Отиди на
Форум "Наука"

Достойни ли са НЛО за сериозно научно изследване


Recommended Posts

  • Потребител

Така, насочвам вниманието към статия публикувана в наука оффнюз, която проследява публикация в the conversation на физика Кевин Кнут. Ето и текста:

Цитирай

Сами ли сме в космоса? За съжаление нито един от отговорите няма да ни хареса. Да бъдеш сам в тази огромна Вселена е самотна перспектива. От друга страна, ако не сме сами и там има някой или нещо по-силно от нас, е не по-малко ужасяващо.

„2 юли, Световният ден на НЛО, е подходящо време обществото да се обърне към обезпокояващия и отрезвяващ факт, че може и да не сме сами. Смятам, че трябва да се изправим пред възможността някои от странните летящи обекти, които изпреварват най-добрите самолети от нашия арсенал и упорито не се подават на никакви обяснения, наистина може да са посетители отдалеч - и има много доказателства в подкрепа на наблюденията на НЛО”, пише в авторитетното издание The Conversation Кевин Кнут (Kevin Knuth), професор по физика в университетите в Олбани и Ню Йорк, в статия,  на тема, която смятахме достойна само за конспиративни сайтове.

„Като научен изследовател на НАСА и сега професор по физика, присъствах на Конференцията за извънземни контакти на НАСА през 2002 г. , на която имаше сериозни размишления за извънземните. По време на срещата обезпокоен участник каза със зловещ тон: "Вие нямате абсолютно никаква представа какво има там!". Тишината бе осезаема, когато осъзнахме истината в това изявление. Хората се страхуват от извънземните, които посещават Земята. Може би за щастие разстоянията между звездите са твърде големи. Да си признаем, ние сме начинаещи, които сега се учат да пътуват в космоса".

1530462400_4_559x*.jpgКорицата на изданието от октомври 1957 г. на научно-фантастичното списание Amazing Stories. Това бе специално издание, посветено на "летящите чинии", които станаха национална мания, след като пилотът на авиокомпанията Кенет Арнолд забеляза летящи обекти с формата на чиния през 1947 г.

Авторът Кенет Кнут признава, че винаги се интересувал от НЛО, извънземни и живота на други светове. Но по-вълнуващо за него е била възможността за междузвездни пътешествия. Той разказва как през 1988 г. заедно с няколко студента обсъждат неотдавнашно осакатяване на добитък, свързвано с НЛО, когато един професор по физика се присъединява към разговора и им казва, че има колеги, работещи във военновъздушната база Малмстром в Грейт Фолс, Монтана, където имат проблеми с НЛО, които им свалят ядрените ракети.

 

„По това време мислех, че този професор говори глупости. Но 20 години по-късно бях смаян да видя запис на пресконференция с участието на няколко бивши военнослужещи на военновъздушните сили на САЩ от Малмстром AFB, описващи подобни събития през 60-те години. Очевидно е, че ту трябва да има нещо”, коментира Кнут.

Парадоксът на Ферми

Ядреният физик Енрико Ферми е известен с това, че обича да поставя въпроси, които предизвикват размисъл. През 1950 г. в Националната лаборатория в Лос Аламос, след обсъждане на НЛО по време на обяд, Ферми пита: "Къде са всички?"

Той изчислява, че в галактиката има около 300 милиарда звезди, много от тях милиарди години по-стари от Слънцето, а голям процент от тях вероятно ще имат потенциално обитаеми планети. Дори ако се е развил интелигентен живот на много малък процент от тези планети, тогава в галактиката трябва да има няколко интелигентни цивилизации. В зависимост от предположенията се очаква да са от десетки до десетки хиляди цивилизации.

За една цивилизация, владееща технологиите за космически пътешествия, ще са нужни между 5 и 50 милиона години, за да колонизира галактиката Млечен път. Тъй като това трябва да се е случило няколко пъти в историята на нашата галактика, човек би трябвало да се запита къде са доказателствата за тези цивилизации? Това несъответствие между очакването, че трябва да има доказателства за чужди цивилизации или посещения, и презумпцията, че не са наблюдавани посещения, се нарича "Парадокс на Ферми".

1530094054_0_559x*.jpg

Уравнението на Дрейк, математическата формула, която изчислява вероятността да открием развити цивилизации във Вселената. University of Rochester

Карл Сейгън обобщава ситуацията, като казва, че "извънредните твърдения изискват извънредни  доказателства". Проблемът е, че няма нито една добре документирана среща с НЛО, която да се квалифицира като доказателство. Ситуацията се изостря от факта, че много правителства по света са определят информацията за такива срещи като класифицирана. Но има достатъчно ясни доказателства, които сочат, че проблемът трябва да бъде отворен за научно изследване, подчертава Кнут.

НЛО - табу за професионалните учени

Научният метод изисква хипотезите да бъдат проверяеми или фалсифицируеми, тоест изводите да могат да бъдат проверени.

„Срещите с НЛО не са нито проверими, нито повторяеми, което прави тяхното изучаване изключително проблемно. Но според мен истинският проблем е, че темата за НЛО е табу”, подчертава Кнут.

Докато широката общественост е очарована от НЛО в продължение на десетилетия, правителства, учени и медии винаги са заявявали, че всички наблюдения на НЛО са резултат от природни феномени или човешки действия. 

„Всъщност няма извънземни космически кораби. И няма извънземни,  посещавали Земята. По същество ни се казва, че темата е глупост. НЛО са извън границите на сериозното научно изследване и рационално обсъждане, което за съжаление оставя темата на  псевдоучение, много от които я задръстват с конспиративни теории и диви спекулации.

