Отиди на
Форум "Наука"

„Космически предизвикателства” набира кадети


Recommended Posts

  • Администратор
post

През тази година обучаващите се за първи път ще разполагат с истински сателитни системи, предоставени от българската сателитна компания ЕндуроСат. Сред предизвикателствата пред тях ще бъде и изграждането на комуникация между голям дрон и сателитни системи в орбита

Стартира записването на кадети за деветото издание на обучителната програма „Космически предизвикателства” (Space Challenges). Това е единствената у нас образователна програма в областта на космоса и най-мащабната в цяла Европа. Тя предоставя на българските младежи реална възможност за кариера в перспективния космически сектор. Тазгодишното издание ще се проведе в периода 20 август – 20 септември в София.

За девета поредна година програма „Космически Предизвикателства“ ще доведе в София водещи експерти от цял свят, включително ментори от НАСА, някои от най-престижните университети и водещи компании от сектора. Програмата е единствена по рода си в Европа и предлага изцяло практически – ориентирано образование в сферата на космическите технологии и изследвания. Всяка година участниците имат възможността да построят истински прототип на базата на космически технологии, а тази година те ще разполагат и с истински сателитни системи, предоставени от основния партньор на програмата – българската сателитна компания ЕндуроСат.

„Космическият сектор се развива с впечатляващи темпове през последните десет години. Все по-голяма е и нуждата от нови кадри в индустрията. Това е основната причина да създадем програмата за обучение. Целта е да се даде шанс на активни и доказали се успешно в различни области на познанието младежи да се докоснат до космоса. По време на програмата кадетите ще получат възможност да участват в разработката на реални космически прототипи. Предизвикателствата тази година са две: изграждане на комуникация между голям дрон и сателитни системи в орбита и създаването на експериментален прототип на базата на наносателити, в сътрудничество с ЕндуроСат. Участниците ще имат собствено офисно пространство и ще получат изцяло практически насочено обучение. ЕндуроСат ще предостави възможности за практики на най-добрите кадети“ – коментира Райчо Райчев, създател на програма „Космически предизвикателства“ и изпълнителен директор на „ЕндуроСат“.

Крайният срок за кандидатстване в тазгодишното издание на програмата е 15 август.

Всеки желаещ може да кандидатства на адрес: https://www.spaceedu.net/signup

Както и чрез нашия чатбот във Viber: https://viber.com/space-challenges

Видео материали:
https://www.youtube.com/watch?v=S1dipRAHF74&t=4s
https://www.youtube.com/watch?v=2FJGEuQw_JM
https://www.youtube.com/watch?v=hlDEh9PER6g

За програмата

„Космически предизвикателства“ е мултидисциплинарна програма, насочена към младежи (18 – 26 години) от различни специалности и като такава включва лекции и презентации, разделени в тематични модули: космическо инженерство, увод в космически системи и технологии, космически приложения, увод в астрофизика и астрономия, увод в орбитална механика, Изкуствен интелект (Al) и роботика, космическа медицина и биотехнологии, космическо предприемачество. Всеки модул включва работни упражнения и практики, както и специфични екипни проекти. Те се основават на цялата учебна програма, като се изисква от космическите кадети да демонстрират своето мултидисциплинарно разбиране за космически науки, технологии и приложения. Над 75% от времето в програмата е посветено на практически дейности по разработването на реален прототип на космическа система.

http://pixelmedia.bg/деветото-издание-на-програмата-косм/

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...