще са еднакво канонични? И т.н. - времето е пред нас, ще имаме време за свободно обсъждане на тези въпроси.

Първият сайт, който трябва да посети всеки, който се заинтересува от пастафарианството е www.venganza.org, но вече доста има писано на много места за него - особена роля изигра в случая това, че, може би най-големият жив еволюционист, Ричард Доукинс го споменава в най-новата си книга.

В заключение на уводния постинг да ви кажа - и с това, сигурен съм, ще спечеля поне частица от всеки от вас за каузата на пастафарианството - че в нашия рай има вулкан с бира и фабрика за стриптизьорки.

Link to comment
Share on other sites

  • Мнения 54
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

  • Администратор

То бива бива...ама чак такова не бива...

Погледнато от религиозна гледна точка...според мен това е поредното извръщение на хора без работа и цял ден се чудят какво да правят...и оп им се явява "Спагетено чудовище" и всичко тръгва...

Глупости на таркалета:

him2.jpg

:crazy_pilot::whistling:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Що за дивотия е това?!?

Нормален въпрос за момента, когато Той най-сетне реши да се разкрие на човечеството.

Хайде, опитай се да ми докажеш, че Летящото Макаронено Чудовище не съществува!

Докато доказателствата за съществуването Му са неизброими.

Как ще ми обясниш, например, наличие на изображението Му на стената на Колизеума в Рим?

При всчки случаи - това наистина е най-бързо развиващата се световна религия.

Само три години след Откритото писмо, в редовете ни са милиони.

Ето малко документални кадри, запечатали ЛМЧ:

http://www.youtube.com/watch?v=8GdLtn_q408

По-нататък ще пусна и снимков материал.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
...според мен това е поредното извръщение на хора без работа и цял ден се чудят какво да правят...
Дай да не забравяме откъде е тръгнало всичко - от решението на властите да се изучава задължително Интелигентен дизайн, в противовес на Еволюционната теория.
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Мисля, че се каза всичко по тази тема..
?????

Не мисля че е - ето един пример (от смятания за най-популярен православен сайт в целия свят), след който може да се каже, че всичко е казано:

Вопрос:

Скажите, пожалуйста, возможно ли дома держать сувениры, привезенные из Египта ( с изображением египетских фараонов и египетских богов), если "нет" - то как с ними поступить? Спаси Господи.

Ольга

Отвечает священник Афанасий Гумеров, насельник Сретенского монастыря:

Держать их дома нельзя. Надо пойти в лес и закопать.

http://www.pravoslavie.ru/answers/040913075957

Ето - с това вече всичко за православието е казано.

Аз отивам за лопата.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Андрей Куртенков: Вие вярвате ли в тази теория или просто сте ни я пуснали, за да разберем и ние какви работи стават по широкия свят....?

И защо пък спагетено чудовище?

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Добре де, обяснете ми защо не реагирате по този начин на исканията в българското училище да се преподава, че светът е на шест хиляди години?

Както и да го въртите, Християнството е неизмеримо по-голяма щуротия от всички невидими розови еднорози на света взети заедно.

Обяснете ми, моля ви, с какво пастафарианството е по-нелогично, по-невярно, по-неморално, по-..., изобщо - с една дума - по-лошо от християнството, от исляма, от юдаизма, от eковегетомонотеизма, култът към Ктхулу, изобщо - от която и да е религия?

Напротив - при нас ги няма многобройните противоречия в Библията (любимото ми е тоталното разминаване относно годината на раждане на Христос в евангелията на Матей и Лука - Матей твърди, че Исус е роден по времето на цар Ирод Велики, а Лука - че раждането е по времето, когато Квириний е правил преброяване в Юдея - това преброяване е правено след 6 г. от н.е., когато Юдея става римска провинция и започва да се управлява от римски прокуратори - първият такъв е Копоний - именно заедно с него в Юдея е изпратен и Квириний, за да извърши преброяване на населението - а това е близо десетилетие след смъртта на Ирод! - и ако повярваме на Лука, то тогава историята с избиването на младенците от Ирод, история, която всяко християнче от най-ранна възраст е длъжно да знае и помни е категорична лъжа - та - кой от двамата е лъжецът - Матей или Лука?).