Мисля, че скептицизмът на НЛО се превърна в нещо като религия с директива да се отхвърля възможността на извънземни без научни доказателства, като често се предлагат глупави хипотези, описващи само един или два аспекта на срещата с НЛО, които само подсилват популярното убеждение, че има заговор. Учените трябва да обмислят всички възможни хипотези, които обясняват всички данни и тъй като малко се знае, извънземните хипотези все още не бива да бъдат изключени. В края на краищата скептиците често правят на науката лоша услуга, като предоставят лош пример за това как трябва да се прави науката. Факт е, че много от тези срещи - все още много малък процент от общия брой - не се поддават на конвенционални обяснения" - отбелязва авторът.

Медиите засилват скептицизма, пише Кнут, като публикуват информация за НЛО, защото това вълнува публиката, но винаги с ирония или с недоверие и уверявайки обществеността, че това не може да е истина.

"Но има надеждни свидетели и срещи".

1530470837_0_559x*.jpgKадри на НЛО (кръгче в червено), заснети от американски F/A-18. Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International license. Parzival191919, CC BY-NC-SA

Защо астрономите не виждат НЛО?

Изглежда, че и астрономите са виждали НЛО. През 1977 г. Питър Стюрок (Peter Sturrock), професор по космически науки и астрофизика в Станфордския университет, изпраща 2 611 запитвания за наблюдения на НЛО до членовете на Американското астрономическо дружество. Получава 1356 отговора, от които 62 астронома - 4,6% - съобщават, че са били свидетели или са регистрирали необясними въздушни феномени. Този процент е подобен на 5 процента от наблюденията на НЛО, които никога не са обяснени.

Както се очакваше, Стюрок установи, че астрономите, които са били свидетели на НЛО, са ги видяли най-вече в нощното небе. Над 80% от респондентите на Стюрок са готови да изучат феномена на НЛО, ако има начин да го направят. Повече от половината от тях смятат, че темата заслужава да бъде проучена срещу 20%, които смятат, че не си струва. Изследването също така разкрива, че по-младите учени са по-склонни да подкрепят изучаването на НЛО.

Кнут съобщава, че НЛО са наблюдавани и с телескопи. Има наблюдение с телескоп от опитен любител астроном, в който забелязва обект с форма на перце за китара, който преминава през зрителното поле на телескопа. Други наблюдения са документирани в книгата "Чудесата в небето" (Wonders in the Sky), в която авторите са събрали многобройни наблюдения на необясними въздушни феномени, направени от астрономи и публикувани в научни списания през 18-ти и 19-ти век.

Доказателства от правителствени служители и военни офицери

Някои от най-убедителните наблюдения идват от държавни служители. През 1997 г. чилийското правителство формира организацията Comité de Estudios de Fenómenos Aéreos Anómalos или CEFAA, с цел изучаването на НЛО. Миналата година CEFAA пусна кадри от НЛО от инфрачервена камера Wescam, монтирана на хеликоптер.

1530464376_4_559x*.jpg

Декласифициран документ, описващ наблюдението на НЛО през декември 1977 г. в Бахия - щат в северната част на Бразилия. Arquivo Nacional Collection

Страни като Бразилия, Канада, Дания, Еквадор, Франция, Нова Зеландия, Русия, Швеция и Великобритания декласифицират своите архиви за НЛО от 2008 г. насам. Френският комитет за задълбочени изследвания или COMETA е неофициална изследователска група за изучаване на НЛО, съставена от високопоставени учени и военни служители, изучаващи НЛО в края на 90-те години. Те издадоха доклада COMETA, който обобщава техните заключения. Те заключават, че 5% от срещите са надеждни, но все още необясними - а най-добрата хипотеза е, че наблюдаваните обекти са на извънземни. Те също така обвиняват Съединените щати, че прикриват доказателства за НЛО. Иран е загрижен за сферичните НЛО, наблюдавани близо до атомните електроцентрали, които наричат "дронове на ЦРУ", които според съобщенията са с диаметър около 8 метра, могат достигат скорости до 10 пъти скоростта на звука (10 М) и да напускат атмосферата. Тези скорости са като на най-бързият експериментален самолет, но немислими за сфера без  очевиден задвижващ механизъм.

1530464385_7_559x*.jpg

Строго секретен документ за наблюдения на НЛО от 1948. United States Air Force

През декември 2017 г. The New York Times разказва историята на класифицираната програма Advanced Aviation Threat Identification Program, програма, струваща 22 милиона долара, управлявана от бившия служител на Пентагона Луис Елизондо (Luis Elizondo) и насочена към изучаване на НЛО. Елизондо подава оставка, за да протестира срещу прекалената секретност и липсата на финансиране и подкрепа. След оставката Елизандо, заедно с няколко служители от отбраната и разузнаването, бяха назначени от Stars Academy of Arts & Science, наскоро основана от Том Де Лонг (Tom DeLonge) за изучаване на НЛО и междузвездните пътешествия. Във връзка със старта на академията Пентагонът разсекретява и пусна три клипа на срещи с НЛО, направени с инфрачервени камери, монтирани на изтребители F-18.

"Макар подобни разкрития да са вълнуващи, напомнят ми за цедин цитат от полковник Джон Александър (John Alexander): "Искам да кажа колко пъти трябва висши служители да излязат и да кажат, че това е истина?" - пише Кнут.

Тема, достойна за сериозно изучаване

Съществуват много доказателства, че малък процент от тези наблюдения на НЛО са неидентифицирани структурирани обекти, демонстриращи летателни способности извън всякаква известна човешка технология. Макар да няма нито един случай, за който има доказателства, които да задоволят строгите научни критерии, съществуват случаи с едновременни наблюдения от няколко надеждни свидетели, заедно с радарни и фотографски доказателства, разкриващи необясними модели на активност.

Декласифицираната информация от секретните проучвания е интересна, но не е полезна научно. Това е тема, която заслужава открито научно изследване, докато няма научен консенсус, основан на доказателства, а не на предварително очакване или вяра. Ако наистина има извънземни космически кораби, които посещават Земята, то би било много полезно за нас да знаем за тях, тяхната природа и намерението им. Освен това, това ще представлява чудесна възможност за човечеството, да разшири и развие нашите знания и технологии, както и да преформулира нашето разбиране за нашето място във Вселената.

 

 

 

https://nauka.offnews.bg/news/Skeptik_3/Profesor-po-fizika-tvardi-che-NLO-sa-dostojni-za-seriozno-nauchno-izs_110658.html

https://theconversation.com/are-we-alone-the-question-is-worthy-of-serious-scientific-study-98843

Редактирано от Mazzini
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Ако съществуваха инвънземни посещения от космоса, то се очаква да ги откриваме следите им не само днес в небето, но се очаква да ги откриваме и под земята. Тоест не трябва да се заблуждаваме че супер яки космически кораби могат да идват само днес, а трябва да допуснем, че са идвали често и преди 200, 500, 1000, 10000 години. Археолозите обаче не откриват някакви космически кораби и други подобни неща разбити под земята. Под земята има само динозаври и червеи.

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Космически науки

Настоящ физик и бивш изследовател от НАСА: Да, струва си да изучаваме НЛО!

statiq-radiotelescope.jpg

Photo credit : Wikipedia user Hajor

4 юли 2018 г. 17:45 ч.

Светослав Александров. Великият руски писател Аркадий Стругацки е казал: "Летящи чинии или има, или няма, независимо от вярата ми. Ако това са природни образувания, ще бъде скучно. Ако са извънземни, които ни наблюдават - неприятно. Сигурно има и трето решение, аз съм за него".

Миналата седмица разказах за едно научно проучване, според което е по-вероятно да сме сами във Вселената [1]. Проучването се занимава с парадокса на Ферми, който гласи следното: Вселената е огромна. Има милиарди звезди и планети, на някои от които може да е възникнал разумен живот. Тогава защо не виждаме доказателства за неговото съществуване? Къде са извънземните радиосигнали? Къде са чуждоземните кораби? 

Ами ако все пак има извънземни кораби? Ако поне някои от т.нар. Неидентифицирани летящи обекти (НЛО) са чуждоземни космически апарати? Днес ще ви запозная със становището на проф. Кевин Кнут, който понастоящем работи в Университета Олбани, а преди това е бил изследовател към НАСА. 

Най-общо казано, Кнут смята, че НЛО заслужава да бъде изучавано от сериозната наука. Становището на учения е изложено в статия, публикувана на сайта The Conversation [2]

Кнут признава правилото на Карл Сейгън, че "изключителните твърдения изискват изключителни доказателства". Проблемът наистина лежи в това, че няма ясно и категорично доказателство за среща с НЛО, коeто категорично да потвърди извънземно явление. Освен това НЛО трудно се подчинява на научния метод. Науката изисква хипотезите да бъдат тествани многократно. Но наблюденията на НЛО нито могат да се контролират, нито подлежат на повторение. Ето защо НЛО лежи отвъд границите на сериозната наука. Опасенията на Кнут са, че като резултат от това темата за НЛО се е превърнала в табу за учените. Въпросът за извънземните е изоставен в ръцете на псевдоучени, които се занимават с конспиративни теории и необосновани спекулации.

Професорът смята, че крайният скептицизъм по отношение на НЛО може да се сравни с религия - някои учени ще се опитат да направят всичко възможно, за да отхвърлят извънземния произход, същевременно предлагайки някакво глупаво обяснение, което е твърде просто, за да разясни цялостния аспект на дадена среща с неидентифициран обект. Това само усилва общественото подозрение, че има конспирация. Учените, казва Кнут, са длъжни да разгледат всички възможни хипотези, и понеже знаем твърде малко за НЛО, все още не сме в състояние да отхвърлим изцяло извънземната хипотеза. Факт е, че част от срещите с НЛО (вярно - много малък процент от всички) не се подчиняват на естествените обяснения. 

Ученият също така напомня, че 4.6% от астрономите са наблюдавали и са записвали необясними феномени. В това число НЛО са наблюдавани и през телескопи. Много държави - Бразилия, Канада, Дания, Еквадор, Франция, Нова Зеландия, Русия, Швеция и Великобритания са започнали да разсекретяват документите си за НЛО от 2008 година насам. Документите показват, че 5% от докладите са автентични, но необясними. Кнут се позовава на пенсионирания полковник Джон Александър, който казва: "Разсекретяването е факт, има купища генерали, в това число съветски генерали, които излизат наяве и казват, че НЛО е реално. Идеята ми е: още колко пъти трябва старши длъжностни лица да излизат и да казват, че е реално?"

Като заключение Кевин Кнут твърди, че има много доказателства, според които малък процент от НЛО са реални неидентифицирани обекти, притежаващи полетни характеристики, които лежат отвъд познатото според човешките технологии. Да - нито едно от тези доказателства не би устояло на най-строгите научни стандарти. Но съществуват множество едновременни наблюдения с много достоверни свидетели, радарни измервания и фотографии, които установяват наличието на неидентифициран летящ обект.