Обяснете ми как това, което пиша тук ви възмущава, а не ви възмущава, че едни типове, дето се дърпат за брадите заради свещоливници и мекичарници искат да се намърдат в българското училище?

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Андрей Куртенков: Въпросът ми не не беше свързан с това коя религия според Вас е най-реалистична, а дали Вие вярвате в спагетеното чудовище? По думите Ви оставам с впечатлението, че вие сте привърженик на тази теория или религия...

Наистина ли мислите, че купчина спагети са създали света?И че от пиратите зависят катаклизмите на земята...? И защо пък точно спагетено чудовище?

Понеже ми стана интересно и вчера се разтърсих за малко повече информация на тази тема и това, което намерих е че тази "религия" е възникнала от една шега...а сега си има истински последователи и хора вярващи в този абсурд....но никъде не намерих доказателства (като изключим смешните филмчета), за стществуването на това чудовище....

Бихте ли изложили някои доказателства, ако има такива?

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Пссст, тях просто ги е яд че нашия бог има по-големи кюфтета от техния.
:coolthumb:

В интерес на истината, при нас има и вегетарианска секта, според която кюфтенцата на нашето чудовище всъщност са картофени - което, ако е вярно, автоматически го поставя малко по-долу в ценностната листа на истинските богове.

Направо не знам...- ето - виждаш - в съседната тема - цитирал съм, че Светия Синод иска комисията, която ще изработва учебното съдържание по задължителния учебен предмет "Религия" да бъде задължително с неговото благословление (точно този термин е употребен :dance: ) и че във "висшите учебни заведения" (термин, който отдавна не съществува в правния мир, но откъде неграмотните отчета да го знаят това?!) също трябва да се изучава "Религия-православие"), а ми пишат, че то не съм цитирал както трябва - ама какво има повече да се цитира - написани ли са тези щуротии - написани са - край - човек наистина трябва да не е с всичкия си, за да иска комисия, назначаван от министерството да минава през благословлението на Светия Синод и да си мисли, че ще допусна веднага след моите занятия, студентите да отиват в съседната зала да им се обяснява как Господ е създал Земята за шест дни (Летящото Спагетно Чудовище го бие и по този пункт - то е създало света само за четири дни, а останалите три си е почивало - почивката при Яхве-то е само в суботата).

b0nb0n4et0, съществува едно понятие, наречено "прозелетизъм" - сега няма да търся академично определение - но простичко казано става въпрос за стремежа на религиите да печелят колкото се може повече привърженици. Според мен, не е редно във форуми като този да се пропагандира по този начин дадена религия. Така че, ясно е, че не това е целта да пусна темата, независимо от нашите лични интимни отношения с Летящото Спагетено Чудовище. Става въпрос за следното - и сега, в учебното съдържание на най-малко три учебни предмета (литература, история и т.нар. философски цикъл) българските ученици получават един необходим минимум от знания относно религиите; и сега, тези ученици, които искат да задълбочат своите познания относно религиите имат възможност да си изберат съответния предмет като СИП. Българската православна църква, обаче, иска да нахлуе в българските училища, въвеждайки като задължителен (реално - като ЗИП по-скоро) един клерикален предмет. За своите нужди вероизповеданията имат неограничена възможност да си правят свои училища - включително и православното. Е да де, ама Българската православна църква не е вероизповедание, а търговско дружество - а в образованието има страшно много далавера - на отчетата им е ясно какви гигантски суми (излизащи от джоба на българския данъкоплатец) ще постъпват към тях по различни пътища, ако се приемат исканията им. Въпросът е изключително принципен за мен и единственото нещо, което може да ме накара да напусна моята родина, това е въвеждането на задължително Вероучение (каквото реално искат православните, независимо какво казват; впрочем те обикновено точно така и го казват - именно вероучение - например небезизвестният отец Евгени онзи ден в "Пирамида" по TV2 точно така го каза - именно "Вероучение" - обърнете внимание, че и другите православни така го казват обикновено, издавайки какви са истинските им намерения). А болестта на крерикализма няма място в българското училище!