Кнут е категоричен, че декласифицирането помага, но само донякъде - темата трябва да бъде изучена и от конвенционалната наука. Това следва да продължи, докато не се оформи ясен научен консенсус. 

http://www.cosmos.1.bg/portal/2014-10-24-20-54-26/2280-2018-nasa-scientist-ufo

Link to comment
Share on other sites

  • Глобален Модератор
On 2.07.2018 г. at 17:43, makebulgar said:

Ако съществуваха извънземни посещения от космоса, то се очаква да откриваме следите им не само днес в небето, но - и под земята.

Тоест не трябва да се заблуждаваме че супер яки космически кораби могат да идват само днес, а трябва да допуснем, че са идвали често и преди 200, 500, 1000, 10 000 години. Археолозите обаче не откриват някакви космически кораби и други подобни неща, разбити под земята. Под земята има само динозаври и червеи.

Вероятно - и под водата. В океаните, моретата, езерата... А също - и в пещерите. Защо - не?... 

Редактирано от ISTORIK
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 18 минути, ISTORIK said:

Вероятно - и под водата. В океаните, моретата, езерата... А също - и в пещерите. Защо - не?... 

И под водата разбира се, но имах  предвид, че ако има и е имало някакви посещения на извънземни, то  палеонтолозите би следвало след динозавъра да изкопаят летяща чиния, след летящата чиния - динозавър, след динозавъра - друга летяща чиния, и т.н. и т.н. Но досега май ни една чиния не е изкопана.   

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Статията на професор Кнут е старата  дъвка за конспирацията на НЛО.

Някой видял, друг не може да си обясни какво вижда, трети чул, и така нататък.Много крият тия учени, правителства и военните.

Няма никакви материални доказателства от извънземни.

Преди 1 час, makebulgar said:

И под водата разбира се, но имах  предвид, че ако има и е имало някакви посещения на извънземни, то  палеонтолозите би следвало след динозавъра да изкопаят летяща чиния, след летящата чиния - динозавър, след динозавъра - друга летяща чиния, и т.н. и т.н. Но досега май ни една чиния не е изкопана.   

Нищо не следва да изкопаят.Следите които са останали от извънземни може да са много малко.Що трябва да има цяла чиния?Може само един фас да е останал и някой циганин да го е изпушил вече.Например ние колко кораба и техника може да изпратим на другия край на галактиката?Що трябва да има цял сервиз от извънземни чинии на земята?

Обаче, ако са ни посетили ,като по развити от нас трябва да знаят кога, след колко време могат да установят смислен контакт с човечеството.Докато се правим на маймуни или се бодем с копия и стрели, не си струва да ни казват "здрасти".То и сега може да са много обиколки преди нас и да не ни смятат за много разумни същества.И не щат да се занимават с нас.Може само "дзяк" да правят от някъде и толкоз.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 14 часа, vvarbanov said:

 

Преди 16 часа, makebulgar said:

И под водата разбира се, но имах  предвид, че ако има и е имало някакви посещения на извънземни, то  палеонтолозите би следвало след динозавъра да изкопаят летяща чиния, след летящата чиния - динозавър, след динозавъра - друга летяща чиния, и т.н. и т.н. Но досега май ни една чиния не е изкопана.   

Нищо не следва да изкопаят.Следите които са останали от извънземни може да са много малко.Що трябва да има цяла чиния?Може само един фас да е останал и някой циганин да го е изпушил вече.Например ние колко кораба и техника може да изпратим на другия край на галактиката?Що трябва да има цял сервиз от извънземни чинии на земята?

Ако приемем че има цивилизация, която е развила толкова напреднала технология, че е способна да изминава огромните разстояния в космоса, и е решила всички други проблеми свързани с междузвездното пътуване, не е логично да има катастрофирали космически кораби, или каквито и да е други останки. Изобщо не е сериозно да се говори че на някоя летяща чиния са и отказали спирачките или е скъсала ангренажен ремък и се е разбила близо до Розуел :).

 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

То хубаво да се прави сериозно изследване, но на какво? Къде го това НЛО, което трябва да се изследва?

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
On 4.07.2018 г. at 19:58, vvarbanov said:

Статията на професор Кнут е старата  дъвка за конспирацията на НЛО.

Някой видял, друг не може да си обясни какво вижда, трети чул, и така нататък.Много крият тия учени, правителства и военните.

Няма никакви материални доказателства от извънземни.

Нищо не следва да изкопаят.Следите които са останали от извънземни може да са много малко.Що трябва да има цяла чиния?Може само един фас да е останал и някой циганин да го е изпушил вече.Например ние колко кораба и техника може да изпратим на другия край на галактиката?Що трябва да има цял сервиз от извънземни чинии на земята?

Обаче, ако са ни посетили ,като по развити от нас трябва да знаят кога, след колко време могат да установят смислен контакт с човечеството.Докато се правим на маймуни или се бодем с копия и стрели, не си струва да ни казват "здрасти".То и сега може да са много обиколки преди нас и да не ни смятат за много разумни същества.И не щат да се занимават с нас.Може само "дзяк" да правят от някъде и толкоз.

Тука съм съгласен !

За разглеждане на извънземни цивилизации трябва да разгледаме 3 - 4 случая случая !

1 - Наличие на живот - от примитивен вируси и бактерии до разни многоклетъчни . Това означава, че ние трябва да ги намерим. Друга форма на живот. Увеличаваме познанията си , но това няма силно да измени начина ни на живот. 

2 - разумен живот -  Ниво на развитие под нашето - тука пак ние трябва да търсим и до сега нищо не сме намерили .

3 - Ниво на развитие както нашето - много интересен случай !

Ако са на нашето ниво на развитие , извън своята "Слънчева система Сл С " те не могат да излезнат с техника, но могат да извършват разни наблюдения и косвенно да съдят за разумна цивилизация. Но ние с нашите технологии не виждаме следи от разумни сигнали сред близката част на галактиката ни. 

В нашата Сл С  яно няма цивилизация на нашето ниво. Луната, Марс, разни планети и спътници в най добрия случай могат да имат някакъв примитивен живот. 

4 - Ниво на развитие над нашето - могат да правят с нас какото си поискат така както ние с разните туземци и аборигени. Да ни оставят както резерват, да ни използват без ние да се усетим , или да ни експлоатират . 

5 - Някаква свръхцивилизация. Те са толкова по развити от нас , че е безсмисленно да ни експлоатират . Ами сега какъв е смисъла да правим роби някакви аборигени в Амазонка и Папуа ? 

Чисто теоретично би могла някъде да съществува някаква свръхцивилизация даже в в нашата Сл С, която е толкова развита , че може да се маскира без проблем. Но това граничи с разните теории на заговора - макар че теоретично е възможно. Скалпела на Окам отрязва тази теория . Но теоретично няма пречка например да пускам по 1 фиш седмично и да печеля всяка година с 1 фиш седмично по 1 шестица от тотото. 

Ако има такава свръхцивилизация, то какво ще спечели тя от контакта си с нас ??? Технология как да правят Тесли , мотики , лопати , ракети , самолети , спътници ? Едва ли тая свръхцивилизация долетяла от другия край на галактиката или от друга галактика има нужда от технологии как се правят тесли и триони. За нея ние просто ще сме интересни както експеримент ! А какво е най важното в експеримента ? Да е ЧИСТ - гледан отстрани без вмешателство !

Ако има свръхцивилизация те ни наблюдават и изследват. Без проблем биха могли да се маскират както хора или животни или например някакъв прибор - телевизор или хладилник. Може нашият телевизор или хладилник да предава на свръхцивилизацията информация за нас.

Даже не е нужно да се маскират както хора техните агенти. Просто си правят акаунт и влизат в интернета и ни наблюдават ! Напълно е възможно, някой от нас или от нашите акаунти на този форум да е извънземен разум , който тука пише , наблюдава нашите реакции, анализира ни и предава информацията в някоя далечна слънчева Система ? 

Какво мислите по този повод ?

 

Редактирано от Du6ko
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
On 7.07.2018 г. at 2:00, Du6ko said:

4 - Ниво на развитие над нашето - могат да правят с нас какото си поискат така както ние с разните туземци и аборигени. Да ни оставят както резерват, да ни използват без ние да се усетим , или да ни експлоатират .

Ниво на развитие над нашето е много мрачна  перспектива.

ЕКСПЛОАТАЦИЯТА на човека от извънземния е по страшно от ЕКСПЛОАТАЦИЯТА на човек от човека.

Без съмнение извънземните експлоататори ще имат различна от нашата ценностна система и ще се скараме с тях неминуемо .То ние земните жители помежду си не можем да се разберем, че какво остава за извънземните.Сега, като знаем, че цял свят е против Русия много ясно,че и извънземните ще са русофоби и ще гледат да им пречат.Даже ме съмнява , че вече го правят ама нейсе.Тия експлоататори не знаят че руските войски маршируваха в Париж и не са чували Хитлер какъв бой яде дето се закача с когото не трябва.Нещастниците нямат хабер какво значи руска зима и на какво е способен мужика.Ама ако се опитат нещо, най много на 9 май руския солдат да забие знамето на някоя друга планета.

От само себе си се разбира че САЩ ще ги привлекат на тяхна страна с кока кола или ще ги купят с долари.Те тия рептилоиди отдавна знаем, че са с тях.

 Няма начина повечето извън земни да не са геюве и лезбийки.То какво друго остава на цивилизацията им да прави през дългите трансгалактически пътувания.Малко са нашите, че сега ще ни задължат  да сключваме бракове и с тях.Че и да им гледаме извънземните гейски паради.

Като нищо можем да очакваме и техните мигранти да залеят Европа.То  законодателството от сега е подготвено за тях.В закона не пише че мигрантите трябва да са само земни жители.Според така както е написана Женевската конвенция, и извънземните стават мигранти щом поискат убежище.И ние сме длъжни да им дадем по конституция.И най важното, те не са виждали досега бели пухкави германки и ще почнат да ги изнасилват.То всеки ще направи така на тяхно място.

Ние сме добре, имаме си вечен абонамент за спасяване от Русия, да му мислят другите цивилизации.

Редактирано от Vvurbanov
Link to comment
Share on other sites

  • 5 седмици по-късно...
  • Потребител
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

original.jpeg#20832614475

On 8.07.2018 г. at 10:50, Vvurbanov said:

Ниво на развитие над нашето е много мрачна  перспектива.

ЕКСПЛОАТАЦИЯТА на човека от извънземния е по страшно от ЕКСПЛОАТАЦИЯТА на човек от човека.

Без съмнение извънземните експлоататори ще имат различна от нашата ценностна система и ще се скараме с тях неминуемо .То ние земните жители помежду си не можем да се разберем, че какво остава за извънземните.Сега, като знаем, че цял свят е против Русия много ясно,че и извънземните ще са русофоби и ще гледат да им пречат.Даже ме съмнява , че вече го правят ама нейсе.Тия експлоататори не знаят че руските войски маршируваха в Париж и не са чували Хитлер какъв бой яде дето се закача с когото не трябва.Нещастниците нямат хабер какво значи руска зима и на какво е способен мужика.Ама ако се опитат нещо, най много на 9 май руския солдат да забие знамето на някоя друга планета.

От само себе си се разбира че САЩ ще ги привлекат на тяхна страна с кока кола или ще ги купят с долари.Те тия рептилоиди отдавна знаем, че са с тях.