Не знам, много са ми странни всички тези многобройни движения...Аз съм прост човек,затова съм мюсюлманин.
На мен дадена религия може да ми пречи единствено ако има политически амбиции. В България политически амбиции има само българската православна църква и затова не мога да не съм й опонент. Ако живеех в Португалия, където католическата църква има политически амбиции, сигурно щях да съм срещу нея. Но аз съм българин и живея в България. Ако Българскат православна църква се откаже от политическите си амбиции, то у мен ще остане само уважението към нея като към традиционно вероизповедание на народа и нацията, към които принадлежа. Ето за това става въпрос - не да се делим на умни и прости, а дали ще застанем зад светския характер на българската държава, или ще допуснем едно вероизповедание в българското училище.
Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор
Добре де, обяснете ми защо не реагирате по този начин на исканията в българското училище да се преподава, че светът е на шест хиляди години?

Както и да го въртите, Християнството е неизмеримо по-голяма щуротия от всички невидими розови еднорози на света взети заедно).

........................................................

Обяснете ми как това, което пиша тук ви възмущава, а не ви възмущава, че едни типове, дето се дърпат за брадите заради свещоливници и мекичарници искат да се намърдат в българското училище?

Етиката и традицията, етиката и традицията. Както човечеството е минало през религиозния си период, така и детето трябва да мине през знанието за това. После ще мине и през научното знание или поне подход към нещата, а големият избор ка да съчетае двете ще остане за него, когато стане завършена личност и цивлизован човек. В края на краищата, децата знаят много приказки, а не знаят най-важната приказка на човешката цивлизация - ;)

..............................

Възмущава ни, възмущава ни. То е друг въпрос, силно объркан с политика.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Куртенков каза:"Обяснете ми как това, което пиша тук ви възмущава, а не ви възмущава, че едни типове, дето се дърпат за брадите заради свещоливници и мекичарници искат да се намърдат в българското училище"

Куртенков , кажи ми как се вписва концепцията ти за "макаронените щуротии " с националната идея на България например- като Содом и Гомор ,ли ???

Концерт на "Металика" пред "Св.Александър Невски" ,в съпровод с Азис и Пеньо,с мажоретки трите македонски умнички от биг брадъра и Дим Дуков с разни психоанализатори,врачки,баячки,екстрасенси и чалгаджии.

Няма ли тази паплач да се разхвърчи като превряла макаронена супа след един турски тътен на тъпан и свирня на зурла при Шипка????

Защо да не се "намърдат" брадатковците в училището ???

Кой да се намърда -проститутките,сутеньорите,наркопласьорите,педофилите те ли да влязат в час???

Или маймунчовците и марсианците ,а може би искаш призраците на чичко Маркс и Енгелс да се появят като бащата на Хамлет???

И в крайна сметка готов ли си да отговориш на въпроса :да бъда или да не бъда???

Много ми е интересно къде ли щеше да бъде твоето място ,ако беше по-малък брат на хаджи Йово ,когото питаха дава или не дава хубава Яна на ...... вяра???

Щеше ли пак да духаш макаронената супа и да навиваш чалма около главата си???

Или????

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

към Syrian

Едва ли си обърнал внимание, че съгласно концепцията на Светия Синод и "ислямския" профил ще се води от православни клерикали -

Учителите по предучилищна и начална училищна възраст е необходимо да притежават специализирана образователно-квалификационна степен (ОКС) – „бакалавър” по богословие и „магистър” по предучилищна и начална училищна педагогика. Този специфичен възрастов период на децата и малките ученици от детските градини и училищата изисква и съответната подготовка на учителите по „Религия”.