 Няма начина повечето извън земни да не са геюве и лезбийки.То какво друго остава на цивилизацията им да прави през дългите трансгалактически пътувания.Малко са нашите, че сега ще ни задължат  да сключваме бракове и с тях.Че и да им гледаме извънземните гейски паради.

Като нищо можем да очакваме и техните мигранти да залеят Европа.То  законодателството от сега е подготвено за тях.В закона не пише че мигрантите трябва да са само земни жители.Според така както е написана Женевската конвенция, и извънземните стават мигранти щом поискат убежище.И ние сме длъжни да им дадем по конституция.И най важното, те не са виждали досега бели пухкави германки и ще почнат да ги изнасилват.То всеки ще направи така на тяхно място.

Ние сме добре, имаме си вечен абонамент за спасяване от Русия, да му мислят другите цивилизации.

Особенно жестоко е изолирана от Балтийските и Балканските Цивилизации. Естония и Косово и съседните цивилизации са я изолирали тотално. Добре , че чрез слаби и бедни държави като Германия и Турция по някакъв начин все още може да диша и живее. И разбира се БРИКС и ШОС - някакво жалко подобие на Съвета на Северна Европа и Балканският Съвет, но от тоталитарни и бедни цивилизации без бъдеще ( за разлика от светлото бъдеще на Литва и Румъния например) . Истинските политици от рода на Р. Пл. никога не стъпват там. Само второстепенни политици като кралете на С. Ар. , Швеция, Мароко, Испания и разните му Шинтаро Абе, Д. Тр. , Ем. Мак. , Ан М. , Р Ерд и прочее имат контакт , което нас много ни дразни и възмущава. 

Редактирано от Du6ko
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • Потребител
On 5.07.2018 г. at 2:58, vvarbanov said:

Някой видял, друг не може да си обясни какво вижда, трети чул, и така нататък.Много крият тия учени, правителства и военните.

Няма никакви материални доказателства от извънземни.

Една година по-късно се оказва, че крият

 

Link to comment
Share on other sites

  • Модератор Военно дело
On 7.07.2018 г. at 2:00, Du6ko said:

Тука съм съгласен !

За разглеждане на извънземни цивилизации трябва да разгледаме 3 - 4 случая случая !

1 - Наличие на живот - от примитивен вируси и бактерии до разни многоклетъчни . Това означава, че ние трябва да ги намерим. Друга форма на живот. Увеличаваме познанията си , но това няма силно да измени начина ни на живот. 

2 - разумен живот -  Ниво на развитие под нашето - тука пак ние трябва да търсим и до сега нищо не сме намерили .

3 - Ниво на развитие както нашето - много интересен случай !

Ако са на нашето ниво на развитие , извън своята "Слънчева система Сл С " те не могат да излезнат с техника, но могат да извършват разни наблюдения и косвенно да съдят за разумна цивилизация. Но ние с нашите технологии не виждаме следи от разумни сигнали сред близката част на галактиката ни. 

В нашата Сл С  яно няма цивилизация на нашето ниво. Луната, Марс, разни планети и спътници в най добрия случай могат да имат някакъв примитивен живот. 

4 - Ниво на развитие над нашето - могат да правят с нас какото си поискат така както ние с разните туземци и аборигени. Да ни оставят както резерват, да ни използват без ние да се усетим , или да ни експлоатират . 

5 - Някаква свръхцивилизация. Те са толкова по развити от нас , че е безсмисленно да ни експлоатират . Ами сега какъв е смисъла да правим роби някакви аборигени в Амазонка и Папуа ? 

Чисто теоретично би могла някъде да съществува някаква свръхцивилизация даже в в нашата Сл С, която е толкова развита , че може да се маскира без проблем. Но това граничи с разните теории на заговора - макар че теоретично е възможно. Скалпела на Окам отрязва тази теория . Но теоретично няма пречка например да пускам по 1 фиш седмично и да печеля всяка година с 1 фиш седмично по 1 шестица от тотото. 

Ако има такава свръхцивилизация, то какво ще спечели тя от контакта си с нас ??? Технология как да правят Тесли , мотики , лопати , ракети , самолети , спътници ? Едва ли тая свръхцивилизация долетяла от другия край на галактиката или от друга галактика има нужда от технологии как се правят тесли и триони. За нея ние просто ще сме интересни както експеримент ! А какво е най важното в експеримента ? Да е ЧИСТ - гледан отстрани без вмешателство !

Ако има свръхцивилизация те ни наблюдават и изследват. Без проблем биха могли да се маскират както хора или животни или например някакъв прибор - телевизор или хладилник. Може нашият телевизор или хладилник да предава на свръхцивилизацията информация за нас.

Даже не е нужно да се маскират както хора техните агенти. Просто си правят акаунт и влизат в интернета и ни наблюдават ! Напълно е възможно, някой от нас или от нашите акаунти на този форум да е извънземен разум , който тука пише , наблюдава нашите реакции, анализира ни и предава информацията в някоя далечна слънчева Система ? 

Какво мислите по този повод ?

 

Само не ми стана ясно, защо им е да се крият от нас.

Иначе това с наблюдаваните летящи чинии е май същия феномен като змейове, самодиви, русалки и прочее. В смисъл има хиляди хора които се кълнат, че са ги виждали, говорили с тях, даже са имали сексуални контакти! Навремето не е имало фотография и затова не са ги снимали.

 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Готвят се да "посетят" 51. зона.....

https://www.facebook.com/events/area-51/storm-area-51-they-cant-stop-all-of-us/448435052621047/

https://news.sky.com/story/storm-area-51-events-prompt-remote-county-to-make-emergency-plans-11790511

Officials in the remote Nevada county which is home to Area 51 have drawn up emergency plans over fears that up to 40,000 alien hunters could gather at the secretive US military base next month.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 10 часа, Frujin Assen said:

Само не ми стана ясно, защо им е да се крият от нас.

Иначе това с наблюдаваните летящи чинии е май същия феномен като змейове, самодиви, русалки и прочее. В смисъл има хиляди хора които се кълнат, че са ги виждали, говорили с тях, даже са имали сексуални контакти! Навремето не е имало фотография и затова не са ги снимали.

 

Според уикилийкс не е баш така... https://wikileaks.org/podesta-emails/emailid/3099

-----

И не са само летающий тарелки... Интересни истории от съветския/руския флот... 

 

Редактирано от новорегистриран2
Link to comment
Share on other sites

  • 4 седмици по-късно...
  • Модератор Космически науки

ВМС на САЩ призна за автентичността на видеа, на които се виждат НЛО

ufo-screen-grag.jpg

Скрийншот на едно от видеата, публикувано от TTSA (To The Stars Academy of Arts & Science)

17 септември 2019 г. 17:50 ч.

Светослав Александров. Военноморските сили (ВМС) на САЩ са признали, че три видеа, за които се предполага, че на тях се виждат неидентифицирани летящи обекти (НЛО), са автентични. 

Новината бе съобщена от престижното научно-популярно списание Popular Mechanics, а то от своя страна се позовава на The Black Vault - онлайн хранилище за декласифицирани правителствени документи. 

Освен това ВМС твърди, че въпросните три видеа никога не са били одобрявани за обществено ползване. 

Видеата са известни в общественото пространство под названията "FLIR1", "Gimbal" и "GoFast". Във всяко едно от тях става въпрос за срещи на пилоти с летящи обекти, които са провели маневри, невъзможни за постигане според съвременното равнище на авиационните технологии. 

ВМС на САЩ описва обектите като "неидентифициран въздушен феномен". Терминологията е важна - НВФ обозначава неоторизирани или неидентифицирани самолети/обекти, които навлизат във въздушното пространство на самолетите по време на военни тренировки. С други думи - става дума за явления, които към настоящия момент не са обяснени. ВМС по никакъв начин не твърди, че тези обекти са летящи чинии или са с извънземен произход.

Малко скептицизъм по темата не би бил излишен - до момента, в който не получим преки доказателства за наличието на извънземен живот, всичко по въпроса за т.нар. НЛО остава в сферата на спекулациите. Правилото на Карл Сейгън е категорично - изключителните твърдения изискват изключителни доказателства, съответно всяко твърдение, че даден неидентифициран обект е с извънземен произход, трябва да бъде ясно аргументирано с доказателствен материал. 

Но скептицизмът, който граничи с крайност, може да се окаже вреден - миналата година ви запознах със становището на проф. Кевин Кнут от Университета Олбани и бивш изследовател на НАСА. Кнут е категоричен, че когато става въпрос за случаи като тези - видеа, показващи обекти с полетни характеристики, лежащи отвъд познатото за съвременните технологии, те трябва да бъдат анализирани от сериозните учени. Темата "НЛО" не трябва да е табу за науката, дори ако феномените не могат да устоят на строгите научни стандарти. Ако науката абдикира от даден предмет, той влиза в полезрението на шарлатаните. Учените са длъжни да разследват всички възможни хипотези - и точно защото знаем твърде малко за НЛО, извънземната хипотеза не бива да бъде стопроцентово отхвърляна. 

И тъй, има ли летящи чинии или не? Ако действително пилотите от видеата са се сблъскали с такива и извънземните безмълвно ни наблюдават, това, както твърди писателят Аркадий Стругацки, би било неприятно. Ако НЛО-тата са природно явление, ще е скучно. Съгласен съм със Стругацки, който казва, че най-добре би било да има някакво трето решение. 

https://www.cosmos.1.bg/portal/2014-10-24-20-54-26/2986-2019-ufo-video-authentic

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

TTSA нашумяха доста и се оказа, че участниците в нея съвсем не са случайни хора. Човекът, който е бил начело на програмата за изследване на НЛО и който е публикувал видеата има интересни публични изяви

Интересно е как успяват да ги засекат нло-тата при навлизането им в земната орбита, благодарение на "следи" оставяни в магнитнитното поле заобикаляща Земята.

 

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Pentagonat-potvardi-che-3-videozapisa-s-NLO-sa-avtentichni_136893.html

Пентагонът потвърди, че 3 видеозаписа с НЛО са автентични

1568745255_8_559x*.jpg

Три видеоклипа, заснети от американски пилоти, с кадри на „неидентифициран въздушен феномен“, са признати за автентични според изявление на ВМС на САЩ, получено от The Black Vault.

"Военноморският флот определя обектите, съдържащи се в тези видеоклипове, като неидентифицирани въздушни явления", заяви Джоузеф Градишър (oseph Gradisher), официален говорител на заместник-началника на военноморските операции по информационната война, пред The Black Vault.

Видеоклиповете за първи път бяха показани на обществеността през 2017 г. от The New York Times и To The Stars Academy of Arts & Science, НЛО организация със съосновател бившия фронтмен на Blink-182 Том ДеЛондж.

За да бъде ясно - ВМС не твърди, че извънземните са истински, а че „неидентифицираните въздушни явления“ са точно това - неидентифицирани и необясними и никой тук не намесва малки зелени човечета..."
...
...
И т. н. глупости, а са само НВЯ.