Те могат да са детски и начални учители и да имат завършена образователно-квалификационна степен „магистър” по богословие. По изключение този предмет може да се преподава от детските и началните учители с преквалификационна степен по богословие, придобита в богословските факултети и катедри.

Учителите в основната и в горната образователна степен са с образователна степен бакалавър и/или магистър по богословие.

- както виждаш и на избралите профил "Религия - ислям" също ще преподават завършили богословие - което у нас е по презумпция православна дисциплина.

към b0nb0n4et0

Абсурдите понякога биха могли да бъдат не само ефективни и полезни, но дори и логични. Първият пример, който ми идва наум е абсурдния принцип на Троцки "Ни мира, ни войны" след ВОСР - който единствен е можел да доведе тогава до една наистина Световна революция - пътят, по който тръгва Ленин обезпечава победата на революцията в Русия, но в по-дългосрочен план обрича новото начинанине на гибел. Срещу абсурда да ми се говори как влизането на православието в училищата щяло да вдигне морала, най-логично е да се действа именно чрез друг абсурд.

към КГ125

Какви деца бе, човек? - виж какво са написали в концепцията на Светия Синод -

Светият Синод на Българската православна църква смята за полезно и необходимо въвеждането на задължително обучение по „Религия- Православие” във всички нива на образователната система, а така също и във висшите учебни заведения в страната.
- прочете ли - и в университетите - пак ще повторя - кажи ми чисто практически как ще стане тази работа - аз обяснявам на студентите какви са механизмите на еволюцията - след което те отиват на другия етаж да им се говори как Господ е създал света за шест дена?!? Относно етиката и традицията - също не мога да те разбера - каква етика виждаш в Библията - ами че това е един от най-кръвожадните текстове писани някога, създаващ образ, според популярния израз ”the most unpleasant character in all fiction”. Ако пък говорим за църковната история - там пък съвсем - класиката тук е капиталния четиритомен труд "The destructive power of religion : violence in Judaism, Christianity, and Islam". А относно традицията - какво значи традиция? - нека приемем за начало на нашата християнска традиция 864 г. - я питай Доктора и Рицаря - колко години преди това сме същесвували без да сме християни - та - кое за нас тогава е традиционното? - ами - щом си за традицията - честваш ли 9-ти септември - това беше традиция? Излезе ли да протестираш против махането на дружинните ръководителси от училищата - това също беше традиция? Традицзията е само шоу - нищо повече - има живот - има днешен ден с неговите потребности. Пък и било е време, когато и християнството не е било традициа - по твоята логика тогава то е трябвало да бъде отхвърлено.

към RIZAR

Ако има нещо, в което Макаронения Бог се вписва идеално, то това е точно националната идея на България - националната идея на България ще рече (така както аз я разбирам) в тази страна да има справедливост. А не държавата да субсидира пиянските оргии на Галактион (виж субсидиите за православните скотове в Закона за държавния бюджет на Република България за 2008 г.). А замесването на хаджи Йово е абсолютна простотия. Не си ли чувал истината, че историята се повтаря само като фарс. След като си толкоз ербап, ще излезнеш ли срещу американските войници, когато пристигнат наесен? Ама наистина да стоиш до смърт като Йово, а не като ти размахат палка да си плюеш на петите (както винаги става с яхниените патриоти). Ако един ден турчин поиска ръката на моя дъщеря и тя е съгласна - за мен няма да има никакъв проблем, дори и да се наложи да приеме ислям - тя ще го решава съвършено свободно. Злото не е турчина, злото е фундаментализма, без значение юдейски, мюсюлмански или християнски. Това което някога е било героизъм, днес е комедия. Впрочем, след като си готов да жертваш живота си за православието - и сега по света има поне три-четири горещи фронтови линии, където би могъл да заминеш и да се сражаваш за веру радную - какво правиш на топло край печката тук?

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
към Syrian

Едва ли си обърнал внимание, че съгласно концепцията на Светия Синод и "ислямския" профил ще се води от православни клерикали -

- както виждаш и на избралите профил "Религия - ислям" също ще преподават завършили богословие - което у нас е по презумпция православна дисциплина.

към КГ125

Какви деца бе, човек? - виж какво са написали в концепцията на Светия Синод -

- прочете ли - и в университетите - пак ще повторя - кажи ми чисто практически как ще стане тази работа - аз обяснявам на студентите какви са механизмите на еволюцията - след което те отиват на другия етаж да им се говори как Господ е създал света за шест дена?!? Относно етиката и традицията - също не мога да те разбера - каква етика виждаш в Библията - ами че това е един от най-кръвожадните текстове писани някога, създаващ образ, според популярния израз ”the most unpleasant character in all fiction”. Ако пък говорим за църковната история - там пък съвсем - класиката тук е капиталния четиритомен труд "The destructive power of religion : violence in Judaism, Christianity, and Islam". А относно традицията - какво значи традиция? - нека приемем за начало на нашата християнска традиция 864 г. - я питай Доктора и Рицаря - колко години преди това сме същесвували без да сме християни - та - кое за нас тогава е традиционното? - ами - щом си за традицията - честваш ли 9-ти септември - това беше традиция? Излезе ли да протестираш против махането на дружинните ръководителси от училищата - това също беше традиция? Традицзията е само шоу - нищо повече - има живот - има днешен ден с неговите потребности. Пък и било е време, когато и християнството не е било традициа - по твоята логика тогава то е трябвало да бъде отхвърлено.

към RIZAR

Ако има нещо, в което Макаронения Бог се вписва идеално, то това е точно националната идея на България - националната идея на България ще рече (така както аз я разбирам) в тази страна да има справедливост. А не държавата да субсидира пиянските оргии на Галактион (виж субсидиите за православните скотове в Закона за държавния бюджет на Република България за 2008 г.). А замесването на хаджи Йово е абсолютна простотия. Не си ли чувал истината, че историята се повтаря само като фарс. След като си толкоз ербап, ще излезнеш ли срещу американските войници, когато пристигнат наесен? Ама наистина да стоиш до смърт като Йово, а не като ти размахат палка да си плюеш на петите (както винаги става с яхниените патриоти). Ако един ден турчин поиска ръката на моя дъщеря и тя е съгласна - за мен няма да има никакъв проблем, дори и да се наложи да приеме ислям - тя ще го решава съвършено свободно. Злото не е турчина, злото е фундаментализма, без значение юдейски, мюсюлмански или християнски. Това което някога е било героизъм, днес е комедия. Впрочем, след като си готов да жертваш живота си за православието - и сега по света има поне три-четири горещи фронтови линии, където би могъл да заминеш и да се сражаваш за веру радную - какво правиш на топло край печката тук?

Относно въвеждането ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НА РЕЛИГИЯ-ПРАВОСЛАВИЕ - иде реч за ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ПРИСЪСТВИЕ НА ТОЗИ ПРОФИЛ!!!! А не, че е задължителен за всички!

СИП и ЗИП "Ислям" и сега се преподава от ЗАВЪРШИЛИТЕ ислямско богословие - предполагам в чужбина!

А отговора ти към Рицар просто Е ТЪРСЕНЕ НА ОПРАВДАНИЕ за липсата на ЖЕРТВОГОТОВНОСТ в тази насока, за която ти е зададен и въпроса!

За това, че ще ти е ВСЕ ЕДНО АКО ДЪЩЕРЯ ТИ ПРИЕМЕ ИСЛЯМА например - само нерелигиозен човек може да го каже И НЕ ИЗВЪРТАЙ, ЧЕ ТОВА Е ТОЛЕРАНТНОСТ!

[4:16] Иисус й казва: иди повикай мъжа си и дойди тука.

[4:17] Отговори жената и рече: нямам мъж. Иисус й казва: добре каза, че мъж нямаш;

[4:18] защото петима мъжа си имала, и тоя, когото сега имаш, не ти е мъж; това право си каза.