Космична трагедия

 

Илюстрация © Борис ДимовскиАстронавтът Хърбъртъс Дрезденглоучестерович гледаше с ужас през фуроденталния електроилюминатор. Корабната лекарка Глория Хермес-Джуки нервно си мереше пулса и гълташе втората чаша кондензиран валериан. Овчарчето Пенчо Свирката храбро трепереше в кьошето на космичния кораб и оплакваше съдбата си.

Кой го беше карал да се поведе по ума на читателите на фантастични романи? Лоша ли му беше службата долу на Земята? Кой ще му признае сега, като загине млад и зелен на двеста милиона километра навътре в космоса? Ама на! Пусто любопитство! Тъкмо бе извел овците роботи на паша в бензиностанцията и беше пуснал магнитофона си да му свири концерти за кавал и оркестър, когато забеляза сред полето готов за отлитане космичен кораб. Любопитството се разгоря в гърдите му. Той глътна две-три хапчета Дисциплинин, но чувството му за дълг не се възвърна. И тогава Пенчо Свирката махна с ръка, включи овцете на „връщане в къщи“, притича през изкуствената трева по полето и се покатери в кораба.

А десет минути след това корабът излетя по спешна задача. Някъде в космоса се бе появила съмнителна точка. Някои учени твърдяха, че е заблудена електрогарга, излязла от радиоконтрола, други доказваха, че мухи са оплюли телескопа точно в посочения квадрат, но множеството надделя:

— Пришълци от друг свят. Трябва да проверим. Трябва да ги посрещнем.

Корабът излетя. Той излезе от зоната на слънчевата система, потъна в галактиката, намери идващото насреща тяло, успя да телеграфира на Земята, че третата група учени са прави, и едва тогава нещастните космонавти почувствуваха, че някаква страшна сила започва да увеличава скоростта им.

Стрелките на акцелериметъра показваха 100 000... 120 000... 130 000... Неизвестното тяло се приближаваше все повече и повече. На него се виждаха признаци на живот. Скоро в космоса зазвучаха тайнствени гласове, които наподобаваха на междупланетното:

— Варда, бе!

А скоростта растеше. Хърбъртъс Д. се улови за голата глава и потърси някой косъм за изскубване:

— Наближаваме скоростта на светлината. А според теорията на относителността, ако надминем тази граница, нашите размери ще станат безкрайно големи...

— Виках ви аз... — обади се от кьошето Пенчо Свирката, макар че досега нищо не беше извикал.

А Глория Джуки изпи третата чаша валериан, погледна стрелката на уредите и най-после успокоена, съобщи:

— Вече летим с триста хиляди и един километър в секунда.

Летящото насреща тяло започна рязко да намалява, да намалява, превърна се в бучка, в трошичка, в прашинка, премина безпрепятствено през плътните стени на космичния кораб, кацна върху носа на лекарката, а след това съвсем изчезна. Скоростта се установи на 1 000 000 км/сек...

Тези дни на Земята се получи следната телеграма:

— Братя, стоп. Надхвърлихме скоростта, стоп. Станахме безкрайно големи, стоп. Не можем да кацнем, стоп. Започваме да спираме, стоп. До нормална скорост ще стигнем след 300 000 години, стоп. Глория носи чуждите гости на носа си, стоп. Като се върнем, ще ги видите, стоп. Дотогава всичко хубаво, стоп. Много здраве на нашите, стоп!“

Но как се случи това? Какви са пришълците? Кой повиши скоростта на ракетата?

Уви, това ще научим само след 300 000 години...

...

...

Link to comment
Share on other sites

Има няколко възможности.

 1. Най вероятно, това да е продължени на мероприятията,експериментите, психосоциал. на колегите от над 70-60 години за въздействие чрез Извънземната <фактология> с цели основно в дълготрайно блокиращо адаптациите за лична и социална психостабилност.Започнало след войната заедно със псевдозаплахите в <студената война>.

2. Също вероятно , секретни, роботи,дронове  ,  <плазмени летателни апарати> с непознати до момента ускорения, или нещо различно с <човешки> произход, най вероятно американски.

3.Извънземни посетители, по развити от нас с цел наблюдение, без интерес за намеса.

4. Пак извънземни с цел <заразяване> на достъпния за тях Космос с Носители на интелект. Това е най благоприятния вариант за нас, т.е. ще има вероятност за промяна, подмяна на цивилизацията тук и по смислено съществуване в тея диви райони.

Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Цитирай

За да бъде ясно - ВМС не твърди, че извънземните са истински, а че „неидентифицираните въздушни явления“ са точно това - неидентифицирани и необясними и никой тук не намесва малки зелени човечета..."

Интересно какъв ще да е тоя дрон или явление, което да следва АУГ две седмици от източния бряг на САЩ до Персийския залив и да не му свърши горивото...

Цитирай

Има няколко възможности.

 1. Най вероятно, това да е продължени на мероприятията,експериментите, психосоциал. на колегите от над 70-60 години за въздействие чрез Извънземната <фактология> с цели основно в дълготрайно блокиращо адаптациите за лична и социална психостабилност.Започнало след войната заедно със псевдозаплахите в <студената война>.

В ерата на хибридните войни е напълно/твърде възможно именно това и да правят, но от друга страна нло са наблюдавани още от началото на американската ядрена програма, както и при доста от ядрените опити. И това се потвърждава от достатъчно на брой разсекретени документи.

Цитирай

Също вероятно , секретни, роботи,дронове  ,  <плазмени летателни апарати> с непознати до момента ускорения, или нещо различно с <човешки> произход, най вероятно американски.

Ако САЩ, или някоя друга страна разполагат с подобни възможности защо не ги използват масово срещу враговете си, а са принудени да харчат годишно стотици милиарди за разработки на далеч по-низши технонологии.

 

Link to comment
Share on other sites

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...