Самарянката, с която разговаря Иисус каза "нямам мъж" и КАЗА ИСТИНАТА: защото ИМАЙКИ ПЕТИМА МЪЖЕ тя мъж наистина няма. И ти казвайки, че Е ВСЕ ЕДНО КОЯ РЕЛИГИЯ ИЗПОВЯДВА ДЪЩЕРЯ ТИ всъщност означава, ЧЕ ВЪОБЩЕ НЕ ИЗПОВЯДВАШ НИКАКВА РЕЛИГИЯ и това ти отношение към религиите НЕ Е ПОРАДИ ТОЛЕРАНТНОСТ, А ПОРАДИ БЕЗВЕРИЕ и ти всъщност си безразличен, ЗАЩОТО МОТИВА Й НЯМА ДА БЪДЕ РЕЛИГИОЗЕН. А все едно ли ще ти е ако МОТИВА Й Е РЕЛИГИОЗЕН - защото вярва в Аллах и в това, че Мохамед е неговия пророк? /понеже даде пример с исляма!/ :bigwink:

Така и ти нямайки религиозна вяра - НЕ НИ ПОУЧАВАЙ КАК ДА ВЯРВАМЕ - като поиска дъщеря ти да приеме исляма например - ТОГАВА НИ КАЖИ, ЧЕ ТИ Е ВСЕ ЕДНО, като го преживееш иначе си в сферата на "добрите пожелания". Ако аз вярвам, че наркотика, алкохола... ще навреди на моето дете НЕ МОГА ДА СЪМ ТОЛЕРАНТНА КЪМ НЕГОВИЯТ ИНТЕРЕС в тази насока! Ако е така то или е глупост, или е липса на заинтересованост към детето или НЕ ВЯРВАМ ВЪВ ВРЕДАТА ОТ НАРКОТИКА, АЛКОХОЛА... и пр. Не приравнявам нито една религия към дадения пример, просто ако си християнин и вярваш, че чрез Иисус е спасението на човека, то .... е непонятно безразличието за спасението на душата на детето ти. Същото се отнася и за изповядващия ислям.... Същото се отнася и за атеиста - ТОЙ НЕ ЖЕЛАЕ ДЕТЕТО МУ ДА Е РЕЛИГИОЗНО /да питам ли за причините - добре ни запознаваш :bigwink: / - И ЗЛЕ ГО ПРИКРИВА ЗАД "ТОЛЕРАНТНОСТ", - "ПОНЕЖЕ ПРИНАДЛЕЖНОСТТА КЪМ ДАДЕНА РЕЛИГИЯ ПРЕДПОЛАГА КОНФЛИКТИ МЕЖДУ ХОРАТА ИЗПОВЯДВАЩИ РАЗЛИЧНИ ТАКИВА...". Като че ли конфликти АТЕИСТИТЕ ВЪОБЩЕ НЕ СЪЗДАВАТ И въобще не се КОНФРОНТИРАТ С РЕЛИГИОЗНИТЕ :whistling: Защо "светско" образование трябва да означава "атеистично"?

Еволюциониста, защо те е страх от преподаването на религията, а? ЗАДЪЛЖИТЕЛНО В ЧАСОВЕТЕ ПО РЕЛИГИЯ да има и теми свързани с атеизма! Бог ми е свидетел - казва си го искрено. Много е забавно, особено в по-горен курс, запознати с еволюцията вече, да разговаряте за "грешките допуснати в ЕТ" или "ЕТ не противоречи на христ. възглед за света и живота" /нямам предвид креационизма - той е протестантският възглед: за шест дена...сътворението..., което не е правилно тълкувание на библ. факти!/ :smokeing:

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Браво Тонка,има още истински българи ,далече е времето на "умираща " България!!!

Куртенков каза:"Това което някога е било героизъм, днес е комедия."

И жалко ,и пошло, и съвсем модерно/екстравгантно/-

за такива дребни душици като тебе е казал поета:"Бедни,бедни Македонски ,защо не умря на окопите при Гредетин....."

. Впрочем, след като си готов да жертваш живота си за православието - и сега по света има поне три-четири горещи фронтови линии, където би могъл да заминеш и да се сражаваш за веру радную - какво правиш на топло край печката тук?

Готов съм винаги да жертвам живота си ,но е казано да не изкушаваш Господа Бога твоего.

Когато му дойде времето,казва царя.Някои от апостолите искат да отидат на смърт с Христос ,но той им казал ,че те не са готови да пият още горчивата чаша с Него!

Това не означава ,че одобрявам поведението на Галактион!!!Също не означава,че си топля за.... на печката.

Апостолът казва:Всеки ден сме като овци водени на заколение!!!!

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Хи-хи - колко забавно става, когато фундаменталистките умствени напъни излезнат на светло -

...СИП и ЗИП "Ислям" и сега се преподава от ЗАВЪРШИЛИТЕ ислямско богословие - предполагам в чужбина!...
Миличко, виж какво пише във вашата собствена концепция -
Професионалната подготовка на учителите по „Религия“ се осъществява в университетите (факултетите по: богословие, педагогика, начална и предучилищна педагогика, философия, история, филологии и др.) и специализираните висши духовни училища, които са получили акредитация от НАОА.
Според теб НАОА (тъй като със сигурност не знаеш какво е - пояснявам ти че това е Националната Агенция за оценяване и акредитация при Министерския съвет на Република България) акредитира преподаването на "ислямско богословие" в чужбина? Нали не говорим за сега - говорим за това, което вие искате да стане. А вие искате ислямът също да бъде преподаван от православни богослови - това искате!

Рицарю на Светия кръст, ето това -

...за такива дребни душици като тебе е казал поета:"Бедни,бедни Македонски ,защо не умря на окопите при Гредетин....."
щеше да има някакъв критически елемент, ако вместо "за", беще написал "заради" - след като си написал "за" - значи явно изобщо не знаеш за какво става дума - Македонски не е дребната душица, а е Героят - нищо странно, че най-големите патриоти не са чели Вазова - от художествена гледна точка, разбира се отстъпва на мнозина други много по-слабо популярни имена (понеже употребяваш думата "поет" - ами на един Кирил Христов, например, който е поне десет пъти по-добър поет от Вазов), но, безспорно, наистина е Патриарх на българската литература и всеки българин трябва да познава творчеството му (без онези, които са готови да умрат за България на бойното поле - на тях да са неграмотни им е простено и им е позволено да си мислят, че Македонски е отрицателен персонаж - "дребна душица" някаква, като мен).
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители

Слава Богу ,поне от литература си разбирал Куртенков.

Заради моя граматична грешка почти успя да се измъкнеш от положението си на екстравагантен макаронен атеист.

Но, това ни най малко не ти отваря пътя за възможност да изпращаш ,вместо българските будители, сутеньорите и педофилите в българското училище.

Апропо ,кажи ми ,че съм слаб по граматика и ми отговори ,защо подминаваш главния въпрос за значението на вероучението???Защото само с релативизации до край ,можеш след малко да кажеш .че ако дъщеря ти е решила да става проститутка или наркоманка ,ще хукнеш към най -близката аптека за кондом или към първия "пункт "за закупуване на дрога.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
...Апропо, кажи ми ,че съм слаб по граматика и ми отговори, защо подминаваш главния въпрос за значението на вероучението???...
Къде си да те разцелувам!!! Признахте ли си най-сетне, че искате именно вероучение да се изучава и сте кръстили предмета религия само за прикритие. Сега очаквам Тонката да ти опонира - в съседната тема тя ни убеждаваше, че изобщо, ама съвсем изобщо, не ставало дума за вероучение.

Главния въпрос за значението на вероучението - как да го подминавам - казал съм го - в образованието има страшно много далавера и алчните отчета искат да се включат в цоцането - това е - друг смисъл вероучението в училище няма.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...